Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Anonymní píše:
Dobrý den, chci se zeptat když jsem nakoupil na eshopu https://www.nejlepsi-darecky.cz, a objednávka ještě nebyla odeslána tak jestli se dá zrušit. Jestli ne a až dorazí na zásilkovnu (platba na dobírku) tak když si ji nevyzvednu, budu muset něco zaplatit navíc nebo stane se něco? Jestli je to někde v obchodních podmínkách najděte mi to prosím, já to nikde neviděl. Děkuji za odpovědi
3.7. Smluvní vztah mezi prodávajícím a kupujícím vzniká doručením přijetí objednávky (akceptací), jež je prodávajícím zasláno kupujícímu elektronickou poštou, a to na adresu elektronické pošty kupujícího.
jim napis, ze odstupujes od kupni smlouvy
@matkabagristy Takze jim mam napsat do emailu tohle: „Dobrý den, odstupuji od kupní smlouvy. Číslo objednávky je (Číslo)“. A nebudu muset nic navíc platit ani nic z toho nebudu mít?
@Anonymní píše:
Dobrý den, chci se zeptat když jsem nakoupil na eshopu https:xxxxxxxxx.cz, a objednávka ještě nebyla odeslána tak jestli se dá zrušit. Jestli ne a až dorazí na zásilkovnu (platba na dobírku) tak když si ji nevyzvednu, budu muset něco zaplatit navíc nebo stane se něco? Jestli je to někde v obchodních podmínkách najděte mi to prosím, já to nikde neviděl. Děkuji za odpovědi
Tak jim napiš nebo zavolej, dokud to neodešlou. Nechat je zaplatit poštovné, když víš, že to stejně nevyzvedneš, je poněkud svinské. Podle zákona na tobě dokonce to poštovné potom mohou vymáhat, ale v praxi to asi nikdo nedělá. Už jen za to, že o takové variantě uvažuješ, máš u mě mínus deset bodů na morální stupnici.
edit: vymazán název e-shopu, protože si nejsem jistý, jestli to není jen další forma lovení zpětných linků na eshop za účelem lepšího umístění ve vyhledavačích.
@smile_xxx píše:
Jednou jsem se rozmyslela s nákupem, ale už to odeslali. Tak jsem jim napsala, že samozřejmě uhradím poštovné. Byli za to rádi. Hanba by mě fackovala, kdybych to nezaplatila. To není jejich problém, že jsem se rozmyslela. Proč my to měli dotovat oni. Kdyby tys byl podnikatel, a měl dotovat poštovné každého, kdo si to rozmyslí, jak by se ti to líbilo?
Objednala jsem synovi dárek, který nakonec koupil i táta. Hned jsem jim tam zavolala, že ruším objednávku, ještě to neodeslali. Řekli, že objednávku ruší. Jaké bylo moje když zboží dorazilo. Volala jsem tam znovu, řekli jen, objednávka je zrušena, prostě si to nevyzvedávejte.
Důvod jsem nepochopila.
@boball píše:
Objednala jsem synovi dárek, který nakonec koupil i táta. Hned jsem jim tam zavolala, že ruším objednávku, ještě to neodeslali. Řekli, že objednávku ruší. Jaké bylo moje když zboží dorazilo. Volala jsem tam znovu, řekli jen, objednávka je zrušena, prostě si to nevyzvedávejte.Důvod jsem nepochopila.
No, holt chybka na jejich straně, to se obcas stává, ze si lidi nepredaji informace nebo neco vcas nezadaji.
Dobrý den, chci se zeptat když jsem nakoupil na eshopu https://www.nejlepsi-darecky.cz, a objednávka ještě nebyla odeslána tak jestli se dá zrušit. Jestli ne a až dorazí na zásilkovnu (platba na dobírku) tak když si ji nevyzvednu, budu muset něco zaplatit navíc nebo stane se něco? Jestli je to někde v obchodních podmínkách najděte mi to prosím, já to nikde neviděl. Děkuji za odpovědi