Zpětné vrácení daní za dítě

20
19.8.14 22:46

Zpětné vrácení daní za dítě

Ahoj holky, jsem asi fakt úplně mimo realitu ;) Dneska jsem se dozvěděla, že za celou dobu, co máme malého můžeme využívat odpočet daní na malého u manžela. Já o tom neměla ani tucha a manžel taky ne. Malej se narodil 22.12.2011. Je tedy ještě možné žádat o zpětné vrácení daní, které by uplatnil manžel? Je u soukromníka jako zaměstnanec. Do výplatnice mu ovšem píše pouze okolo 10000,–kč měsíčně. Taky se chci zeptat, zda může uplatňovat daně i na mě, jako na manželku. Svoji jsme od 27.8.2010. Děkuji moc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2037
19.8.14 22:53

No ale asi az pristi rok ne?! a ty pokud nemas vic jak 68tis tak si te uplatnit muze taky. a dite si muze uplatnovat uz ted mesicne z vyplaty…a zpetne se to pravdepodobne neda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
19.8.14 22:55

Děkuji za odpověď. No já na to dneska koukala jako blázen, nikdo mi nic neřekl a tak mě ani nenapadlo pátrat. Tak to jsme teda pěkně hloupě přišli o pár tisíc :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1207
19.8.14 23:14

Dá se uplatnit až tři roky zpětně, ale zkušenost nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
19.8.14 23:15

Nj, ono pokud nemas neco platit ty a naopak mas na neco nerok, ti tady v tom state nerekne nikdo.. To si holt musis zjistit sama… :cert: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
19.8.14 23:17

No a na tu manzelku, jak se pise vyse… coz sedi tak akorat na 4 letej RP… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
19.8.14 23:18

Přesně tak, taky jsem si říkala, že mě nebo manžela na to mohla nějaká dobrá duše alespoň trošku upozornit :nevim: Je ale jasné, že je to naše chyba. Můj otec mi domluvil na zítra schůzku u jeho účetního, tak snad trošku vysvětlí, poradí a třeba i pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
19.8.14 23:20

Jo jo, taky jsem si říkala, že to mám asi smůlu. Jsem na 3 roky na rodičáku a mám těch 7 400,–kč. Teď co jsem ale vyčetla po internetu, tak snad se do té sumy 68tisíc nemá započítávat rodičák? :| Jistá si ale nejsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2037
19.8.14 23:21

Ne rodicak se do toho nepocita…
manzel at si nechava strhavat dite ve vejplate a pristi rok at si uplatni v danovym priznani zbytek mesicu na dite a celej rok na tebe… kdyz zacne od tohohle mesice tak je to i za tebe v danovym priznani cca34tis (ale tipuju od oka)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35330
20.8.14 06:29

Hele, to je vtipne. Takze manzel okrada stat, protoze neplati dane a pojisteni za cely prijem, ale danovy bonus za dite a odpocet dane na manzelku, to byste chteli- uvedomujes si, ze to dostanes z dani tech blbcu, kteri je plati spravne?
Mozna by mela nejaka dobra duse manzela upozornit, ze neplaceni dane je nezakonne.
Bohuzel je to caste a ty penize vam vrati zpetne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7731
20.8.14 07:01

Rodičovský příšpěvek se nebere jako příjem a proto se nepočítá do těch 68 tisíc. Opravné daň. přiznání lze udělat tři roky zpětně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2037
20.8.14 08:43

@mroe a ted ses nastvana, ze to zamestnavatel umoznil, nebo, ze ty je odvadis spravne?! pane boze kdyz pude na nemocenskou nebo na UP tak z toho priznanyho zas takovej vejvar nebude :roll: vsechno ma dve strany - tak zase by to nechtelo jen kritizovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
20.8.14 09:36

No pokud má oficiálně 10000,– měsíčně, pak sleva na manželku bude zbytečná. Tu lze odečítat max „do nuly“. Co se týká slevy na dítě, lze letos podat přiznání za 2011,2012 a 2013.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35330
20.8.14 11:39
@Measmille píše:
@mroe a ted ses nastvana, ze to zamestnavatel umoznil, nebo, ze ty je odvadis spravne?! pane boze kdyz pude na nemocenskou nebo na UP tak z toho priznanyho zas takovej vejvar nebude :roll: vsechno ma dve strany - tak zase by to nechtelo jen kritizovat…

Ja nejsem nastvana, jen mi to prijde vtipne. O povinnostech pomlcime, na bonusy nas mel nekdo upozornit, ze ( nejspis nekdo z financaku, ne?)? Tot vse.
Taky se mi libi, ze to nikoho nezarazilo - holt bezna praxe. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2037
20.8.14 11:59

@mroe tak, ze neznalost neomlouva o tom zadna - byt k jejich stesti ci smule ;) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák