Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všem ![]()
Jsem po revizi pro ZT v 9tt odpov 5–6 tt.
1. revize 31.3 a druhá 5.4 zbytky v děloze a viroza díky, které se na to přišlo.
Mám zjičštěnou Leidenskou mutaci (sestra 2 potrat 1*v 6m), díky tomu ji na to přišli a testovali nás celou rodinu.3 těhotenství v 29 týdnu porod. (dvojčata 1. 410g, 2.1080g)
Když jsem byla na kontrole v 6tt říkal ajsem doktorce, co se stalo sestře a že si raději budu píchat než bych taky toto měla. Ona mě řekla, že odběry jsou ok a že co se stane je mezi nebem a zemí. V tu chvíli jsem si nepřipouštěla, že by se něco mohlo stát pozvala mě zase za 6 týdnů odběry a kontrola, ale této kontroly jsem se již nedočkala.
Mám Hereditální trombofilie mutace Leiden v heterozygotní konstitici, Syndrom APC rezistence.
Ve zprávě od ní stojí: koagulační nález uspokojivý, není známek trombogeneze, hladina D-dimery nízká, hemogram v normě, APA nemáme tč. k dispozici.
Doporučení: Tč není indikace k zahájení profylaxe nízkomolekulárními heparíny, plánujeme ji však na porod a šestinedělí, v případě potřeby i dříve.
Kontrola u nás za 6 týdnů.
Pořád ted přemýšlím kdyby sem je dostala od začátku tak sme o miminko přijít třeba nemuseli.
Gynekolog když mě posílal na revizi řekl mě že je možnost, že za to může Leidenská mutace.
Dneska jdu po 6ti nedělí na odběr a v pátek na kontrolu.
Zajímá mě jak budou těď postupovat při dalším těhotenství? Zda již předtím z důvodu rodinné anemnézy jsem neměla dostat fraxiparin preventivně?
Dneska je to 8 týdnů měla by přijít druhá MS zatím nikde:( ani bolest břicha jak vám přišla druhá MS? mě první po 28 dnech od 1. revize a před otěhotněním po 26 dnech, břicho mě nebolí tak doufám, že se to rozjede jinak nevím co budu dělata co to může být? Sex byl jen s ochranou
Pokud dorazí po ní se chceme začít opět snažit.
Moc děkuju za rady
Ahoj, tak ja mam take leiden. mutaci a dva potraty za sebou a při 3 těhu jsem od začatku pichala fraxik, ktery mi nechali do konce 6 neděli a mam zdraou holčičku. tak se zkus poradit s Dr.
@denoš Do trombo centra jdu v pátek, jsem zvědavá co mě řeknou nechci riskovat další ZT tím, že to třeba mohlo být Leidenskou( podle mě oni na to nepřijdou:(
Nechci aby mě řekla, že je to mezi nebem a zemí co se stane.
@luciekal až po ZT, mě muj gyndař poslal na genetiku a tam jim ten leid. vyskočil takže mi řekli jak najdu na testu // mam hnedka přijit. to je nazor, že je to mezi nebem a zemi ![]()
Ahoj, taky mam ‚lajdaka‘,, jsem po 2 potratech a prislo se na to az po tom druhem, nicmene zahajili predbeznou lecbu pichanim clexane na redeni krve uz jen pri podpurnem leku na poceti (clostyl), ted podstupujeme umele oplodneni a pichala jsem si preventivne uz 2 tydny dopredu a rozhodne by jsme s tim pri uspesnem nalezeni // neprestali, takze trosku vidim chybu u dr ze ti ho nepredepsala
@luciekal Ahoj také mě zjistili po spontálním potratu Leidenskou mutaci. Vzhledem k tomu, že jsem potratila v 6tt kdy se začíná vyvíjet srdíčko, tak mě bylo naznačeno že to možná za tím stálo. Určitě bych se domluvila s lékařem a preventivně píchala. Také mě na to přišli díky embolii u sestry, která ale nemá Leidena. Měla to po antikoncepci. Ani jedna jí už nikdy brát nesmíme
@1985bara držim pěstičky at to vyjde.ja byla take n ivf a vim co to je za nervy, tak držim pěstičky at brzo najdeš // ![]()
@denoš dekuji je to nas druhy pokus, doufam ze pristi patek tam budou ![]()
@denoš neee jen 1, kvuli pojistovne,,ale dneska volali ze nam prezili i ty 3 co jsme nechavali uzrat a sli k ledu
Pravě mám hrozné výčitky a jsem naštvaná jestli prostě jsem to neměla dostat hned já otěhotněla z 1. pokusu přirozeně.
Nelíbil se mi přistup. ale říkala jsem si že snad vědí co dělají.
Přemýšlím, že když mě řeknou, že teď to bude taky podle odběrů tak jestli nepůjdu někam jinam?
To přece by měli brát v úvahu, že mě byla zjištěna před ZT a co měla sestra?
@Drbna777 To je dobře že ti na to přišli ![]()
U mě to věděli a jak to dopadlo. A jak to stebou bude při dalším těhu?
@1985bara Já jsem někde na sikuzui četla že i IVF s LM se to píchá automaticky.
Prostě nechci aby se to již z této možnosti stalo znovu.
@1985bara ja nechavala 2 a mam 1 holčičku
@luciekal ja si myslim, že je to o Dr.muj gyndař mě po 2 ZT poslalna genetiku a tam na mě byli hnusni co tamděla, že to se řeši až tak po 4-5 potratech
no, ale udělali mi to, jěště, že tak takyjsem mohla potracet donekonečna.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.