Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@kattie Pokud stačí ohlášení, je souhlas dost podstatná náležitost. Protože pak právě nemusí probíhat stavební řízení (ve většině případů).
@mag Tak s tím zkušenost nemám, jak to pak přesně chodí, ale stejně asi musí být nějaké dobrozdání z toho úřadu, že to obdržel a nemá námitek, nebo něco takovýho, ne? Přece když to už třeba bude postavený a soused stáhne souhlas, tak tu stavbu nezbourám, ne? Nebo když je postavená její podstatná část? Nebo jak to teda je?
Samozřejmě, že když už je vydané a pravomocné rozhodnutí /usnesení, tak s tím soused už nic neudělá.
Jenom prostě, že se souhlasem sousedů, jde většina věcí udělat na ohlášení, čímž se zjednodušuje papírování.
@mag Tak to jo. Ale pochopila jsem, že v tom konkrétním případě zakladatelky už stavět (asi legálně) začali, takže teď už je jedno, i kdyby ten souhlas chtěli stáhnout, tak se nic nezmění? POkud teda staví podle schválené dokumentace.
Děkuji za všechny reakce. Nechci dělat nikomu naschvály tak na vysvětlení: soused místo stání staví/hloubí bazén, bohužel jsme v kopci tak nám začíná padat plot. Když jim tam spadne budu ještě já platit škodu
. Na stavebním úřadu mi sdělili, že se projekt může v průběhu stavby změnit. Chtěla jsem to zkusit ještě písemně někde výš
na přezkoumání.
Když se sousedi přistěhovali bylo vše OK, pak se pán stal majitelem firmy, mají větší příjmy než my a chovají se k nám řekněme přezíravě.
Bohužel jsem netušila, jak má taková žádost vypadat, na přístřešku přece není nic špatného.