Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Teda pokud by slíbil, ze ráno vstane, tak bych ho bez diskusi z te postele vyhnala. U nás se slovo drží. Ať mezi dospělí mi, tak vůči dětem.
Ááále prd..chlapy prostě nemají takový spánek jako my matky!! ten můj mi taky vždy slibuje, že k ní vstane a nevzbudí ho ani když holka v kuse dvě hodiny řve a co tak slýchávám je to téměř všude
s tou posilovnou je to něco jiného, asi bych tam chodila dál
Je pravda, že tátové chodí do práce atd…Ale matky jedou 24/7 a čím víc dítě roste, tím víc vyžaduje pozornosti a to třeba i na úkor jiných věcí /domácí práce apod/ a určitě je to pořádný zápřah nejen na fyzičku, ale i na psychiku.
A teď si vem, i když je to ještě brzy, až začneš chodit do práce, tak nepřijdeš domů a nesedneš si k večeři-hotové- a nebudeš jen relaxovat. Přijdeš z práce a budeš mít doma druhou směnu.
Takže že ti „zakázal“ fitko bych osobně netolerovala a že si vyjdeš jednou za měsíc s kámoškou ven, je absolutně v pořádku.
Ono by se taky s jeho přístupem mohlo stát, že za chvilku bude mít doma oplácanou ženušku v depresi.
To, že si nehraje s malou-dala bych ji do kočárku a poslala je na prochajdu a tak, je pravda, že je ještě malá a někteří chlapi to nedávaj, ale jakmile začne chodit a žvatlat, tak si je hlavně dcery okamžitě omotaj kolem prstu a stanou se pro ně středobodem vesmíru.
Ze své zkušenosti ti radím, trvej si na svém volném čase. Máš na to právo a je to i v zájmu tvého zdraví-ať psychického nebo tělesného
![]()
Za mě? rozdýchat to, promluvit si o tom, říct že si to vybereš jindy a začít chodit zase do posilovny. Já taky chodím cvičit, ale že by přítel ráno vstanul k synovi, chacha. (7. měsíců)
![]()
Nedivim se ti ze jsi nastvana, slovo by melo platit. asi to snim nema moc smysl rozebirat, stejne bude mit svou pravdu. mas to asi za „trest“ ze jsi si dovolila jit ven
nic ti bohuzel neporadim, todle si musite vybojovat spolu, ale tve nastvani plne chapu
Promiň, ale dost nechápu tvoje ústupky vůči jeho chování
jaké si to uděláš, takové to máš. On zkoušel a ty jsi dovolila, nediv se ![]()
Šmajrá.. jeden lepší jak druhej. 1) chlap nemá vnitřní budík, co ženská - mi vzbudil i malého prd, ex nevstal, ani když mladý vřískal 10 minut jak na lesy - prostě ho neslyšel.
@neila píše:
Promiň, ale dost nechápu tvoje ústupky vůči jeho chováníjaké si to uděláš, takové to máš. On zkoušel a ty jsi dovolila, nediv se
a já myslela, že partnerství není boj, ale kompromis mezi dvama
Pak jsou rozchody do dvou let dítěte tak časté. Místo mluvení boj. Jakoby byl partner nepřítel ![]()
@sophinka1 píše:
a já myslela, že partnerství není boj, ale kompromis mezi dvamaPak jsou rozchody do dvou let dítěte tak časté. Místo mluvení boj. Jakoby byl partner nepřítel
Tak nějak.
@sophinka1 tak ať mu klidně ustoupí ve všem, třeba si jednou dotáhne manžel domů milenku a ona se jen odstěhuje do vedlejšího pokoje a bude se tvářit, že je to ok ![]()
Přátelé a partneři se k sobě takhle nechovají a pokud tedy zakladatelka napsala všechno jako je, tak s tímhle chováním začal on
třeba číst pořádně - když si s ním o tom promluvila, tak bylo zle
jestli si takhle představuješ partnerství, tak já asi žiju nějaký ufo příběh, protože u nás to probíhá naprosto jinak… ![]()
@sophinka1 píše:
a já myslela, že partnerství není boj, ale kompromis mezi dvamaPak jsou rozchody do dvou let dítěte tak časté. Místo mluvení boj. Jakoby byl partner nepřítel
náhodou, my budem bojovat už 5 let a stejně od sebe nejdem… ![]()
Ale.. Já osobně bych teda do fitka chodit nepřestala…
A je u nás v podstatě normální, že manžel o víkendu vstane až po mně, děti řeším většinou já, protože prostě oba chtěj mámu…
Hlavně se manžel vzbudí v okamžiku, kdy už jsem tak probraná, že stejně neusnu… ![]()
Měla by sis o tom s tím prostě promluvit… Říct mu „Hele, takhle to dál nejde, jsem ze všeho unavená a potřebuju pomoct a taky občas vypnout, musíme se nějak domluvit“… Ono je to těžký, dlouho ti to nevadilo a teď najednou začlo, ale ten chlap nemá křišťálovou kouli, aby řekl „aaaa ono jíto vadí“, většinou jim stejně musíš přesně říct, co po nich chceš… Kdybyse na malou vyprdl po tom, co mu řekneš, ať ji pohlídá, naštvala bych se asi trochu taky, ale mně tam ta komunikace prostě chybí… ![]()
@sophinka1
„Oba se chováte jako děti“ je tady poslední dobou hodně oblíbená odpověď. Někdy to sedí, ovšem tady tedy nevidím nic v čem by se zakladatelka chovala jako dítě. Můžeš to nějak rozvést, v čem ti to tak připadá? Ohledně manžela je to jasné, ten nedodržuje dohody, místo povinností si radši přispí - tam to rozmazlené děcko vidím jasně. ![]()
Jinak zakladatelko - tvůj manžel si k tobě dovolí jen to, co mu dovolíš ty sama. Jestli tě štve (což chápu) chovej se podle toho. Jsou typy lidí, na které když se jde s velkorysou tolerancí pouze tlačí druhého do kouta…
Maminky mam tak trochu splin tak se potrebuji vypsat. Uz delsi dobu me stve manzel.. kdyz to shrnu, kdyz se mala narodila tak pomahal.. Ale pak to nejak opadlo, ale me to nejak nevadilo jsem na materske a on chodi do prace takze jsem po nem nic nechtela.. Ale pak mi nejak zaclo vadit ze se ji nevenuje ani kdyz ma volno.. Tak jsem pmu to rekla a ze to bylo kecu o tom ze pracuje atd.. Nechala jsem to byt male se venuje jen kdyz mu reknu ze musim treba navarit tak at si s ni hraje. Ted ma 9 mesicu a uz je toho na me trochu dost.. zacla jsem chodit do posilovny abych se zpevnila a mela jsem v planu tam chodit jak on bude doma podle sichet.. No byla jsem tam 2× zacal do me rypat ze tam chodim za chlapama atd.. Fakt jsem vycitila ze ten vztah je kvuli tomu napnuty tak jsem tam prestala chodit. I kdyz me to moc bavilo. A kdyz se me zeptal proc tak jsem mu to rekla a on na to vzdyt jsi tam mohla chodit, pritom byl nastvany. Ale vcera? Jednou mesicne se sejdu s kamaradkou a jdem si sednout na vinko odesla jsem v 20h a dosla zpet o pul jedenacte.!anza mi rika ja rano k male vstanu at se vyspis, rikam si parada tak to si dam vinecko.. Ale mela jsem tucha ze cola bude lepsi a taky ze jo mala se za noc budi 3× a vstava v pet. No jeste ze jsem nepila, samozrejme prez noc nevstaval rikam si dobra rano vstane jak slibil, tak ho budim a on ehhmm ja chcu spat.. podotykam ze ma tyden dovolenou. Tak jsem vstala ja me to nevadi on ted spi a ja tady ted myslim na to jak se mnou vytrel.