Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Chce to čas, nic jiného - Tobě hormony velí pečovat o dítě, libido a vše jde stranou. Je to fakt normální
S chlapem rozumně promluvit, vysvětlit atd.. ono jeho chování tomu nechutenství taky přispívá, enní to dobré pro vás pro oba. ![]()
Já bych spíš potřebovala radu, jak to udělat opačně, když po porodu nechce chlap ![]()
Já to tak měla celý rok po porodu. Do porodu jsme jeli jak myši a pak? Jsem byla ráda, když jsem zalezla do postele a spala jsem. Pak mi začal vadit i on. Veškeré pusy, pohlazení, jeho vůně. Všechno! Přemohla jsem se max 2× do měsíce a to jsem to protrpěla… No šlo to do krachu. Pak začal mít blbý narážky, že jestli to půjde dál, že si najde milenku. Toho jsem se lekla. Nakonec jsem zkusila bylinky a homeopatika a šla se vykecat. No měla jsem blok z porodu. Po roce se to zlepšilo a teď je to zas všechno hezký. Nejde jen o sex, ale jsem ráda, když mi jen dá pusu nebo je u mě. Což bylo předtím pro mě něco ![]()
Příspěvek upraven 21.02.14 v 11:26
@martina.se ano to já vím, ale přeci jen je to CHLAP.. on mi nic nevyčítá, chápe to, ale jak říkám, je hrozně protivný a mě to už nebaví ho poslouchat. Kdyby sem ho byla schopna obšťastňovat, tak je doma zase klid pro nás všechny.. ![]()
@mejdylko no a přesně z takových následků mám obavy!! Nerada bych náš vztah kvůli ztráty chuti poslala do kytek… ![]()
@Anonymní píše:
@martina.se ano to já vím, ale přeci jen je to CHLAP.. on mi nic nevyčítá, chápe to, ale jak říkám, je hrozně protivný a mě to už nebaví ho poslouchat. Kdyby sem ho byla schopna obšťastňovat, tak je doma zase klid pro nás všechny..
tak s nim fakt promluv, že Tvoje chuť souvisí s i tím jeho chováním
jako jasný, je to chlap, ale i tak snad může mít pochopení, no ni ![]()
Já se pak i bála, když měl přijít z práce a chtěl pusu… až takhle na kebuli jsem byla. A ten můj odmítavej postoj ho nutil k tomu, že mi to dával sežrat. Pak jsme se rafali, vyčítali se kde co a pak chtěl i odejít. Ale pořád jsem ho měla ráda. Musela jsem to řešit… pomohla mi mamka, její kamarádky dělaj takový dost zvláštní terapie. Ale tam jsem přišla na svoje bloky a co mi vadí. Teď jsem zas ve svým živlu
ale ten rok to byl děs pro nás oba. Já ho odmítala a on mi nerozuměl…
Příspěvek upraven 21.02.14 v 11:32
Ja mela asi dost podobny problem, no u mne se to zlepsilo, ze jsem prestala kojit a prestala jsem brat antikoncepci, no a do te doby to bylo hrozne, dole me porad neco na jedne strane bolelo, no neslo to… a po konci kojeni jsem mohla porad.. ale, jestli to bylo tim nebo se telo vzpamatovalo, nevim nevim…
Neboj, nejedeš si v tom sama. Měla jsem to taky tak. Dvě děti necelý dva roky po sobě, padala jsem únavou na ústa a při doteku muže se držela zuby nehty, abych ho neodstrkovala. Trvalo to i rok a půl po tom, co jsem přestala kojit. Ve finále pomohlo, že jsem přestala jíst HA a přešla na jiný způsob antikoncepce.
A myslím, že jsem měla taky blok z toho, že se mi nepodařilo ani dva roky po druhém porodu pořádně shodit těhotenská kila. Před porodem jsem byla hodně hubená, až o mě měli lidi strach, teď prý vypadám dobře, mám velikost 36/38, ale pořád mi v hlavě šrotuje, že už to není to, co bývalo. I když můj muž nemá rád hubený ženský, prý teď jsem přesně podle jeho gusta, ale prostě v tý hlavě to mám, že nejsem štíhlá. Takže některá to může mít snížený libido, že není spokojená s tím, jak vypadá a podvědome se nechce před partnerem ukázat nahá.
Jak ti rozumím:) Měla jsem to úplně stejně a obávám se, že tě nepotěším, ale přešlo to, až se vrátily do normálu hormony. Což v mém případě bylo až rok!!! po porodu. Naštěstí mám „svatého“ muže
@martina.se já mu to říkala… prý ho nemám točit a on se nebude rozčilovat… hm, tak dnes v 5 ráno sem ho třeba vytočila tím, že nebyla dovřená (2cm) skříň..
super..
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím o radu, jestli někdo neví, nemá zkušenost jak pozvednout libido. Jsem po porodu necelé 3měs, plně kojím, dítko je jak kdy - někdy hodné, někdy plačka. Před porodem bylo vše v pořádku, po porodu jakoby mě někdo „vypnul“ a já nevím co s tím. Za tu dobu to bylo max 2×, navíc je mi to spíš nepřijemné, musím se nutit. Problém je v tom, že partnerovi to samozřejmě chybí, byl zvyklý na něco jiného a najednou prostě nemá nic (vůbec nic!). Je tím pádem „přetlakovaný“ a protivný, vyjíždí na mě kvůli kdejaké pitomině (např. nedovřené dveře skříně), já se samozřejmě nenechám, nemám náladu aby mě někdo poučoval a tak se štěknem (né moc, navíc je to hned oki, ale přeci…). Mrzí mě to, dříve jsme žádné problémy neměli. Vím, že je to moje chyba a chci to změnit, ale nevím jak…![]()
Snad sem to napsala alespoň trochu pochopitelně..
Děkuji za rady
Tak to taky nevim, mam ten samy problem, akorad ja uz jsem 22mesicu od porodu, desne se do toho musim nutit, a orgasmus uz pomalu taky nemuzu mit, Mam pocit ze bych mohla zit klidne sama bez chlapa, porad doufam ze se to jeste nejak zmeni
@mejdylko mě naštěstí nevadí nic jiného.. já se ráda přitulím, obejmu ho, dám pusu.. problém nastává když on zbystří mou pozornost a hned se domnívá, že sem „povolná“ a rád by něco víc.. to už se biju do hlavy, protože to já prostě nechci, vadí mi jen ta myšlenka..
Ale taky pozoruju, ze jak casto spolu nic nemame manzel je nervni, a kdyz k necemu dojde uplne se to zmeni a on obrati.
Ahoj, prosím o radu, jestli někdo neví, nemá zkušenost jak pozvednout libido. Jsem po porodu necelé 3měs, plně kojím, dítko je jak kdy - někdy hodné, někdy plačka. Před porodem bylo vše v pořádku, po porodu jakoby mě někdo „vypnul“ a já nevím co s tím. Za tu dobu to bylo max 2×, navíc je mi to spíš nepřijemné, musím se nutit. Problém je v tom, že partnerovi to samozřejmě chybí, byl zvyklý na něco jiného a najednou prostě nemá nic (vůbec nic!). Je tím pádem „přetlakovaný“ a protivný, vyjíždí na mě kvůli kdejaké pitomině (např. nedovřené dveře skříně), já se samozřejmě nenechám, nemám náladu aby mě někdo poučoval a tak se štěknem (né moc, navíc je to hned oki, ale přeci…). Mrzí mě to, dříve jsme žádné problémy neměli. Vím, že je to moje chyba a chci to změnit, ale nevím jak…
Snad sem to napsala alespoň trochu pochopitelně..
Děkuji za rady