Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak mala se nam ztratila mela skoro uz 3.No ztratila. Jeli jsme s dedem nakoupit a uz jsme vyndavali zbozi u pokladny. A mala byla porad u nas a najednou jsme dali oci oba dva dolu a mala fuc. Takze jsme asi 3minuty litali a nasli ji u autobusu houpaciho.
Ale uz me taky stacila vyjit ven. Kdyz jsem byla ve sprse no nase blbost zapomeli jsme zamknout.Byla to otazka 3minut co vysla a cekala na me dole u baraku meli jsme jit do skolky.
Ja teda nepochopim, ze se takovou dobu, co tam zakladatelka s tim ditkem stala po nem nikdo neshanel
![]()
Nase holka kdyz nechce sedet v nakoupnik kosiku, tak jde vedle me a povidame si o nakupu. Tohle potrebujeme, pomuzes mi to dat do kosiku? A funguje to rada nakupuje akorat mi pokazde hodi do kosiku kostku drozdi i kdyz ji nepotrebujem ![]()
S temi naramky a tel. cisli je to skveli napad to by me nenapadlo se priznam. ZAcnu praktikovat az budem zas nekde samy protoze, ma ted obdobi kdy je hrozne statecna a utika mi a pak sama nevi kde je. Zamotaly jsme se v davu u zmrzliny a madam uz natahovala ze spusti, ale drzet za rucicku to ne.
A ted jak zacina skolka, nemyslim na nic jineho, nez co kdyz mi ji nekde strati
Pustim ji na vylet nebo do bazenu?
Pak si rikam, ze ty ucitelky uz v tom maji praxi vi jak si je ohlidat. A pak si zas vzpomenu, kdyz jsme byly v cervnu v bazenu a v satnach skolka. Moje mala cekala az ji vynda, plavky a jedna pani ucitelka po ni furt koukala (mala furt civela na deti)a po chvily se pta:„To je vase dite? Je tu s vami? " "Ano, ta je moje“ „No ja si nebyla jista jestli nahodou nepatri k nam.“ „Ne, nepatri.“ Jako dore, ze se zeptala ale nadruhpu stranku ty deti poradne v oblyceji neznala.
Naštěstí se mi nestalo, asi bych měla infarkt a následně po nalezení řvala jak želva
mám jen jedno dítko, takže se to hlídá docela dobře, budou jí 3 a chodí hlavně za ruku… ale občas potřebuju obě ruce volné, třeba aspoň na chvíli, tak když jsme někde, kde je víc lidí, drží se ona mě, třeba za oblečení…
@alexxa píše:
Ja teda nepochopim, ze se takovou dobu, co tam zakladatelka s tim ditkem stala po nem nikdo neshanel![]()
![]()
Nase holka kdyz nechce sedet v nakoupnik kosiku, tak jde vedle me a povidame si o nakupu. Tohle potrebujeme, pomuzes mi to dat do kosiku? A funguje to rada nakupuje akorat mi pokazde hodi do kosiku kostku drozdi i kdyz ji nepotrebujem
S temi naramky a tel. cisli je to skveli napad to by me nenapadlo se priznam. ZAcnu praktikovat az budem zas nekde samy protoze, ma ted obdobi kdy je hrozne statecna a utika mi a pak sama nevi kde je. Zamotaly jsme se v davu u zmrzliny a madam uz natahovala ze spusti, ale drzet za rucicku to ne.
A ted jak zacina skolka, nemyslim na nic jineho, nez co kdyz mi ji nekde stratiPustim ji na vylet nebo do bazenu?
Pak si rikam, ze ty ucitelky uz v tom maji praxi vi jak si je ohlidat. A pak si zas vzpomenu, kdyz jsme byly v cervnu v bazenu a v satnach skolka. Moje mala cekala az ji vynda, plavky a jedna pani ucitelka po ni furt koukala (mala furt civela na deti)a po chvily se pta:„To je vase dite? Je tu s vami? " "Ano, ta je moje“ „No ja si nebyla jista jestli nahodou nepatri k nam.“ „Ne, nepatri.“ Jako dore, ze se zeptala ale nadruhpu stranku ty deti poradne v oblyceji neznala.
ježiš, teď si mě úplně vystrašila, malá pujde za týden poprvé do školky…
@janica252 ta moje jde taky poprve do skolky, nechtela jsem te vystrasit ale bylo to tak a rikam sama se bojim a furt premyslim, jestli malou pustim na vylet atd
Taky se mi to stalo, snad s každým z dětí a je to nepříjemný pocit, člověk se jen ohlédne a dítě může být fuč, děti když chtěj, tak jsou jako myšky, což mě překvapuje, protože když to člověk vyžaduje, tak má prostě smůlu
.
Teď máme starší děti 10 a 8 let a ty vědí, že samy nikam nesmí a kdyby se náhodou ztratili, tak si vždycky na začátku obchodáku domluvíme místo, kam dojdou, kdyby se ztratilI, a my je tam najdeme. Pak máme 3.letá dvojčata a ty teda vždycky hlídám, jako oko v hlavě, s pak je předávám staršímu synovi, aby je pohlídal. Když jsme v nějakém obchodním domě v konkrétním obchodě, tak je nechám pobíhat, holky vědí že z obchodu jít ven nesmí. Teď, co máme ještě novorozeně, tak je to trochu složitější. Jo a holkám taky dávám náramky na ruku se jménem a číslem na mě, kdyby náhodou.
Třeba dotyčná učitelka jen zaskakovala za nemocnou kolegyni?
no, alespoň doufám, že běžná učitelka své děti pozná.
Třeba dotyčná učitelka jen zaskakovala za nemocnou kolegyni?
no, alespoň doufám, že běžná učitelka své děti pozná.
@trpaslinka píše:
Třeba dotyčná učitelka jen zaskakovala za nemocnou kolegyni?no, alespoň doufám, že běžná učitelka své děti pozná.
taky doufam
Taky bych řekla, že to byla zastupující učitelka. Osobně jsem děti ze své třídy (ZŠ) znala během prvních dvou dnů a během prvního měsíce jsem znala všechny děti z paralelních tříd, třeba ne jménem, ale dokázala jsem dítě zařadit sprváně.
@Billi Ne, nebyla to zastupující učitelka, ono jet se dvěma třídami na výlet ve třech lidech není žádný med. Ta známá jela jako pomocná síla ke dvěma učitelkám, dělala tam toho času školnici. Ale opravdu si nevšimla, že jim jedno dítě chybí, až při přepočítávání.
A tam si zase nevšimli hned, že mají v davu děcko navíc, skutečně ho nechali u pokladny až při odchodu. Tam ale nevím, jestli to byla zastupující učitelka.
Ahoj, pracuji jako prodavačka ve velkém obchodním centru. Obchod máme otevřený a mám velký výhled na dění v nákupním centru. Jsem překvapená jak často se stává, že se dítě mamince ztratí. Téměř každý den vidím vystrašené, hysterické a ubrečené maminky, které hledají svoje děti. Nejhorší pohled je však na vykulené tříleté děcko stojící uprostřed nákupního centra, který v ruce drží svého oblíbeného plyšáka a volá Maminko!!
Samozřejmě stává se to, ale nedejte příležitost únoscům dětí a pedofilům, čekají na každou příležitost!!
![]()
@veeeraf tak to je na odpovednosti kazde matky, taky se mi stane, ze se zadivam do regalu nebo zamyslim, ale dite a kabelka je priorita.. oboji mam neustale na ocich nebo za ruku… a to mam ty male trestidla dve…taky jsem se stratila jako decko.. ale byla jina doba, uz mi bylo asi 5, tak jsem dosla domu sama:) (pro predstavu ostrava centrum od cerne louky az ke kinu vesmir:D - vzpominam si, ze nejaky „cigan“ mi pomahal zvonit na zvonek, protoze jsem na ne nedosahla:))
Mě jednou kluk zdrhnul doslova na andělu v nákupáku…strašně se tomu smál…já moc ne-byla jsem týden před porodem druhýho a byla jsem ráda, že chodim…nahlásila jsem ho a pak mi ho po 40 minutách hrůzy našli v nějaký restauraci…když jsem si pro něj přišla vyklepaná jak ratlík-no hádejte co udělal?
samozřejmě se začal smát a zase vzal kramle - tentokrát už jsem ho dohonila po stometrovym „běhu“ u eskalátorů a dala mu tak na zadek, že mě z toho až bolela ruka… (pro odpůrce fyzických trestů-udělala bych to znova
)
ještě dneska když si na to vzpomenu otevírá se mi kudla v kapse ![]()