Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
No naše ( bytové ) sro podává přiznání každý rok, i když je nulové. Letos byla nějaká změna, nedali se všechny dokumenty ( i když s nulou ) a přišlo z finančáku, že to musíme doplnit a jinak penále, 3%, i když nevím z čeho by to chtěli počítat, když máme nulu, ale nejsem účetní, dělá nám to agentura. Teď ho budeme rusit a bude to stát kolem 200 000 Kč. Otázka je, jestli se ta částka neliší podle ( vstupního ) kapitálu. Používá dotyčná osoba datovou schránku? Je dobré ji kontrolovat.
@AnnaLejchova Tak chces tu s.r.o. prejmenovat nebo zrusit?
Prejmenovat lze, musi to byt formou notarskeho zapisu a ten se pak poda na rejstrikovy soud. Cena do 5 tis.
Zrusit s.r.o. je podstatne slozitejsi, je treba likvidatora a cely proces likvidace trva dost dlouho a je irganizacne, papirove i financne narocnejsi, nicmene castka 200 tis za likvidaci je nesmysl.
@histep : u našeho sro, kde je cca 24 členů to blbost není. Píšu o vlastní zkušenosti.
@Sůvička80 Z vlastni zkusenosti: na poctu clenu vubec nezalezi.
Zrejme mate jen zbytecne drahyho likvidatora.
@histep : ještě nemáme žádného, ale obeslalo se jich několik a cena u všech cca stejná
, máš nějakou představu, kolik by to mělo stát? Já jsem v tom nepolíbená, pomáhám taťkovi, který je jednatel. Za každou radu budu vděčná.
@Sůvička80 Tak hlavne zalezi na tom, co vse spolecnost obsahuje a co si jste schopni udelat sami a kolik toho zbyde na likvidatora. Ale pises, ze mate nulu uz dyl, stejne tak jako zakladatelka resi nulivou firmu, tak predpokladam relativne prazdna vycistena spolecnost. To bych ocekavala cenu tak do 50k s vsim vsudy.
Likvidatorem muze byt kdokoliv, jen musi vedet co vse je treba udelat. Nedavno jsme jednu mensi, ale bezici spolecnost se zamestnanci likvidovaly ucetni a jednatelka v podstate vlastnima silama, a stalo to jen cca 5 tis za notarsky zapis, vse ostatni slo „samo“ - prodat majetek, ukoncit pracovni pomery a vse odhlasit, ukoncit bezici smlouvy, vyresit pohledavky a zavazky, resit FU… a pak jen rozdelit likvidacni zustatek mezi spolecniky.
V prvním roce jsem na s.r.o. vydělala asi 100K a pak už jsem se činnosti nevěnovala.
Základní kapitál byl 200K ale ten se využil na financování aktivit s činností spojených.
Společnost nikde nedluží, roky nic nevydělává, nefakturuje, nic.
Ale když tak nad tím přemýšlím, opravdu se vyplatí jen přejmenovat, přepsat adresu, což bude určitě potřeba (jen nevím za kolik) a raději budu podnikat znovu.
Děkuju za vysvětlení a rady.
Ještě takový dotaz, kdybych měla exekuci na svou osobu, týká se to nějak s.r.o. nebo omezuje ho to nějak v činnosti? Mohou mi činnost zastavit či zrušit pokud s.r.o. nemá prakticky žádný majetek? Nebo proč si lidi s exekucemi píší auta, elektroniku, atd na firmy? Přijde mi že o tom lidé mluví jako by to byla nějaká výhoda pokud jsou v dluzích?
Společnost si žije svým vlastním životem. Ale přiznání k dani z příjmů se musí podávat každý rok, i když je DP nulové, závěrka nulová není.
Já mám s.r.o založené od roku 2015. Měli jsme s bývalým přítelem začít podnikat, ale nečekaně (díkybohu) jsme se rozešli no a mi s.r.o. zůstalo, páč bylo napsané na mne. Tudíž v životě se na něj nepodnikalo a odjakživa je DP teda O.-. A taky- každý rok musím myslet na přiznání, ptž za likvidátora co jsem koukala minim 20.000.- .. taky bych se toho nejraději zbavila..
![]()
@Likvidator píše:
Pokud je firma zadlužená, máte naní kontroly FU a je problémová, pak se obraťte na profesionální likvidátory. Firmy Vás zbaví za 10 minut a vy máte po starostech.
Likvidátor společnostiPokud je firma v pořádku, můžou od Vás firmu odkoupit.
@admin spam