Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@sophinka1 @kate02 holky, ona preci psala, ze s nim o tom bavit chtela, ale on se nastval i na to
proc mam pocit, ze ho hajite??
jako chapu, ze zrejme mate doma podobneho muze (a nemyslim to nijak spatne),, jenze zatimco vy jste ztotozneny s tim, ze takovy je - a neocekavate; zakladatelka ma s jeho chovanim problem a komunikace vazne - ale spis z jeho strany (podle napsaneho)
Kdyz se SAM nabidne, ze k decku vstane, tak to vubec neni o tom, ze po nem zada neco, o cem vi, ze by nechctel udelat
zachoval se sebestredne a sproste. Nic vic. Kdyby mel nejakou tezkoi noc, bylo mu spatne, byl nemocnej, cokoliv, tak nereknu pul slova.
Tady to spis vypada, ze mu narostl hrebinek, a to i diky tomu, ze mu manzelka ve vsem ustoupila ( i kdyz v dobre vire) ![]()
@myšák1187 píše:
joo to máme stejně, taky po něm nemůžu chtít aby vstával k malý, opravdu ji neslyší
Akorat, ze ten zakladatelcin vzbuzenej byl, jenze ji odpalkoval s tim, ze se mu chce spat ![]()
@neila píše:
Akorat, ze ten zakladatelcin vzbuzenej byl, jenze ji odpalkoval s tim, ze se mu chce spat
akorát já jsem reagovala na trochu něco jiného, ale nebudu se s tebou dohadovat
no ono pokud prostě zakladatelka řekne že bude chodit do fitka, jde dvakrát a pak kůli něčemu co chlap už dávno neví(a věř tomu že chlapi když si takto rýpnou už si to nepamatujou, to jen my ženy si to zasuneme do mozku a užíráme se tím) že řekl přestane chodit tak opravdu se nedivím že nevstal
Ale to je otom jak to mají nastavené
Nevidím tam teda nic tragického. Do posilovny bych chodila dál, podle toho co píšeš, to tak strašné s tím jeho nechtěním nebylo a celkem jasně si umím představit, jak jsi mu to uraženě podala, to se nezlob, je to v tom tvém psaní všude cítit. Slíbil, že vstane, tak proč jsi vstávala ty?
@neila píše:
@sophinka1 @kate02 holky, ona preci psala, ze s nim o tom bavit chtela, ale on se nastval i na toproc mam pocit, ze ho hajite??
jako chapu, ze zrejme mate doma podobneho muze (a nemyslim to nijak spatne),, jenze zatimco vy jste ztotozneny s tim, ze takovy je - a neocekavate; zakladatelka ma s jeho chovanim problem a komunikace vazne - ale spis z jeho strany (podle napsaneho)
Kdyz se SAM nabidne, ze k decku vstane, tak to vubec neni o tom, ze po nem zada neco, o cem vi, ze by nechctel udelatzachoval se sebestredne a sproste. Nic vic. Kdyby mel nejakou tezkoi noc, bylo mu spatne, byl nemocnej, cokoliv, tak nereknu pul slova.
Tady to spis vypada, ze mu narostl hrebinek, a to i diky tomu, ze mu manzelka ve vsem ustoupila ( i kdyz v dobre vire)Akorat, ze ten zakladatelcin vzbuzenej byl, jenze ji odpalkoval s tim, ze se mu chce spat
Mně to právě z toho, co zakladatelka psala, až tak nepřišlo. Podle mě je spíš zbytečně vztahovačná…
A já bych teda mohla vykládat o tom, jak kolikrát MĚ manžel budí, když se náhodou prckové probudí společně s ním, když jde do práce, on potřebuje odejít a mně se nechce z postele…
Taky jsem asi hrozná krkavčí matka, ale jsem schopná ho odpálkovat…
Že se mi ještě nechce, ať mi dá pokoj… Věřím tomu, že kdyby do té práce nemusel, prostě by se o děti dál staral on… A taky by mohl bejt naprdnutej, že se nezvednu z postele, ani když mě budí… ![]()
@myšák1187 dohadovat se snad neni nutne
souhlasim, nastaveni pravidel a vzajemny respekt jsou dulezite…
@kate02 píše:
Mně to právě z toho, co zakladatelka psala, až tak nepřišlo. Podle mě je spíš zbytečně vztahovačná…A já bych teda mohla vykládat o tom, jak kolikrát MĚ manžel budí, když se náhodou prckové probudí společně s ním, když jde do práce, on potřebuje odejít a mně se nechce z postele…Taky jsem asi hrozná krkavčí matka, ale jsem schopná ho odpálkovat…
Že se mi ještě nechce, ať mi dá pokoj… Věřím tomu, že kdyby do té práce nemusel, prostě by se o děti dál staral on… A taky by mohl bejt naprdnutej, že se nezvednu z postele, ani když mě budí…
Jo toto chapu, ale kdyby si chlapovi slibila (ciste imaginarne ted
), ze se o deti rano postaras, at si vyhodi z kopytka, tak predpokladam, ze s tim nebudes mit problem a neodpalkujes ho s tim, ze nevstanes protozese ti chce chrnet ![]()
@neila píše:
Jo toto chapu, ale kdyby si chlapovi slibila (ciste imaginarne ted), ze se o deti rano postaras, at si vyhodi z kopytka, tak predpokladam, ze s tim nebudes mit problem a neodpalkujes ho s tim, ze nevstanes protozese ti chce chrnet
To sice ne, ale furt si myslím, že on už možna ani neví, že ho budila… ![]()
Tak mohl by být chápavější, ale zase buď ráda za to, co doma máš…mohlas dopadnout hůř podle toho, co se tady občas objevuje za diskuze. Jestli vydělá peníz, nebuzeruje a má vás rád, tak bych nad vychrápáváním mávla rukou ![]()
@kate02 to nejspis ne, ale stejne se podle me chova jako dost egoisticky
Já jsem s chlapem skoro 15 let, takže asi nějaký ty zkušenosti už mám
Máme 2 děti, a když bylo každý ještě malý, nikdy mě nebral a do dneška ani nebere jako služku k dětem a paní do domácnosti. Nevstával k nim, protože prostě když chlap spí, tak spí, ženská to má přece nastavený jinak se spánkem, když má děti. To tak prostě je.
To bych nikdy chlapovi nevyčítala, ale vždy se to dá určitě nějak vynahradit jinak, ať si během dne oddáchneš a on se postará
Jenže to je o tom, že chlap musí chtít ![]()
Plně souhlasím s názorem, že si chlap k ženě dovolí jen to, co mu ona sama povolí. Jen bych měla dotaz, jestli on někam chodí třebas na pivko, do posilky nebo příjde z práce a sedí doma? Manželství snad není o tom, že chlap může všechno a ženská nic.
Vlastně ženská může všechno kolem dětí, domácnosti, chlapa atd. Tak to je přece blbost ne?
![]()
Asi mám vyjímečného chlapa, ale můj k holkám vstával a to mohl být klidně po noční. Prostě dítě brečí, tak vstanu. A vstává pořád. Mě nechá vyspat, holky vyprovodí do školy, malé udělá mlíko.
Do posilovny taky chodím a nikdy neměl takové řeči, snad si věříme, ne? Nebo on snad tobě zakladatelko nevěří?
Jste partneři, ne konkurenti, bojovníci, tak se dle toho k sobě chovejte.
@pipiinka píše:
Asi mám vyjímečného chlapa, ale můj k holkám vstával a to mohl být klidně po noční. Prostě dítě brečí, tak vstanu. A vstává pořád. Mě nechá vyspat, holky vyprovodí do školy, malé udělá mlíko.
Do posilovny taky chodím a nikdy neměl takové řeči, snad si věříme, ne? Nebo on snad tobě zakladatelko nevěří?
Jste partneři, ne konkurenti, bojovníci, tak se dle toho k sobě chovejte.
Jojo, taky si tu po některých příspěvcích říkám, že jsem si asi vzala anděla a ne chlapa… ![]()
Jenže ono je to taky hodně o tom, jak si to člověk hned od začátku v partnerství nastaví…
@kate02 píše:
Mně to právě z toho, co zakladatelka psala, až tak nepřišlo. Podle mě je spíš zbytečně vztahovačná…
Taky to tak vidím, měli by se naučit komunikovat. Chlap si z ní 2× utáhne ohledně chlapů v posilovně a ona tam přestnae chodit, protože „vycítila napětí ve vztahu“? WTF?
Jinak mě když někdo budí, tak „ehmm chci spát“ je naprosto validní reakce
Chce to nepolevit v buzení (v nejhorším případě krátkodobě odebrat lůžkoviny
) a ne se urazit a pak si stěžovat na netu, kde z toho chlapa ostatní vědmy udělají egoistického kryptofašistu, protože ráno nevyskočí z postele jako na povel.
@WontTell píše:
Taky to tak vidím, měli by se naučit komunikovat. Chlap si z ní 2× utáhne ohledně chlapů v posilovně a ona tam přestnae chodit, protože „vycítila napětí ve vztahu“? WTF?
Jinak mě když někdo budí, tak „ehmm chci spát“ je naprosto validní reakceChce to nepolevit v buzení (v nejhorším případě krátkodobě odebrat lůžkoviny
) a ne se urazit a pak si stěžovat na netu, kde z toho chlapa ostatní vědmy udělají egoistického kryptofašistu, protože ráno nevyskočí z postele jako na povel.
@WontTell píše:
Jinak mě když někdo budí, tak „ehmm chci spát“ je naprosto validní reakceChce to nepolevit v buzení (v nejhorším případě krátkodobě odebrat lůžkoviny
přesně