Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ještě se mi nic podobného nestalo. Snad se najde.
Ale mám letos smůlu na kupování přes e-shopy. Asi se na tohle nakupování vykašlu. Napřed mi přišlo každé jiné povlečení, než jsem si objednala na manželskou postel. Ale to hned e-shop uznal. A to chybně jsem dostala, že je to omluvné. Momentálně řeším podobný problém. Koupila jsem přes internet tři koberce. Dětem do pokojů. Dorazily mi dva, zaplacené mám 3
.
To se zjistilo po rozbalení zásilky. Komunikace úplně otřesená (přes Messenger i e-mail). Napřed žádná reakce na e-maily, pak jsem našla ten Messenger. Tak bylo několikrát pošlete fotky, které koberce máte, napište, který chybí. Pozadí tady toho e-shopu je Polsko. Až mi při poslední zprávě přišla odpověď na Messenger. Jak vám můžeme pomoct? Tak jsem se rozčílila, jak se mi dlouho nepodařilo. Nadala jsem jim, jestli si dělají opravdu srandu. Že toho mám opravdu dost. Ať si přepočítají sklad, když tam mají nepořádek v zásilkách. Pokud mi nedojde chybějící koberec nebo mi nevrátí peníze, tak to začnu řešit, jak mají na stránkách psané přes Polskou obchodní inspekci. Tak jsem jim nadala, že mi teď v týdnu někdo psal, že situaci řeší a chybějící koberec pošlou. Tak jsem zvědavá, kdy to bude.
Mě se to stálo jen u české pošty. Objednala jsem si zásilku přes e-shop. Eshop zásilku odeslal a ta nedošla.
Takže jsem to prvně řešila já, pošta mi řekla, že zásilku nejspíš někdo ukradl, že se to v té době u nich dělo.
Ale že to musí řešit e-shop, takže ten si to s nimi vyřešil, dostal peníze za ztrácený balík a mě poslal objednávku znovu
Mě jednou balík přes zásilkovnu nedorazil dala jsem na reklamaci a po měsíci ho našli a dorucili. Chce to čas.
Tak já zásadně objednávám na dobírku, a to je fofr s jakou rychlostí mě balík doručí.
Pokud to na dobírku nejde.
@smajlik345 píše:
Mě se to stálo jen u české pošty. Objednala jsem si zásilku přes e-shop. Eshop zásilku odeslal a ta nedošla.
Takže jsem to prvně řešila já, pošta mi řekla, že zásilku nejspíš někdo ukradl, že se to v té době u nich dělo.
Ale že to musí řešit e-shop, takže ten si to s nimi vyřešil, dostal peníze za ztrácený balík a mě poslal objednávku znovu
No já právě na zasilkovnu poslední dobou čtu jen špatne recenze. Potomhle už mám chuť se na ni vykašlat úplně..
Zdražují, a jeste k tomu jim blbne aplikace, plus ztrácejí balíky..
@mamule42 píše:
Tak já zásadně objednávám na dobírku, a to je fofr s jakou rychlostí mě balík doručí.Pokud to na dobírku nejde.
Když já jsem odesílatel
Jako jsou to tři stovky..ale ten set byl novej, dost mě to štve ![]()
Zatím u nás přes zásilkovnu všechny balíky odešly i přišly v pohodě. Zrovna dnes jdu dva posílat. tak doufám, že nedopadnu stejně. Ani z okolí nevím o žádné nedoručené zásilce, takže za mě i mé známé zatím spokojenost. Jen mi vadí, že nejbližší místo má už asi měsíc kvůli dovolené pozastavený odběr balíků, ač mají normálně otevřeno.
Zasilkovna holky už nikdy! Ztratili mi balík za osm tisíc, ačkoliv jsem hodnotu doložila, dali mi odškodné tři sta, že na víc zásilky nejsou pojištěné. Vyhnete se Zasilkovn e!:poblion:
Holky, nahanite strach! Máma mi poslala úterý balík přes ně, pořád ho nemám, podle mailu je v expedičním depu od včera rána, podle aplikace je na cestě na expediční depo, podle zadání zásilky neexistuje. Opravdu nevím. Mám tam dost drahé léky pro švagra a dárek pro syna k narozeninám. Zatím mám zkušenosti vesměs, uvidím, budu čekat.
@mackA159 píše:
ZdarecTak co? Ztratil se někomu balík? Jak jste to řešili? Přes vinted jsem prodala dětské povlečení + mantinel. Cena včetně zásilkovny 320 Kč, nepojištěne. Po týdnu mi píše paní že nic nedorazilo, v aplikaci se balík nehnul. Volám na zasilkovnu, prý je v depu v nějakým městě, že to popoženou. Po dalším tydnu opět volám kde mám balík. Odpověď že nevíme. Chtěli popis balíku, obsah. Že se ozvou.. no uplynulo pár dní, a nikdo se neozval. Zítra volám znovu… Zkoušel někdo reklamaci? Má to význam? Paní samozřejmě příští týden už vrátím celou částku, jelikož pochybuju že se balík najde.
![]()
reklamace smysl má. zásilkovna je hrozná, googli recenze-a ještě horší zákaznický neochotmý servis
Zdarec
Tak co? Ztratil se někomu balík? Jak jste to řešili? Přes vinted jsem prodala dětské povlečení + mantinel. Cena včetně zásilkovny 320 Kč, nepojištěne. Po týdnu mi píše paní že nic nedorazilo, v aplikaci se balík nehnul. Volám na zasilkovnu, prý je v depu v nějakým městě, že to popoženou. Po dalším tydnu opět volám kde mám balík. Odpověď že nevíme. Chtěli popis balíku, obsah. Že se ozvou.. no uplynulo pár dní, a nikdo se neozval. Zítra volám znovu… Zkoušel někdo reklamaci? Má to význam? Paní samozřejmě příští týden už vrátím celou částku, jelikož pochybuju že se balík najde.