Zrušení odpoledního spánku, synovi je 20 měsíců

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
11.11.25 13:06

zrušení odpoledního spánku?

Ahoj, myslíte že když mi syn odpoledne usíná přes 1,5hod tak (dřív usnul během 15min) tak ten spánek už nepotřebuje? Je mu 20 měsíců, vstává kolem 7 ráno a odpoledne před půl 1 už většinou spal, teď poslední dny uspávám klidně 2hod než usne, nevypadá ani unaveně, myslíte že ho bojkotuje a už ho prostě přes den nepotřebuje?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35431
11.11.25 13:08

Nejspíš už to nepotřebuje. Vyzkoušej a uvidíš. Tak dlouho bych neuspavala. Buď zkusit dát později a nebo vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.11.25 13:10

@JancaS84 já právě furt četla, jak by měli děti spát klidně do 3 let, ale on ss rozhodl ve 20měsících zřejmě
on vstává ráno i brzy, kolem 7 někdy i půl 7 takže by musel večer chodit dřív, jestli by teda vydržel celý den vzhůru :roll:

• Citovat
  • Upravit
669
11.11.25 13:17

Starší nespí od 18.mesicu, a předtím to právě moc nefungovalo. Zkus nedávat spát vůbec. Nebo takový přechodný rituál a nechat prospat třeba 20 min. v kočárku kolem 3.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.11.25 13:19

@Marmarram dneska zkusím, uvidíme, večer půjde dřív tak by mohl usnout rychleji

• Citovat
  • Upravit
30534
11.11.25 13:23

Starsi deti prestaly pres den spat v podstate na den ve 2r, nejmladsi mezi 18-20m (behem tech 2m sem tam usnula - 1-2krat tydne, bylo to takove prechodne obdobi). Nejmladsi vubec byla v tomto zrychlena, na dva spanky denne presla ve 3m a na jeden asi v 8m. Bylo to mozna tim, ze diky starsim sourozencum byla takove zavazadlo s celkem pevnym rezimem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.11.25 13:26

@Hobitka no myslím že už ho asi nepotřebuje protože usínal během pár minut a teď poslední dny prostě uspávám přes hodinu, a když usne za chvíli je vzhůru..vecer to trvá klidně i 2h, takže dneska zkusíme bez odpoledního a uvidím jestli to bude mít nějaký vliv na večerní uspávání no :(

• Citovat
  • Upravit
11771
11.11.25 13:29

Když uspávání trvali déle než hodinu zkusila jsem spánek zrušit…většinou už ho nepotřebovali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
11.11.25 13:44

Ja bych ho dala spat později, třeba ve 14 a po hodině ho vzbudit. Nebo zkus ho nedat vůbec, ale asi kolem 16 už bude unaveny, protivny atd. Naši kluci prestali spat ve 2,5 letech, vstavali kolem 6h rano a v 18h uz spalo, takže po 17h už jsme je pripravovali ke spanku. A spali celou noc tech 12hod. Zkousej, uvidíš, jak si to sedne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.11.25 14:01

@suzka1 uvidíme, dneska vypadá že prostě už spát nebude takže dneska bude bez spánku, večer půjdeme dřív, uvidíme jak bude usínat a hlavně jak to bude zítra, vstává totiž brzo takže by večer musel chodit asi kolem 19:00, možná dřív, s tím spankem odpoledne chodil do postele ve 20:00, usnul rychle, ale co bojkotuje odpolední spánek tak usíná i večer dvě hodiny, možná to souvisí s tím že odpoledne se vyspal a tím pádem nebyl večer unaveny :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.11.25 14:02

@suzka1 jinak v 18:00 je hezký že už vám spali, měli jste aspoň pak večer klid a čas pro sebe, já když z ložnice vylezu pomalu po 10 hod večer tak jsem ráda že se najím a dám rychlou sprchu a jdu pomalu taky spát :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.11.25 14:03

@Vladusxx děkuji, dneska zkoušíme tedy bez :think:

• Citovat
  • Upravit
30534
11.11.25 14:03
@Anonymní píše: Více

Za zkousku nic nedas. V nejhorsim bude dite uknourane cele pozdni odpoledne, nic horsiho neriskujes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4121
11.11.25 14:12

Kdyz jsem dceru musela pres den dlouho uspavat a kdyz pak usla, tak to znamenalo, ze vecer usne az tak v pul desate, tak jsem spanek zrusila. Obcas jeste usla v aute, ale to se stava i starsim detem. Po zruseni spanku nemela problem pres den vydrzet vzhuru a vecer v osm uz spala. Spokojene jsme byly obe dve a hlavne ksem nebyla vynervovana z vecneho uspavani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.11.25 14:26

@Nicole 1234 on taky usíná teď kolem půl 10 klidně a já vždycky jsem akorát nas. raná, takže když by vydržel celý den a večer by usnul tak by to bylo fajn tak uvidíme dneska

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510