Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Trochu mi to připomíná Komenského výrok o sexu: „Běda zvráceným lidem, kteří toho zneužívají!“ Podle něj se měl sex provozovat pouze pro rozmnožování. Kdysi jsem to četla a líbilo se mi to, na začátku 17.stol. byl pokrokový, předčil Poláky o 400 let ![]()
Reakce na napsaní HA
@KPKristy neznám nikoho silně věřícího, ale jak říkám, žiju ve velkém městě. Je pravda, že na církevní hodnostáře tady nikdo moc nemá.
Např. ožralý kněz srazil na silnici kluka a odsouzený byl ten kluk, že tam neměl co dělat.
Jinak tady je i navádění k potratu trestným činem. Abych si dávala pozor, co píšu. ![]()
@dada453 A ty jsi původně asi Češka, že? To bydlíš v Polsku kvůli manželovi, práci, nebo obojí??
Ženy, trochu vám to tu rozvířím:
V článku píšou, že deklarace vyzývá lékaře „nerespektovat Hipp. přísahu“. Dobře. Řekněte mi, v kterých státech se ta přísaha skládá. U nás třeba ne. A ohání se s ní kdekdo, jak si může doktor dovolit nepomoct, když přece přísaha říká, že… No a navíc - v přísaze stojí, cituji: Nepodám nikomu smrtící prostředek, ani kdyby mne o to kdokoli požádal, a nikomu také nebudu radit (jak zemřít). Žádné ženě nedám prostředek k vyhnání plodu. Takže k čemu nabádá vámi kritizovaná deklarace? Odmítnout NEprovádění potratu a euthanasie.
KPKristy píše, že círk. hodnostáři čile znásil'nují děti. Fajn, děje se to. Ale jsou to jedinci. Takových „znásilňovačů“ je i mezi normálními, nefanatickými nepánbíčkáři mraky a troufla bych si říct, že daleko víc než v řadách kněží. A píše se o nich? Prd. Není to novinářsky atraktivní. Zato když se „spustí“ kněz (jeden z tisíce například), je to voda na mlýn ateistů. Nehodlám se nikoho zastávat, ale kdo chce psa bít atd.,že ano?
Já osobně jsem věřící a naprosto souhlasím s polskou potratovou politikou. Potrat ano, pokud je žena v ohrožení života, dítě těžcepostižené nebo počaté při znásilnění. Žijeme ve 21.století a chránit se umíme. A už v páté třídě nám holkám říkali jako jednu z možností, jak říct NE klukovi, který chce sexovat: „Jsi připraven stát se otcem?“ Nemyslím, že sex by měl být provozován jen za účelem plození, nicméně pokud nejsem schopná se postarat o případný „následek“, holt si toto potěšení odpustím, no.
A závěrem pro všímavé „češtináře“ -ano, vím, že se za interpunkcí píše mezera, ale zlobí mě spejsbar a funguje jen, když se mu chce… ![]()
@Petule030 ano,Češka. Jsem tady kvůli manželově práci, on by asi jinam nešel. Pořád říkám, že nechci, aby tady dcerka šla do školy, kvůli náboženství. Poláci jsou zvyklí na neustálé zasahování církve do života. I do života nevěřících. Manžel tolik nevidí problém.
@sparkling podle mě další pokus kontrolovat ženy a dělat z nich „horší“ pohlaví
@dada453 píše:
@Petule030 ano,Češka. Jsem tady kvůli manželově práci, on by asi jinam nešel. Pořád říkám, že nechci, aby tady dcerka šla do školy, kvůli náboženství. Poláci jsou zvyklí na neustálé zasahování církve do života. I do života nevěřících. Manžel tolik nevidí problém.
ty jo…tak to bych tedy měla zaděláno na pořádný problém
jako když jsou děti malé…no to ještě, ale do školy…to bych taky nechtěla.
Přemýšlím, co bych tam dělala, už dětná, když už další děti nechci
asi jedině jezdit do zahraničí pro antikoncepci, nebo dlouze hledat někoho, kdo by mi ji napsal? a hledat lékárnu, kde mi ji i vydají ![]()
@dada453 Tak to je smůla
Snad to manželovi vysvětlíš, pokud by vám stačilo bydlet hned za hranicemi a bylo by možné dojíždění do práce. U nás se na školství nadává, ale aspoň tu není povinné vyučování náboženství ![]()
@Vermion Nebo přerušovat soulož a když se stane „nehoda“, tak mít další dítě. Přece jsi souložila a musela sis uvědomit následky, no néé?? ![]()
Holky, mě přijdou všechna náboženství knihy proti ženám, ale jinak bezkonkurenční je v tomto islám, takže bacha na tyto tendence v dnešní době, svobodu jsme si těžce v historii musely dobýt, tak pozor na to co se děje ted v evropě..
@Vermion píše:
Přemýšlím, co bych tam dělala, už dětná, když už další děti nechciasi jedině jezdit do zahraničí pro antikoncepci, nebo dlouze hledat někoho, kdo by mi ji napsal? a hledat lékárnu, kde mi ji i vydají
To neznají ani šprcky?
@Vermion už ve školce se učí modlit. Malá má jít teď do školky, ředitelka je rozumná, snad se domluvíme. Příbuzenstvo nám pořád nutilo, že máme nechat malou pokřtít, že bude mít prblémy. Já bych chtěla být pryč, než se jí to nějak dotkne.
Měli jsme i např. problém pohřbít tchána, protože nežil s manželkou a kněz v místě bydliště ho osobně neznal. ![]()
@Petule030 píše:
@Vermion Nebo přerušovat soulož a když se stane „nehoda“, tak mít další dítě. Přece jsi souložila a musela sis uvědomit následky, no néé??
jo a chlapa, co k tomu bude roky svolnej…
@dada453 píše:
@Vermion už ve školce se učí modlit. Malá má jít teď do školky, ředitelka je rozumná, snad se domluvíme. Příbuzenstvo nám pořád nutilo, že máme nechat malou pokřtít, že bude mít prblémy. Já bych chtěla být pryč, než se jí to nějak dotkne.
Měli jsme i např. problém pohřbít tchána, protože nežil s manželkou a kněz v místě bydliště ho osobně neznal.
Stejně jak ve středověku… Tohle je fakt na palici ![]()