Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Co si najit jen posilovnu pro holky? domluvit si hlidani, pokud na nej neni spoleh a zaparit jednou do mesice? ale to jsou spise uniky nez reseni a to je jedine- mluvit, mluvit, mluvit..prece vis, koho jsi si vzala, ne? pokud to byl prima chlap, tak jeste porad je, jen jste na to mozna oba zapomeli..hyckat vztah a pecovat o nej
no a pokud jsi si vzala jesitneho, neochotneho a zarliveho v. ola- tak… ![]()
@neila píše:
Prestala chodit do posilovny jen proto, ze on mal na to blbe kecy
Nenastvala se na nej, ze nedodzel slovo, kdyz slibil, ze vstane…
Za mne uplne nejvic masakr, ze se s deckem hraje jen kdyz mu ona rekne, jestli mi na tohle nekdo rekne, ze je to normalni, tak budu pochybovat o jeho dusevnim zdravi…Porad nic nevidis?
Tak některejm chlapům to prostě nedojde, jsou jak malý děti…
Mně taky kolikrát nedojde něco, co manžel očekává, že je samozřejmý a dojít mi to „určitě mělo“. Prostě nedojde, kříšťálovou kouli nevlastním, do hlavy mu nevidím… ![]()
Zakladatelka sama psala, že jí nějakou dobu nevadilo, že se o domácnost musí starat jen sama, takže chlap si nejspíš říkal, že je to v pohodě. Teď jí to vadit začlo. Tak to má chlapovi říct… Nevidím v tom žádnou vědu… ![]()
@neila
Jsem ráda, že to někdo vidí stejně - koukám že NAPROSTO stejně… ![]()
@neila ne, na blbé kei bych nedala a do posilovny bych chodila, protože on sám se pak divil, že nechodí. Nedodržel slovo že vstane, N já svého muže znám, tak jsem to po něm nikdy ani nechtěla
Ale to je fakt úhel pohledu no.
@open mind píše:
Divil se, říkal že tam chodit může - ale naštval se. A to jeho naštvání se mi právě nezní, že to zakladatelka prostě jen zbytečně hrotí… Taky to, že když tam chodila bylo doma dusno… Ale to by tam člověk musel být s nimi, aby něco věděl jak je.Já si třeba dovedu představit, že mi manžel řekne tu větu o chození za chlapama takovým způsobem, že to bude pro mne ještě skoro lichotka a společně se tomu zasmějeme, ale taky že to řekne tak, že mne to vyloženě urazí…
Jinak já to teda pochopil tak, že se divil, že tam chodit může a „přitom byl naštvaný“ bylo myšlený tak, že byl naštvanej, když tam chodila, ne když jí říkal, že mu to nevadí… Ale tohle jsou přece věci, co má řešit hned. Zeptat se, co se děje… Třeba byl naštvanej kvůli něčemu jinýmu a ona si to zbytečně vztáhla na sebe… ![]()
@sophinka1 píše:
@neila ne, na blbé kei bych nedala a do posilovny bych chodila, protože on sám se pak divil, že nechodí. Nedodržel slovo že vstane, N já svého muže znám, tak jsem to po něm nikdy ani nechtělaAle to je fakt úhel pohledu no.
Když se spokojíš s tím, že to co manžel nerad dělá po něm prostě nikdy nechceš, tak to potom rozumím tomu, co píšeš. Možná pokud tech věcí je jen pár, tak se to dá… Ovšem jste-li spokojeni proč ne, zakladatelka ale evidentně spokojena není.
Mimochodem já když manžela někdy budím, nebo mu potřebuju něco důležitýho říct, když ještě třeba napůl spí, kolikrát se mi stane, že když se úplně probere, absolutně neví o tom, že jsem ho budila, něco mu říkala…
Prostě to tak má, no… Střílet ho kvůli tomu nebudu…
![]()
@kate02 píše:
Jinak já to teda pochopil tak, že se divil, že tam chodit může a „přitom byl naštvaný“ bylo myšlený tak, že byl naštvanej, když tam chodila, ne když jí říkal, že mu to nevadí… Ale tohle jsou přece věci, co má řešit hned. Zeptat se, co se děje… Třeba byl naštvanej kvůli něčemu jinýmu a ona si to zbytečně vztáhla na sebe…
I to je možné…
@open mind no tak spokojíš, brala jsem si už takového
má zas jiné kvality, tak proč se rozčilovat s tím, že v noci nevstane ![]()
Zakladatelka si to, dle mého, dělá sama. Nekomunikuje.
No zakladatelko zajímalo by mě jak dlouho spolu jste, dělá to na mě dojem že moc neznáš jak přemýšlí muži, tam nejde říkat náznaky nebo předpokládat že ho to napadne samotnýho, musíš mu vždy říct narovinu co od něj očekáváš, mě to taky chvilku trvalo, vypadá to (alespoň já si tak připadala) že ho úkoluješ, ale věř že se vám oboum uleví.
Jinak nějaký čas pro sebe opravdu potřebuješ, jinak se z toho zblázníš, já třeba už dva měsíce po porodu díky tomu že nekojím chodím na výpomoc do práce a jak mi je krásně a co se v tu chvíli děje doma je mi šumák, taky mám dvě kamarádky se kterýma vždy jeden den v týdnu chodíme vždy k jedné z nás na tzv. snídaně, je to sice s dětma, ale je to relax.
Zkus něco podobného a uvidíš že i tobě bude líp
@sophinka1 píše:
@open mind no tak spokojíš, brala jsem si už takovéhomá zas jiné kvality, tak proč se rozčilovat s tím, že v noci nevstane
Ono mě by hlavně vadilo, že to že vstane SLÍBIL. Tak se snad tak trochu zná a ví, jestli to zvládne… Neplnění dohod je při péči o malé dítě docela na bednu.
Jinak je jasné, že když má chlap spooooustu jiných kvalit, člověk něco jiného promine - taky nejsme samy dokonalé. ![]()
@sophinka1 píše:
@open mind no tak spokojíš, brala jsem si už takovéhomá zas jiné kvality, tak proč se rozčilovat s tím, že v noci nevstane
Ono mě by hlavně vadilo, že to že vstane SLÍBIL. Tak se snad tak trochu zná a ví, jestli to zvládne… Neplnění dohod je při péči o malé dítě docela na bednu.
Jinak je jasné, že když má chlap spooooustu jiných kvalit, člověk něco jiného promine - taky nejsme samy dokonalé. ![]()
@sophinka1 @kate02 holky, ona preci psala, ze s nim o tom bavit chtela, ale on se nastval i na to
proc mam pocit, ze ho hajite??
jako chapu, ze zrejme mate doma podobneho muze (a nemyslim to nijak spatne),, jenze zatimco vy jste ztotozneny s tim, ze takovy je - a neocekavate; zakladatelka ma s jeho chovanim problem a komunikace vazne - ale spis z jeho strany (podle napsaneho)
Kdyz se SAM nabidne, ze k decku vstane, tak to vubec neni o tom, ze po nem zada neco, o cem vi, ze by nechctel udelat
zachoval se sebestredne a sproste. Nic vic. Kdyby mel nejakou tezkoi noc, bylo mu spatne, byl nemocnej, cokoliv, tak nereknu pul slova.
Tady to spis vypada, ze mu narostl hrebinek, a to i diky tomu, ze mu manzelka ve vsem ustoupila ( i kdyz v dobre vire) ![]()
@kate02 píše:
Mimochodem já když manžela někdy budím, nebo mu potřebuju něco důležitýho říct, když ještě třeba napůl spí, kolikrát se mi stane, že když se úplně probere, absolutně neví o tom, že jsem ho budila, něco mu říkala…Prostě to tak má, no… Střílet ho kvůli tomu nebudu…
![]()
joo to máme stejně, taky po něm nemůžu chtít aby vstával k malý, opravdu ji neslyší ![]()
Nečetla jsem celou diskuzi…zeptám se možná trochu mimo téma…nevíte jak to funguje u některých vašich známých pokud je na mateřské chlap?? přijde žena domů a má navařeno, uklizeno, vypráno, a může si sednou k televizi a pohrát si s dítětem??…víte jak to myslím?? jestli je to opravdu otočení rolí…