Jak oddělit pokojík pro miminko od ložnice

5768
26.1.14 09:48

Jak oddělit pokojík pro miminko od ložnice

Dobré ráno (či dopoledne :-) ),
měla bych dotaz ohledně vašich zkušeností, tipů, názorů :-) V brzké době budeme připravovat pokojík pro miminko (budu tomu říkat dětšký koutek-vysvětlím hned). Bydlíme ve 2+1 a jediná možnost, kam umístit „dětský koutek“, je v ložnici. Ložnici máme poměrně velkou, cca 5.7m dlouhou a 3.4m širokou. Zavrhla jsem možnost dělit místnost zdí či nábytkem, protože chci mít malého na očích a u sebe a navíc bych ráda nechala ložnici i s pokojíkem co nejvzdušnější. Kam rozmístit veškerý nábytek už máme vymyšlené, jen teď přemýšlím, jak opticky oddělit ty dva propojené prostory. Napadla mě varianta ten „dětský koutek“ vymalovat nějakou trochu jinou barvou, ale nechci tu dělat nějaké velké zásahy, proto potřebuji poradit, zda to vůbec jde (na internetu jsem toho našla pramálo). Navíc tu máme celkem specifickou barvu na zdech-terakotu (je na těch dvou menších protějších zdech-okenní a za velkou šatní skříní). Napadlo mě, která barva by se dala zkombinovat s tou terakotou, zda by se k ní hodila třeba tyrkysová (ale ne na nějaké velké plochy, pouze místy-třeba pruhy, ale to teď není podstatné). Kterou barvu byste k ní zvolili vy? A máte třeba jiný nápad, jak by se dal nenákladným a přitom efektním způsobem ten prostor „rozdělit“ (a hlavně nenásilně :-) ). Uvítám i jakoukoli fotku, obrázek, jak to máte třeba vyřešené vy. Děkuji moc za každou radu :-)
Přikládám obrázek, abyste si trochu představili rozmístění nábytku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5768
26.1.14 09:50

Prosímvás, jen takový detail-to topení je tu v reálu uplně jinak. Je mnohem menší, nejsou tu stoupačky a nebude tak zasahovat do prostoru u postýlky.. Jen abyste si nemysleli, že chci miminko umořit horkem v zimě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rebeccca
26.1.14 09:53

@Hadí ocásek ahoj, vidím, že zavrhuješ nábytek, ale my dělíme pokoj tímhle klikni vidíme přes to dost, nemáme tam bůhví kolik věcí ;)

• Citovat
  • Upravit
5768
26.1.14 09:57

@rebeccca Tak přesně tohle mám doma (je to ten tmavší kus nábytku v té dětské části), ale v tom programu, co jsem to navrhovala, mi to děsně tu místnost zabíjí. Taky jsem si představovala, že to předělím, ale nevypadá to nic moc :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5768
26.1.14 09:58

Navíc já to mám opravdu jako knihovnu a mám tam spoustu knížek, které prostě jinam nedám (a to jsem včera nacpala asi polovinu z toho do boxů pod postel).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
26.1.14 10:00

@Hadí ocásek :think: a do kdy plánuješ mít tento „dětský koutek“ ve vaší ložnici?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
26.1.14 10:03

Jednou jsem viděla, a pokud bych byla v tvé situaci určitě bych to tak udělala. Manželé měli teda větší byt, ale také potřebavali mít dětský pokoj v ložnici, neoddělovali to nábytkem ale jen takovou malou skříškou, něco jako police na kompoty a v té měl malý hračky, nermálně v krabycích, výška asi metr. Myslím že do začátků až si mimčo narodí stačí koutek nějak vesele vymalovat mě se třeba líbí takové ty trojúhelníky z rohu horší bude co pak v budoucnu až pjde třeba do školy…

• Citovat
  • Upravit
zichisek
26.1.14 10:05

Já vím, že je to trošku mimo téma, ale náš malý bude mít 8.měsíců a zatím má postýlku a přebalovák u nás v ložnici + krabici hraček :think:
Bude mít ten koutek jako jen na spaní, nebo i na hraní?
Osobně bych možná nechala v ložnici jen pro miminko postýlku+komodu s věcma a koutek mu udělala v obýváku kde asi přes den budete? My máme v obýváku na zemi dětský kusový koberec+pěnové puzzle, má tu své lehátko+box s hračkama a hrazdičku.

• Citovat
  • Upravit
MarkétkaBeruška
26.1.14 10:10

@zichisek takhle přesně to měli mojí známí…ono záleží jak má zakladatelka situovaný byt, z ložnice se chodí kam, pokud třeba do kuchyně…to jsem také už viděla tak bych mu ten hrací koutek udělala možná i v ložnici…?

• Citovat
  • Upravit
29577
26.1.14 10:11

Jinak k úvahám o dětském koutku: sama zjistíš, že nejlepší bude pro minimálně první půlrok přirazit postýlku k posteli. Aby jsi měla k miminku co nejblíž.
Potom postýlku nejspíš přesuneš o kousek dál, aby mělo miminko klid na spaní, nakonec ho kolem 2 let budeš kvitovat do jiné místnosti, aby se vyspalo nejen ono, ale také vy (nehledě na fakt, že asi taky budete chtít mít nějaký ten intimní život). Tudíž já být tebou, nic nevymýšlím, nemaluju, nevyšiluju, nemá to cenu, za chvilku to stejně budeš přemalovávat, spíš budu přemýšlet, kde udělám malému koutek na hraní a úložný prostor pro hračky, který s největší pravděpodobností budeš stejně zase přemistovat podle vývoje dítěte ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5768
26.1.14 10:13

@berry4 no, dokud nekoupíme větší byt :-) (samozřejmě, teď nějakou dobu bude v ložnici s námi, ale až povyroste, podle mě klidně až kolem dvou let (pokud teda nebudeme ve větším), tak to tu rozdělíme, tohle je řešení opravdu pro miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69034
26.1.14 10:14

Taky jsme ve 2+1 meli postylku v loznici, jen jsem nad ni dala nejake vesele samolepky, ale v realu stejne ditko se mnou travilo vetsinu casu v obyvaku. A to i uplne male miminko, dostalo deku nebo penove puzzle na zem a melo spoustu prostoru k hybani a rozvoji. Jak se pak zacala batolit a hrat si s hrackama, uz bych ji v loznici neudrzela, respektive i kdyz jsem se snazila, stejne si nosila hracky vsude s sebou a postylku potrebovala jen na spani. Stehovali jsme se do vetsiho v jejioch 15 m a v te dobe uz byl cely byt jeden velky detsky koutek. Samozrejme netvrdim, ze to budete mit stejne, ale proste bych vzala v uvahu i to, ze nakonec vsechno muze byt jinak a dite si to zaridi po svem, takze bych tam nijak dramaticke upravy nedelala, nebo minimalne ne do te doby, co bdete mit male lezici miminko a neprijdete na to, jak to s nim funguje a co vam vyhovuje ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5768
26.1.14 10:15

@berry4 koutků na hraní tu bude mít, ten mu udělám nejspíš v obýváku (ložnice je uplně bokem, z ní se jde do obýváku, z obýváku do předsíně a na druhém konci bytu kuchyně). úložných prostor je víc než dost :-) (bude) a je tu spousta míst, kam se dají dát nějaké drobnosti-i v ložnici s tím ještě počítám-jako bedna na hračky a podobně :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1013
26.1.14 10:20

Dala bych do rohu, kde je postýlka tapetu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101866
26.1.14 10:21

Mě to uspořádání ložnice nepřijde jako nijak oddělené, takže bych tam ani násilně žádné oddělení necpala… a stejně v ložnici dítko žádný „dětský koutek“ nepotřebuje, chodí tam akorát spát. Jinak souhlas se @zichisek stejně bude většinu času v obýváku… já třeba mám v obýváku i malých oblečení, protože kdo má lítat do ložnice/pokojíčku, když se pokecají, ale je fakt, že my to máme v patře, v bytě to zas takový problém není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí