Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mám měsíční miminko a v noci mi spinká 9 hodin,už od 21 až do 6ti hodin ráno,není to trošku moc?Mám strach,že je to na tak malé miminko hrozně dlouho,ale je mi líto ho na sílu budit.Co myslíte,děkuji za všechny odpovědi.
Kristyn a jak mimčo přibírá? Pokud přibírá hezky, nebudila bych ho, pokud nic moc, tak bych ho na jedno kojení radši vzbudila. Nakojíš ho a asi ti zase usne u prsa a ty ho jen přendáš do postýlky.
není to trošku málo? mě malá spávala zhruba od toho 6. týdne 13-14 hodin vkuse přes noc, ráno si dala mlíko a spala zase třeba 6 hodin takže jedla zase až kolem poledne ![]()
Ahoj já si myslím že je to normální,naše dvojčata spala taky těch 9-10 hodin a spí tak doted,pokud ti přibírá tak bych ji nebudila ,jestli máš obavy tak se zeptej svoji dětské mudr.,pro svuj klid.
![]()
nevím, podle mě ke správnému růstu miminka by se měla dodržovat pauza tak 4 hodinky, pak nakojit a dát hajat, tobě to nic neudělá a miminku prospěje.. nemám ráda líné matky co pro ssvůj spánek udělají vše…tím samo neříkám že jsi jedna z nich ![]()
gabrielo mě teda moje malá nepřišla že by jí něco chybělo, v 6. týdnech vážila 6 kilo. naopak naše dr. říkala nebudit na jídlo, nejlepší je pro dítě spánek, mě zase přijde sobeckost jak některé matky krmí děcka v noci co hodinu dvě, já být prcek tak jsem pěkně protivná z toho že mě budí co 2 hodiny hlad!
Děkují za odpovědi,malý právě přibírá až moc cca 380g týdně,mudr říkala,že je to jak za dvě děti
Mě právě vůbec nedělá problém v noci vstát klidně bych ho nakojila i v noci,ale je mi líto ho budit,když je spokojený,ale podle vašich reakcí ho teda nechám s klidem spinkat.Díky moc.Měla jsem strach,že jsem hrozná matka,že ho nechávám hladovět ![]()
martulkasloník píše:
gabrielo mě teda moje malá nepřišla že by jí něco chybělo, v 6. týdnech vážila 6 kilo. naopak naše dr. říkala nebudit na jídlo, nejlepší je pro dítě spánek, mě zase přijde sobeckost jak některé matky krmí děcka v noci co hodinu dvě, já být prcek tak jsem pěkně protivná z toho že mě budí co 2 hodiny hlad!
naprosto s tebou souhlasím ,pokud dítě prospívá tak k tomu není duvod ,nevím co vše udělá líná matka aby se vyspala ,ale myslím že normální matka ,která má zdravé dítě se vyspat muže ![]()
martulkasloník píše:
Nějak nechápu co ti přijde sobeckého na tom, dát dítěti co 2 hodiny najíst, když se vzbudí hlady
to jako myslíš, že mu ty matky dají schválně málo, aby se budilo a ony se nevyspali ![]()
Kristyn S píše:
Děkují za odpovědi,malý právě přibírá až moc cca 380g týdně,mudr říkala,že je to jak za dvě dětiMě právě vůbec nedělá problém v noci vstát klidně bych ho nakojila i v noci,ale je mi líto ho budit,když je spokojený,ale podle vašich reakcí ho teda nechám s klidem spinkat.Díky moc.Měla jsem strach,že jsem hrozná matka,že ho nechávám hladovět
Tak pokud přibírá, tak ho nech rozhodně spinkat ![]()
Kristyn S píše:
Děkují za odpovědi,malý právě přibírá až moc cca 380g týdně,mudr říkala,že je to jak za dvě dětiMě právě vůbec nedělá problém v noci vstát klidně bych ho nakojila i v noci,ale je mi líto ho budit,když je spokojený,ale podle vašich reakcí ho teda nechám s klidem spinkat.Díky moc.Měla jsem strach,že jsem hrozná matka,že ho nechávám hladovět
Rozhodně nejsi HROZNÁ matka pokud ti takto přibíra tak není opravdu co řešit,mě moje dr.říkala že by měli břibírat zhruba 3deka deně (a to byli naše děti narozené pod tři kyla)tak to vy opravdu spolnujete skoro dvakrát
.Netrap se v klidu se vyspi a pamatuj spokojená matka -spoklojené dítě ![]()
Kristyn S píše:
Mám měsíční miminko a v noci mi spinká 9 hodin,už od 21 až do 6ti hodin ráno,není to trošku moc?Mám strach,že je to na tak malé miminko hrozně dlouho,ale je mi líto ho na sílu budit.Co myslíte,děkuji za všechny odpovědi.
Jestli dobře přibírá, tak buď jen ráda. Mně malá spala od 4. týdne klidně i 12-13hodin v kuse a nebudila jsem ji, přibírala přímo tabulkově ![]()
Honza spával od 6 večer tak do 8 - 9 do rána, ale na jídlo jsem ho brala, nebudila, zvedla nakrmila, položila, spal dál.
Pokud nabírá, tak nebudit!!! Do mě rodina cpala horem, dolem, že mám malou budit na jídlo, pač spala tak jako tvoje, ale já to nedělala. Nyní začínáme čtvrtý měsíc a vstáváme v noci 3×, 4× a pak musíme uspávat, takže vždycky vzpomínám s úsměvem na to, že jsem vábení rodiny nepodlehla, neboť bych byla ještě unavenější ![]()
Tak to byl teda opravdu spáč,to malý se vždycky vzbudí když ho beru na kojení. A přes den nesmí vůbec,ani minutu potvůrka malá ![]()