Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj holky, jsem asi fakt úplně mimo realitu
Dneska jsem se dozvěděla, že za celou dobu, co máme malého můžeme využívat odpočet daní na malého u manžela. Já o tom neměla ani tucha a manžel taky ne. Malej se narodil 22.12.2011. Je tedy ještě možné žádat o zpětné vrácení daní, které by uplatnil manžel? Je u soukromníka jako zaměstnanec. Do výplatnice mu ovšem píše pouze okolo 10000,–kč měsíčně. Taky se chci zeptat, zda může uplatňovat daně i na mě, jako na manželku. Svoji jsme od 27.8.2010. Děkuji moc ![]()
No ale asi az pristi rok ne?! a ty pokud nemas vic jak 68tis tak si te uplatnit muze taky. a dite si muze uplatnovat uz ted mesicne z vyplaty…a zpetne se to pravdepodobne neda…
Děkuji za odpověď. No já na to dneska koukala jako blázen, nikdo mi nic neřekl a tak mě ani nenapadlo pátrat. Tak to jsme teda pěkně hloupě přišli o pár tisíc :/
Nj, ono pokud nemas neco platit ty a naopak mas na neco nerok, ti tady v tom state nerekne nikdo.. To si holt musis zjistit sama…
![]()
No a na tu manzelku, jak se pise vyse… coz sedi tak akorat na 4 letej RP… ![]()
Přesně tak, taky jsem si říkala, že mě nebo manžela na to mohla nějaká dobrá duše alespoň trošku upozornit
Je ale jasné, že je to naše chyba. Můj otec mi domluvil na zítra schůzku u jeho účetního, tak snad trošku vysvětlí, poradí a třeba i pomůže.
Jo jo, taky jsem si říkala, že to mám asi smůlu. Jsem na 3 roky na rodičáku a mám těch 7 400,–kč. Teď co jsem ale vyčetla po internetu, tak snad se do té sumy 68tisíc nemá započítávat rodičák?
Jistá si ale nejsem.
Ne rodicak se do toho nepocita…
manzel at si nechava strhavat dite ve vejplate a pristi rok at si uplatni v danovym priznani zbytek mesicu na dite a celej rok na tebe… kdyz zacne od tohohle mesice tak je to i za tebe v danovym priznani cca34tis (ale tipuju od oka)
Hele, to je vtipne. Takze manzel okrada stat, protoze neplati dane a pojisteni za cely prijem, ale danovy bonus za dite a odpocet dane na manzelku, to byste chteli- uvedomujes si, ze to dostanes z dani tech blbcu, kteri je plati spravne?
Mozna by mela nejaka dobra duse manzela upozornit, ze neplaceni dane je nezakonne.
Bohuzel je to caste a ty penize vam vrati zpetne.
Rodičovský příšpěvek se nebere jako příjem a proto se nepočítá do těch 68 tisíc. Opravné daň. přiznání lze udělat tři roky zpětně.
@mroe a ted ses nastvana, ze to zamestnavatel umoznil, nebo, ze ty je odvadis spravne?! pane boze kdyz pude na nemocenskou nebo na UP tak z toho priznanyho zas takovej vejvar nebude
vsechno ma dve strany - tak zase by to nechtelo jen kritizovat…
No pokud má oficiálně 10000,– měsíčně, pak sleva na manželku bude zbytečná. Tu lze odečítat max „do nuly“. Co se týká slevy na dítě, lze letos podat přiznání za 2011,2012 a 2013.
@Measmille píše:
@mroe a ted ses nastvana, ze to zamestnavatel umoznil, nebo, ze ty je odvadis spravne?! pane boze kdyz pude na nemocenskou nebo na UP tak z toho priznanyho zas takovej vejvar nebudevsechno ma dve strany - tak zase by to nechtelo jen kritizovat…
Ja nejsem nastvana, jen mi to prijde vtipne. O povinnostech pomlcime, na bonusy nas mel nekdo upozornit, ze ( nejspis nekdo z financaku, ne?)? Tot vse.
Taky se mi libi, ze to nikoho nezarazilo - holt bezna praxe. ![]()
@mroe tak, ze neznalost neomlouva o tom zadna - byt k jejich stesti ci smule
![]()