Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nejspíš už to nepotřebuje. Vyzkoušej a uvidíš. Tak dlouho bych neuspavala. Buď zkusit dát později a nebo vůbec.
@JancaS84 já právě furt četla, jak by měli děti spát klidně do 3 let, ale on ss rozhodl ve 20měsících zřejmě
on vstává ráno i brzy, kolem 7 někdy i půl 7 takže by musel večer chodit dřív, jestli by teda vydržel celý den vzhůru ![]()
Starší nespí od 18.mesicu, a předtím to právě moc nefungovalo. Zkus nedávat spát vůbec. Nebo takový přechodný rituál a nechat prospat třeba 20 min. v kočárku kolem 3.
@Marmarram dneska zkusím, uvidíme, večer půjde dřív tak by mohl usnout rychleji
Starsi deti prestaly pres den spat v podstate na den ve 2r, nejmladsi mezi 18-20m (behem tech 2m sem tam usnula - 1-2krat tydne, bylo to takove prechodne obdobi). Nejmladsi vubec byla v tomto zrychlena, na dva spanky denne presla ve 3m a na jeden asi v 8m. Bylo to mozna tim, ze diky starsim sourozencum byla takove zavazadlo s celkem pevnym rezimem.
@Hobitka no myslím že už ho asi nepotřebuje protože usínal během pár minut a teď poslední dny prostě uspávám přes hodinu, a když usne za chvíli je vzhůru..vecer to trvá klidně i 2h, takže dneska zkusíme bez odpoledního a uvidím jestli to bude mít nějaký vliv na večerní uspávání no ![]()
Když uspávání trvali déle než hodinu zkusila jsem spánek zrušit…většinou už ho nepotřebovali…
Ja bych ho dala spat později, třeba ve 14 a po hodině ho vzbudit. Nebo zkus ho nedat vůbec, ale asi kolem 16 už bude unaveny, protivny atd. Naši kluci prestali spat ve 2,5 letech, vstavali kolem 6h rano a v 18h uz spalo, takže po 17h už jsme je pripravovali ke spanku. A spali celou noc tech 12hod. Zkousej, uvidíš, jak si to sedne.
@suzka1 uvidíme, dneska vypadá že prostě už spát nebude takže dneska bude bez spánku, večer půjdeme dřív, uvidíme jak bude usínat a hlavně jak to bude zítra, vstává totiž brzo takže by večer musel chodit asi kolem 19:00, možná dřív, s tím spankem odpoledne chodil do postele ve 20:00, usnul rychle, ale co bojkotuje odpolední spánek tak usíná i večer dvě hodiny, možná to souvisí s tím že odpoledne se vyspal a tím pádem nebyl večer unaveny ![]()
@suzka1 jinak v 18:00 je hezký že už vám spali, měli jste aspoň pak večer klid a čas pro sebe, já když z ložnice vylezu pomalu po 10 hod večer tak jsem ráda že se najím a dám rychlou sprchu a jdu pomalu taky spát ![]()
@Anonymní píše: Více
Za zkousku nic nedas. V nejhorsim bude dite uknourane cele pozdni odpoledne, nic horsiho neriskujes.
Kdyz jsem dceru musela pres den dlouho uspavat a kdyz pak usla, tak to znamenalo, ze vecer usne az tak v pul desate, tak jsem spanek zrusila. Obcas jeste usla v aute, ale to se stava i starsim detem. Po zruseni spanku nemela problem pres den vydrzet vzhuru a vecer v osm uz spala. Spokojene jsme byly obe dve a hlavne ksem nebyla vynervovana z vecneho uspavani.
@Nicole 1234 on taky usíná teď kolem půl 10 klidně a já vždycky jsem akorát nas. raná, takže když by vydržel celý den a večer by usnul tak by to bylo fajn tak uvidíme dneska
Ahoj, myslíte že když mi syn odpoledne usíná přes 1,5hod tak (dřív usnul během 15min) tak ten spánek už nepotřebuje? Je mu 20 měsíců, vstává kolem 7 ráno a odpoledne před půl 1 už většinou spal, teď poslední dny uspávám klidně 2hod než usne, nevypadá ani unaveně, myslíte že ho bojkotuje a už ho prostě přes den nepotřebuje?