Jiné bolení než bříško?

3157
12.2.12 12:17

Jiné bolení než bříško?

Holky prosím o radu, náš prcek má 3 měsíce, a od narození ho hrozně trápí bříško a prdíky, už v porodnice mu dávali stříkačkou nějaké kapičky protože byl dlouho pod „sluníčkem“ a bez kapiček byl schopnej ten inkubátor rozkopat. Doma jsem začala dávat Lefax, potom Infacol, a ted asi tak 2 měsíce mu dávám probiotické kapky Bio Gaia. byla jsem k nim zpočátku dost skeptická, ale pravda je že od nějakých 3 týdnů od začátku podávání je klid, ani jednou jsem nezaregistrovala, že by ho bolelo bříško. Až ted byl dva dny po sobě hodně neklidný a ufňukaný, snažila jsem se ho uspat, protože přes den opravdu málo spí, tak jsem myslela že je unavený. V noci spal krásně, dokonce 9 hodin v kuse. Od rána ale vypadá že ho něco bolí - může to být něco jiného než bříško? Příznaky jsou všechny jak u bolení bříška - masírovala jsem, nahřívala, koupala v kyblíku (tam vypadal spokojeně), ale nic nepomáhá. A hlavně měl vždycky při bolení bříška to břicho úplně tvrdé - což teď nemá. Myslíte že to nemusí být bolení ale jen špatná nálada nebo únava? Není to ukřičené dítě, je pohodář, ale to co dnes předvádí je opravdu šílené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
12.2.12 12:33

Jestli to není růstový spurt, to bývají děti dost nevrlé :think: A ještě mě napadá, zda na něj neleze rýma, u nás nejprotivnější bylo dítě, když ještě nemělo žádné příznaky, asi ho štípalo v nose.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
12.2.12 12:55

Mame neco podobneho a je to unava. Porad jsem si rikala, ze to neni mozne, aby ho jeste porad bolelo tolik brisko. Kdyz pres den dobre spinka, tak je vse o. k. jak nemuze zabrat, tak se muzu stavet na usi a stejne je uknouranej a protivnej :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
12.2.12 12:59

On ale není jen ukňouranej, on hystericky křičí až se málem dusí a je celej dofialova, prostě jak když dítě „řve“.. ale on to nikdy nedělal, bud zaknourá nebo trošku popláče.. ale tohle mě fakt děsí. Nebo holt změnil taktiku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
12.2.12 13:06

Tak asi rustovy spurt. Zkousela jsi casteji kojit ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neprihlasena marmelada
12.2.12 15:51

No zatím nezkoušela.. KOjím cca po 1,5 hod. Doktorka říkala at nekojím častěji že by mohl mít ještě větší bolení když se promíchá to staré mléko s novým. Takže se bojím že když ho budu častěji kojit tak bude mít ještě větší bolení (pokud má teda bolení). No asi to risknu a zkusím to.

• Citovat
  • Upravit
3157
12.2.12 15:53

Ale jeste mě napadá - kdyby to byl růstový spurt, to by asi nespal v noci 9 hodin v kuse nebo ano?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
12.2.12 19:17

No to asi ne a jak Ti pres den spi ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
12.2.12 20:52
ivana-domca píše:

Přes den spí dost špatně ale od narození, už to tady řeším na jiné diskusi, po příchodu z porodnice max. 4 hodiny denně a ted ve 3 měsících max. 30 min denně.

ALe jinak dnes to nakonec zřejmě opravdu byly prdíky protože to co z něj vyšlo večer to nechápu jak se může do tak malého bříška vlézt, a od té doby je jak vyměněný opět naše zlatíčko.
Akorát nechápu, když ty kapičky doteď tak dobře zabíraly, proč už nás to trápí zase znova :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
12.2.12 21:10
marmelada78 píše:
On ale není jen ukňouranej, on hystericky křičí až se málem dusí a je celej dofialova, prostě jak když dítě „řve“.. ale on to nikdy nedělal, bud zaknourá nebo trošku popláče.. ale tohle mě fakt děsí. Nebo holt změnil taktiku :think:

Ahoj tak presne dneska predvedla nase mala tohle u mych rodicu. Ma neco pres 3 mesice take… Uz vcera byla takova uknourana…malo spala tak jsem si myslela ze je nejaka pretazena.. V noci spala krasne celou noc od 20h do 5h, to se pak najedla a jeste do 8h spala, pak cele dopo uplne v pohode, hrala si, usmivala se, proste pohodicka.. Po obede jsme jeli k nasim a tam kdyz se probudila a ja ji vyndala z autosedacky, tak soustila takovy hysterak se slzama..myslela jsem ze ryma, protoze to v ni trochu chrcelo, tak jsme zacli vysavat, neco malo jsme vysali ale nic moc, rvala tak hystericky ze se uplne taky dusila, ja to prikladala te ryme, myslela jsem prave ze se dusi tema hlenama, asi po 15 minut toho revu (kdy uz jsem brecela s ni, jak jsem se o ni bala) se zklidnila, napila se caje..pak i najedla (je na UM) a pak se usmivala a tak…ted vecer po koupani jsme znovu vysavali, ale vysali jen hrozne malinko, neprijde mi ze ma tu rymu tak velkou..ale mozna ji to zacina a trapi, nevim, je fakt ze taky hodne dneska prdikovala, takze ten hysterak byl treba k boleni briska, tezko rict… Takze taky nevim a bohuzel neporadim, ale taky to muzou zacinat trochu i zoubky.. No omlouvam se ze jsem se tak rozepsala, ale je zvlastni, ze to zrovna dneska popadlo vice miminek stejneho veku.. Nase mala je jinak taky usmevava a vubec nikdy nebyla nejak urvana… Je desne, ze nam to ty deticky nemuzou rict co je trapi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
12.2.12 21:12

Marmelada78: jinak nahodicka, vcera jsme diskutovali spolu na tema „chce byt stale svisle..“ :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
12.2.12 21:20
marmelada78 píše:
ivana-domca píše:

Přes den spí dost špatně ale od narození, už to tady řeším na jiné diskusi, po příchodu z porodnice max. 4 hodiny denně a ted ve 3 měsících max. 30 min denně.

ALe jinak dnes to nakonec zřejmě opravdu byly prdíky protože to co z něj vyšlo večer to nechápu jak se může do tak malého bříška vlézt, a od té doby je jak vyměněný opět naše zlatíčko.
Akorát nechápu, když ty kapičky doteď tak dobře zabíraly, proč už nás to trápí zase znova :cert:

Me prijde ze poslednich par dni malou trapi brisko / prdiky vice nez predtim a to davam porad ty same kapicky a od boleni briska jsme meli pokoj.. Je to zvlastni ale zacala ted vice prdikovat a myslim ze ji to vice trapi… mozna to bude tim vekem, nejake obdobi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
12.2.12 21:47

Tak kdyz spi malo pres den a jeste se k tomu prida treba jen mala bolest briska, tak z toho muzou byt slusny hystericky zachvaty :-( Syn 5 mesicu trpi na bolesti briska, ale kdyz pres den dobre spi, tak se s tim sam popere a hezky prdikuje, jak spi malo, tak je pres den zle a dokaze se vztekat, az je fialovy :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5358
13.2.12 16:28

MARMELADO já ještě k tomu kojení, už od narození kojím vpodstatě po hodině. Občas se to natáhne, ale to není pravidlem, že vydrží i 2h. Na prdy netrpí, občas je neklidná, ale zpravidla při změně polohy se vyprdí krásně. Takže já bych se častějšího kojo nebála. Akorát je blbý, když mi odpo nespí, že se tím hodně rozjede laktace a noci praskám ve švech :cert: pokud má zrovna dobrý spaní.
Jo a to nespaní, protože je zvyklá být zavinutá v kočárku, to nám taky dává zabrat. Je nachlazená a stejně pořádně nespí. Dneska nový fígl, vyvětrat, čepičku nasadit, topení na 18C a zamotat do rychlozavinky a vypadá to slibně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí