Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zavolej si na úřad a oni ti řeknou. I kdybs neměla lautr nic, tak to půjde. Před pár lety se to řešilo tak, že jsi přivedla na úřad dva svědky, kteří v protokolu potvrdili, že jsi to ty a na základě toho ti vystavili duplikáty
![]()
Ale tak třeba v bance nebo někde budou mít kopii tvé OP, to by nestačilo? ![]()
Jenže tu kopii z banky ti nevydají jen tak…musela by předložit svou originální občanku, jinak by si totiž mohl tu kopii vyzvednout kdokoliv.
Jinak nevím jestli máš v okolí někoho z rodiny, ale pokud jo tak může zajít na úřad on a zažádat o duplikát tvého rodného listu.
Ty potom s duplikátem zažádáš o novou občanku ![]()
Majka12 píše:
Jenže tu kopii z banky ti nevydají jen tak…musela by předložit svou originální občanku, jinak by si totiž mohl tu kopii vyzvednout kdokoliv.
Tak snad jí pozanjí na fotce ne?
![]()
Monny89 píše:Majka12 píše:Tak snad jí pozanjí na fotce ne?
Jenže tu kopii z banky ti nevydají jen tak…musela by předložit svou originální občanku, jinak by si totiž mohl tu kopii vyzvednout kdokoliv.![]()
Nikoho v okolí nemám:-(…Prostě jsem v prčicích a budu bez dokladů
A tu OP jsem našla náhodou.To se snad stát může že člověk něco po čase najde.Něco jiného by bylo kdybych jí používala ne?
maminka189 píše:
Nikoho v okolí nemám:-(…Prostě jsem v prčicích a budu bez dokladů![]()
A tu OP jsem našla náhodou.To se snad stát může že člověk něco po čase najde.Něco jiného by bylo kdybych jí používala ne?
Majka12 píše:
Jako to fakt není tak jednoduché…pár krát jsem občanku taky ,,zašantročila" a popravdě bych nebyla moc ráda, že by mi kopii třeba v bance vydali jenom na základě fotky a psích očí
Ono by se toho totiž dalo docela zneužít.
Něco jiného by bylo kdyby přišla s provizorní občankou a pasem, ale i tak by jí ta kopie byla k ničemu, protože není úředně ověřena.
Jenže tu kopii z banky ti nevydají jen tak…musela by předložit svou originální občanku, jinak by si totiž mohl tu kopii vyzvednout kdokoliv.![]()
Jasně ale tak snad poznají že na té fotce je ta dotyčná osoba ne? ![]()
Monny89 píše:Majka12 píše:Jasně ale tak snad poznají že na té fotce je ta dotyčná osoba ne?
Jako to fakt není tak jednoduché…pár krát jsem občanku taky ,,zašantročila" a popravdě bych nebyla moc ráda, že by mi kopii třeba v bance vydali jenom na základě fotky a psích očí
Ono by se toho totiž dalo docela zneužít.
Něco jiného by bylo kdyby přišla s provizorní občankou a pasem, ale i tak by jí ta kopie byla k ničemu, protože není úředně ověřena.
Už jsem na matriku psala email…Přeci musí být nějaké řešení.Napadá mě podepsání nějakého čestného prohlášení
maminka189 píše:
Už jsem na matriku psala email…Přeci musí být nějaké řešení.Napadá mě podepsání nějakého čestného prohlášení
se starou občankou radši na světlo ani nechod, hlavně pokud je nahlášená - je to trestní čin i když je tvoje
duplikát RL by mohli vystavit na základě písemné žádosti nebo na žádost např. tvojí matky, mamžela…