Zrníčka z dýně

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
13335
5.7.11 12:41

zrníčka s dýně

Ahoj holky,
prosím co jak sušíte dýňová semínka? A jak je dále konzumujete, melete? Používáte do jídel - do jakch? Nebo je zobete jen tak? Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30301
5.7.11 13:06

My jsme je vždycky propláchli vodou a nechali na talířku uschnout. A pak jsme je jedli jen tak pro chuť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7805
5.7.11 13:07

ahoj,já suším dýňové semínka na víčku od zavařovaček,ale dál je nekonzumuju,další rok zasadím a čekám jestli vyroste dýně. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
5.7.11 13:10

Taky jsem zkoušela jen to usušit, ale ta slupka mi přišla k jídlu moc tvrdá…tak jsem je ještě čerstvé orestovala a pak pracně loupala…myslím, že nejlepší je to jen tak na ďobání, já je taky přidávám do dýňového chleba, když ho peču.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30301
5.7.11 13:12

My jsem měli víc druhů. Jeden se loupat nemusel a jedl se jen tak a jiný se musel vyloupat a jedl se jen vnitřek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
5.7.11 13:14

Jo a pár jich vlastně taky schovám na další růst - loni jsem jich zasadila asi deset, sazeničky vyrostly, rozdala jsem je a jediná moje kamarádka, která jí zasadila do kompostu, tak se jí pořádně chytla, vyrostla z ní obrovská „Adéla“ a fakt nakonec měla i pěstitelský úspěch a jednu velkou dýni z ní měla. Takže to z jejích semínek letos zkusila znovu a čekáme, jestli se to opět povede…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
5.7.11 13:16

no já mám semínka od dýně hokaido, bohužel je nemám kam zasadit, takže zkonzumovat nějak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
5.7.11 13:30

Nám zplesnivěli :oops: , sice nevím proč, ale je to tak, tak máme zase prd :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
5.7.11 13:53

Holky a ten chleba je super nápad, budu muset péct bezlepk. tak to alespoň ochutí :palec: díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5956
5.7.11 14:54

na Moravě se to háže proprané a osolené do trouby, dát péct tak na 100-120 st. na asi dvě hodky, musíš sama vyzkoušet, promíchávat… a pak se to baští. to je moje droga. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
5.7.11 17:01
alvapinka píše:
na Moravě se to háže proprané a osolené do trouby, dát péct tak na 100-120 st. na asi dvě hodky, musíš sama vyzkoušet, promíchávat… a pak se to baští. to je moje droga. :-)

tak to může být mňamozní, vyzkoušímu, kuju :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko