Ztracené doklady

Napsat příspěvek
Velikost písma:
nepřihlášená martina
7.7.11 18:45

se starou občankou radši na světlo ani nechod, hlavně pokud je nahlášená - je to trestní čin i když je tvoje

duplikát RL by mohli vystavit na základě písemné žádosti nebo na žádost např. tvojí matky, mamžela… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
5270
7.7.11 18:49

Zavolej si na úřad a oni ti řeknou. I kdybs neměla lautr nic, tak to půjde. Před pár lety se to řešilo tak, že jsi přivedla na úřad dva svědky, kteří v protokolu potvrdili, že jsi to ty a na základě toho ti vystavili duplikáty :wink: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
7.7.11 18:51

RL ti vystaví nový na matrice v místě tvého narození…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
7.7.11 19:23

Ale tak třeba v bance nebo někde budou mít kopii tvé OP, to by nestačilo? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5206
7.7.11 20:09

Jenže tu kopii z banky ti nevydají jen tak…musela by předložit svou originální občanku, jinak by si totiž mohl tu kopii vyzvednout kdokoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5206
7.7.11 20:16

Jinak nevím jestli máš v okolí někoho z rodiny, ale pokud jo tak může zajít na úřad on a zažádat o duplikát tvého rodného listu.
Ty potom s duplikátem zažádáš o novou občanku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
7.7.11 20:26
Majka12 píše:
Jenže tu kopii z banky ti nevydají jen tak…musela by předložit svou originální občanku, jinak by si totiž mohl tu kopii vyzvednout kdokoliv.

Tak snad jí pozanjí na fotce ne? 8-o :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5206
7.7.11 20:32
Jako to fakt není tak jednoduché…pár krát jsem občanku taky ,,zašantročila" a popravdě bych nebyla moc ráda, že by mi kopii třeba v bance vydali jenom na základě fotky a psích očí :nevim:
Ono by se toho totiž dalo docela zneužít.
Něco jiného by bylo kdyby přišla s provizorní občankou a pasem, ale i tak by jí ta kopie byla k ničemu, protože není úředně ověřena. :nevim:
Monny89 píše:
Majka12 píše:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5548
7.7.11 20:38

Nikoho v okolí nemám:-(…Prostě jsem v prčicích a budu bez dokladů :cry: :cry: A tu OP jsem našla náhodou.To se snad stát může že člověk něco po čase najde.Něco jiného by bylo kdybych jí používala ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5206
7.7.11 20:43
A pas nemáš?
Jako zašla bych na matriku a tam jim to popsala, předali jim protokol s policie, tu provizorku co jsi od nich dostala a domluvila se s nima jak postupovat.
Starou OP bych vůbec nevytahovala, je to neplatný doklad, takže ti na něho stejně nesmí cokoliv vydat a zbytečně by sis mohla udělat ještě nějaké problémy.
maminka189 píše:
Nikoho v okolí nemám:-(…Prostě jsem v prčicích a budu bez dokladů :cry: :cry: A tu OP jsem našla náhodou.To se snad stát může že člověk něco po čase najde.Něco jiného by bylo kdybych jí používala ne?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
7.7.11 21:08
Majka12 píše:
Jako to fakt není tak jednoduché…pár krát jsem občanku taky ,,zašantročila" a popravdě bych nebyla moc ráda, že by mi kopii třeba v bance vydali jenom na základě fotky a psích očí :nevim:
Něco jiného by bylo kdyby přišla s provizorní občankou a pasem, ale i tak by jí ta kopie byla k ničemu, protože není úředně ověřena. :nevim:
Monny89 píše:
Majka12 píše:

Jasně ale tak snad poznají že na té fotce je ta dotyčná osoba ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5206
7.7.11 21:15
Poznat ji možná poznají, ale stejně jí nic nedají, bohužel (nebo spíš bohudík).
Já občanku mám a když chci vložit peníze na manželův účet tak po mě chcou poplatek za vklad třetí osoby…na účtě mám totiž uvedene jméno za svobodna…a i přesto, že ho mám uvedene v občance jako rodné příjmení tak jsem pro ně prostě cizí člověk.
Takže se můžou podívat na fotku, říct že je to ona a to je tak všechno.
A stejně když to není ověřená kopie tak je to nepodstatné :nevim:
Monny89 píše:
Majka12 píše:
Monny89 píše:
Majka12 píše:
Jasně ale tak snad poznají že na té fotce je ta dotyčná osoba ne? :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5548
7.7.11 21:26

Už jsem na matriku psala email…Přeci musí být nějaké řešení.Napadá mě podepsání nějakého čestného prohlášení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5206
7.7.11 21:30
Super pak dej vědět co ti odpoví…já věčný bordelář bych se klidně mohla dostat do podobné situace tak abych věděla jak postupovat. :mrgreen:
Někde jsem dokonce četla, že by prý mohli stačit i nějací svědci, ale tím si nejsem jista :nevim: :nevim:
maminka189 píše:
Už jsem na matriku psala email…Přeci musí být nějaké řešení.Napadá mě podepsání nějakého čestného prohlášení
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5548
7.7.11 21:32

No jo,ale já žádné nemam…Tohle bych NIKOMU nepřála

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie