Zrušení denního spánku
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Zrušení denního spánku
Ahoj! Chci se zeptat, jestli je tu někdo, komu kolem 18m dítě začalo
odmítat denní spánky a jak jste to řešily. Syn na jeden spánek přes den
přešel cca v 11m. Teď, v 17m, nechce spát přes den vůbec, ale do večera
je poměrně těžké ho udržet. Normálně by usnul třeba po 8 hodinách
bdění, ale to už by bylo pozdě a i když ho odpoledne vzbudím třeba po
20 min, vydrží dalších třeba 7 hodin vzhůru a to už je zase pak hodně
pozdě. Jsem z toho špatná a nevím, zda je to normální nebo ne. Mockrát
děkuji za odpověď
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Reakce:
Pravidelný režim přes den. Po obědě si s dítětem lehni. Čti mu něco. Nemusí spát. Tělo si odpočine i pouhým lehnutím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Jo, syn přestal spát v tom samém věku. Uspávání,, poo" trvalo i hodinu a půl a kolikrát byl po 20 minutách vzhůru. Večer jsem ho nemohla uspat a ráno vstával unavený, protože spal málo a déle, než do šesti prostě nevydržel spát. Ze začátku byl v podvečer strašně protivný, to si po pár týdnech sedlo. Od té doby chodí spát kolem sedmé a vstává kolem šesté. Jsou mu už 4.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
V tomhle věku mi syn taky začal s denním spánkem blbnout, ale třeba týden blbnul a nespal a další zase po obědě usínal. Takhle to měl nějaké 3 měsíce a pak už jsme denní spánek zrušili. Ale já nikdy neměla spavce a i teď v 5 letech má menší potřebu spánku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Obe deti zacali mat problemy s dennym zasoavanim po odstaveni (teda 20 a 17m). Uspavala som cca 1,5h a potom chceli spat i do 18h. Ked bola este jedna, tak son napr. ukocikovala. Tak som udrzala spani do cca 2,5r. U mladsej som na tieto tanecky nemala cas. Takze presrala spavat poobede driv, resp. jak vyslo uspavani, v skolke ale spavala. Obe deti ale vydrzali uplne v poho do 20-21 i dyl. Absence denneho spanku nemalo vplyv na to, ze by sli vecer spat driv. Kazde dite je individualne…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Kelsey To už jsme
právě všechno vyzkoušeli, ani nevydrží ležet
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@citlivaduse A nenutili jste ho teda usínat, když nechtěl? A jak a kolik hodin vydržel vzhůru? Náš vydrží právě tak max 10 hodin a je teda dost protivný, potom chodí spát i brzy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Evi88 Snažila jsem se ho udržet v klidu třeba u knížky, ale když neměl den, tak to bylo marný. Předtím, než jsme ten denní spánek úplně zrušili, tak jsem se snažila uspávát, ležet s ním, předstírala jsem spánek, vše marný. Nechtěl být v klidu vůbec a když třeba po hodině a půl tohohle divadla usnul, tak na 15 minut a do půlnoci byl zase neuspatelnej. To mi za to nestálo, on protivnej. Po obědě jsme zavedli pohádku a prohlížení knížky v posteli byť na chvíli. Ze začátku to bylo pro něj náročné, kolem 5. míval krize, ale srovnalo se to a usinal mezi 7. a 8. večer a ten noční spánek se mu zlepšil. Tolik se nebudil. Je to hrozně individuální. Máme stejně starého kamaráda, tedy 5,5 roku a ještě teď se musí párkrát v týdnu po obědě prospat aspoň na hodinu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Evi88 píše:
Ahoj! Chci se zeptat, jestli je tu někdo, komu kolem 18m dítě začalo odmítat denní spánky a jak jste to řešily. Syn na jeden spánek přes den přešel cca v 11m. Teď, v 17m, nechce spát přes den vůbec, ale do večera je poměrně těžké ho udržet. Normálně by usnul třeba po 8 hodinách bdění, ale to už by bylo pozdě a i když ho odpoledne vzbudím třeba po 20 min, vydrží dalších třeba 7 hodin vzhůru a to už je zase pak hodně pozdě. Jsem z toho špatná a nevím, zda je to normální nebo ne. Mockrát děkuji za odpověď
Razim nazor, ze dite ma spat, kdyz je ospale/unavene a ma spat tak dlouho,
jak potrebuje.
Ne podle toho, jaky „rezim“ si pro nej usmysleli rodice.
Takze jsem nechala dite usnout, kdy potrebovalo - v tomhle veku holt trebav
16 hodin. Pak slo spat treba ve 23, jo. A vzbudilo se pozdeji. A tak ruzne na
stridacku.
Je to JEN OBDOBI, pak uz pres den spat prestane a zase se to srovna do nejakeho
normalu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Jo syn v tomhle věku už nespal, ale on teda neměl problém ráno vstát se starším do školky a být vzhůru do večera. Naopak, když usnul přes den, tak pak nebylo možné ho dostat před půlnocí do postele.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Ani jedno dite mi po obědě nespalo od roka. Naučili se to obcas ve skolce
a to pak bylo vecer rodeo do půlnoci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@bublifucekk Tak to
je mazec A vydržely obě v pohodě, nebo byly
ze začátku taky mrzuty?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Lucie_Sx Jj, to chápu,
jenže když ho dám kolem třeba i třetí, musela bych ho vzbudit, on by byl
schopný spát až do rána A když ho vzbudim dřív, tak vydrží teda
dlouho, ale je to něco, je mrzuty snad ještě víc, než když nespí přes
den vůbec a to i když ho vzbudím třeba až po hodine
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Nase deti taky prestaly spat pres den okolo roku a pul. Max nekdy usnuly v kocarku, nebo celkem spolehlive v aute, ale tim jsme jezdili malo, doma spaly odpoledne jen pri nemoci. Ale nebyly unavene, cely den probehaly, pred 22. proste neusnuly, rano vstavaly v 7. Pozdeji ve skolce nekdy po obede usnuly, nekdy ne. Ale jim to proste tak staci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Evi88 píše:
@Lucie_Sx Jj, to chápu, jenže když ho dám kolem třeba i třetí, musela bych ho vzbudit, on by byl schopný spát až do ránaA když ho vzbudim dřív, tak vydrží teda dlouho, ale je to něco, je mrzuty snad ještě víc, než když nespí přes den vůbec a to i když ho vzbudím třeba až po hodine
Do rana asi ne. Proste bych to zkusila, nechala bych ho spat, jak potrebuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Další podobná témata podle názvu
- Spanek 9 měsíců kojenec
- Denni režim,nic nestíhám
- Orgasmus ve spánku
- Stolička 2x denně
- Neslyší vyzvánění při spánku
- Noční můry, porucha spánku
- Lehký spánek matky