Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky, manžel asi přišel o taštičku, kde měl doklady, občanku, řidičák, platební kartu..co je potřeba všechno udělat a nahlásit, aby nedošlo k jejich zneužití. Napadá mě zablokovat v bance kartu a co dál?
Díky M
Mělo by se to do 24 hodin nahlásit na policejní stanici pod kterou spadáte.Tam se budou vyptávat jak se to ztratilo atd..Je to pakárna,ale nic jiného nezbejvá a zneužít občanku je velice snadná věc a dá se zneužít rychle a kdekoliv
Pridavam se s nahlasenim policii, je to fakt hodne dulezite, pripadny nepoctivy nalezce moc dobre vi, ze doklady a karty jsou horke zbozi a bude se snazit treba i ted o vikendu doklady zneuzit treba k nakupu nejakeho zbozi na uver nebo se bude pokouset vybrat penize.
Samozrejme nejezdit autem, kdyz nema ani ricicak ani obcanku, kdyby ho zastavila silnicni kontrola, mohlo by to byt opravdu perne. (a drahe)
Doklady nahlásit na policii nebo i na městském úřadě. Bankovní karty zablokovat na telefonním čísle, které jste určitě dostali s kartou. A všechno si to zařídit nové. Znám to, je to pakárna, já budu mít do týdne novou občanku - taky po ztrátě.
Nahlásit policii - nutné!! Je to pakárna, ale kvůli dokladům - jinak si na tebe může někdo vzít půjčku nebo to zneužít jinak. Zablokovat platební karty, jestli měl i mobil, zablokovat taky. A pak oběhnout úřady ![]()
S tím řidičákem mám vlastní zkušenost že problém není.Chytla mě už párkrát policie a stálo mě to jen čekání než si to policista ověřil že řidičák mám ,ale jinak mužou dát pokutu do 1000kč,ale vždy jsem slyšela jen o pokutě do 200kč.
Kartička zdravotní pojišťovny je asi to nejmenší… Pokud ji tam měl, zavolej do jeho zdravotní pojišťovny, vystaví mu a pošlou „Prozatimní potvrzení o pojištění“, než se vyrobí kartička nová.
Dnes mi byla ukradena taška a v ní jsem měla kromě peněz(ty vem čert)i můj RL a OP.Mám strach že zůstanu po zbytek života bez dokladů.Rl mi bez OP a naopak…Mám protokol od policie a vyplněný papír(potvrzení o OP)taky vyplněný a orazítkovaný policíí.Jak to mám udělat?Přeci nemohu zůstat po zbytek života bez dokladů…Mám chuť si jít hodit:-(((
Máš pas? To je taky doklad totožnosti, tak by ti na něj měli udělat RL a OP ![]()
Rodnej list by měl jít vystavit přes matriku, nebo možná i přes úřad kde vystavujou občanské průkazy dřív se dávaly 2.fotky tak by měly najít nějakej doklad podle uvedených údajů.
Také se stává že někomu barák schoří se všema dokladama a člověk přece musí mít doklady totožnosti…
Hledala jsem RL a našla jsem starou OP,která je v hrozném stavu a o které jsem si myslela,že už neni…Tak ysi říkam,že to nějak musí jít