Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, zda nemáte někdo zkušenost s tímto: dcerka (2 měs) ztratila hlásek (např když pláče, tak je to jako by byla někde na koncertě a celou noc tam zpívala)no a jiné problémy nemá, je bez rýmy a bez kašle a teplotu také nemá…jen teď víc spinká…dávám ji obklad na krček a vlhčím vzduch, nevím zda s tým jít k Mudr nebo ne…Poraďte. Díky moc
taky jsme to měli pár dnů…malá měla zrovna období kdy strašně výskala a pištěla až si vyřala hlasivky…do dvou dnů se to spravilo… ![]()
A nemá v puse bílé místa? Myslím moučnivku (soor). Dcera ji měla a nepomáhala gencka, nakonec skončila na nějakých spešl lécích, protože se jí to vrazilo právě na hlasivky a dr. říkal, že je to hodně nebezpečné, dokonce ty léky nechal dovézt 60km z krajské nemocnice sanitkou!
Naší malé se to stalo nedávno (měla 3 měsíce), taky mi to nepřišlo až tak závažné, ale pro klid jsem zavolala doktorce, a ta chtěla, ať hned příjdeme, že si chce malou poslechnout. Pak mě varovala, že ji musím sledovat, prý se z chrapotu může vyvinout larngitida, dala mi Fenistil v kapkách na splasknutí sliznic, nakonec to za pár dní bylo OK… Takže aspoň doktorce zavolej, budeš klidnější…
My jsme dali mucosolvan, trochu se mi zdálo že chrčel, druhý den jsem chtěla jet k dr, ale chrčení ustalo a hlásek se vrátil do dvou dnů..
U nás byl taky soor, chraptil jak po koncertě a během týdne přestal, jíst, pít a skončili jsme na JIP. Znamená to, že má oteklé hlasivky, ale není jisté, co ještě je oteklé, takže vás dr pošle na krční a budeš mít jistotu, že je to v pořádku. Já už bych dnes nenechala bez ošetření ani pupínek. Ten soor měl tak rychlý průběh, že mi ho chtěli intubovat a říkali, že jsme přišli za pět dvanáct. Z fialky na kapačku během 5ti dní… Jo akdyž soor zmizel dostali jsme Fenistil na zmírnění otoků těch hlasivek. Je jen na předpis.
tak jsme byli u dr. a ta nám dala Fenistil a na kontrolu máme jít ve čtvrtek, prý má trochu nateklý krk, chtěla si ji poslechnout jak pláče, ale zrovna byla v klidu (hold naše dítě pláče jen když má hlad nebo se chce mazlit) jinač děkuji za rady ![]()
Chtěla bych obnovit diskusi. Malej má už týden moučnivku-teda já si myslím, že je to moučnivka, doktorka na to nic neřekla, jen se podívala, a řekla, ať mu na to koupím Aloclair. Ale nějak zvlášť mu nepomohl. Včera se mi zdálo, že má nějaký jiný hlas a dneska už je skoro bez hlasu. Může to nějak souviset s tou moučnivkou? Chodíme hodně ven, tak si říkám, jestli to třeba nemá z toho studenýho vzduchu? Každopádně zítra zavolám doktorce, a nebo k ní rovnou sjedem.
@Ell.Z nase mala zacala mit posledni dobou „vychlastany“ promin ten vyraz hlasek my si myslime ze to ma z kriceni a nebo posledni dobou dela takove medvedi zvuky…ale ona je jeste malicka. u mudry jsme byly v utery a na poslech vse OK
s moucnivkou by to nemelo mit spojitost ![]()
@superandrysek právě on ho měl včera taky takovej vychlastanej, a je fakt, že on poslední dny hrozně vrčí
tak si povídá s hračkama.. Ale dneska už je úplně bez hlasu ![]()
@Ell.Z jsem teda zvedava jak to dopadne u nas… asi zavolej radeji zitra doktorce
bude to dobre
@superandrysek Minulej týden pokašlával a měl šílenou rýmu, ale od víkendu už byl v pohodě a dneska zas tohle. Tak snad to nic nebude, ale doktorce určitě zavolám. Pro jistotu. ![]()
@Ell.Z chudatecko, radeji ho ted drz par dni doma v teplicku
@superandrysek Tak jsem dneska byla s malým u doktorky… Měla jsem mu dávat fenistil kapky, ale vůbec se to nezlepšilo. No a doktorka mi řekla, že mu nic není, že když brečí, tak brečí normálně. Sestra na mě čuměla jak na debila!
No ale prej nám teda vypíše žádanku na ORL. Tak jsem asi úplně blbá a asi blbě slyším.
![]()
@Ell.Z fenistil na ztratu hlasu
to by me teda take nenapadlo
to je zas rada
stale me ti nasi doktori take prekvapuji…my chodime pres znamost a zadna super pece to teda take neni, ach jo
dobre ze vam napise to doporuceni
ale clovek si pripada ze se neustale doprosuje vid!
nic si z toho nedelej a ignoruj to ![]()