Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ještě se radí svařák a horká vana, ale jestli to pomůže nevím ![]()
@milakorca horkou vanu mam denne…tohle asi pomaha jen pri mirnejsim zpozdeni nez 3 mesice
Ahoj holky, potřebuji poradit ![]()
Brala jsem 3 roky HA a po vysazení se mi neobjevila ms, tak jsem šla (asi „jen“ po 35 dnech) na vyvolávačku. Ihned mi doktorka předepsala Utrogestan na druhou půlku cyklu a v lednu na preventivní prohlídce jsem jí říkala, že mi Utrouš nedělá dobře. Předepsala mi proto Duphaston a při odchodu mi řekla, že pokud bude vše v pořádku, uvidíme se opět za rok
Čekala jsem, že tyhle náhradní hormony budu brát pár měsíců, a ne roky!!
Když jsem se zmateně zeptala, jakto za rok, tak mi řekla, že recept je opakovatelný a že bez toho by mi zase nepřišla ms.
Všechno jsem si v hlavě začala srovnávat až doma a jeden z důvodů vysazení HA bylo, že už do sebe nechci cpát hormony
A napadla mě možná hříšná věc - mám rok čas, co kdybych ty prášky nebrala a čekala, jestli se ms objeví a nebo ne? Hormonální profil mi nedělali, proto bych třeba krvácet mohla po delší době? A kdyby se ms dlouho neobjevila, mám v ledničce schovaný Agolutin, který mi tenkrát dala sestra, abych ho přinesla s sebou, kdyby tenkrát ms nepřišla. Tak třeba by mi ho šikovná kamarádka - sestřička píchla…
A potom bych už ty prášky zobala.
Je mi to hrozně blbé takhle hospodařit za zády gynekoložy
Ale ona mi nabídla kvůli krvácení opět nasadit HA a nebo tohle…
Copak není možnost, že se tělo nějak nastartuje samo? ![]()
Budu ráda za jakýkoliv názor
Nejvíce by mě zajímal názor @arcanobacterium, podle Vás bych asi postupovala ![]()
@Petule030 ahoj, mam podobny problem. Po vysazeni Ha mi ms chodila, i kdyz po 35-40 dnech a pak se po pul roce nedostavila. Dr nabidl opet HA, nebo ty hormony jak mas ty, ale to se smi pry brat jen pul roku, anebo cekat. Hormonalni profil i stitnou zlazu mam ok, tak cekam…uz 5 mesicu a ms nikde :/…budu tvoji diskuzi sledovat…
@MateaFitz Smí se brát jen půl roku?
Proč?
Jinak jsem sama zvědavá, jestli mi někdo něco poradí ![]()
@Petule030 tak mi to bylo receno. A ze behem toho pul roku bych mela otehotnet. Kdyz se to bere dyl, telo si pry zvykne a pak uz taky nefunguji a musis na laparoskopii.
se mnou nedela nic, jen preventivka za pul roku a ja zkousim vsechno mozny!
Také jsem po letech braní HA nedostala MS (psala jsem již na jiné diskusi), než se mi objevila spontánní MS trvalo to 2 roky. Brala jsem pár měsíců Proveru a občas vyvolávačka. Je to už dost dlouho, dnes bych tomu asi nechala volný průběh a zkusila bylinky. ![]()
Anonymní, a máš nějaký tip na bylinky? Občas jsem sem tam četla kontryhel, ale nevím, kde jej sehnat ![]()
@Petule030 zkus bylinky. Dají se sehnat v bylinkářstvích, v takových těch obchodech se zdravými potravinami a bio potravinami.
Taky můžeš zkusit už namíchané bylinné směsi, jako Gynex nebo Femigard.
Pokud jsi před HA neměla s menstruací problém, tak bych tomu určitě dala čas a necpala do sebe hned prášky, zvlášť pokud tě ani doktorka nijak neprohlížela víc, nezjišťovala, jestli a kdy máš ovulaci a podobně.
@Solaris pred HA byla ms na hodinu. Femigard mi nepomohl, kontryhelovy caj take ne. Ted zkousim Gynex.
@Solaris Právě že nic nezjišťovala. Před HA jsem měla menstruaci vždycky nepravidelnou a dlouhou. Potom jsem si myslela, jaký zázrak se neskrývá v těch pilulkách… ![]()
@MateaFitz píše:
@Solaris pred HA byla ms na hodinu. Femigard mi nepomohl, kontryhelovy caj take ne. Ted zkousim Gynex.
A nezkusila jsi měřit bazální teplotu? díky tomu bys minimálně věděla, zda u tebe dochází k ovulaci.
Já mám třeba ovulaci až mezi 20-30 dnem cyklu. Tím pádem cykly třeba i 45 dní.
@Petule030 píše:
@Solaris Právě že nic nezjišťovala. Před HA jsem měla menstruaci vždycky nepravidelnou a dlouhou. Potom jsem si myslela, jaký zázrak se neskrývá v těch pilulkách…
To já taky. Dlouhá a nepravidelná. Ale díky měření teploty alespoň vím, že to problém není a že žádný prášky nepotřebuju.
@Solaris zkusim, protoze obcas mam faktkrece do bricha a nic
Ahoj holky, i já mám podobnou zkušenost… v lednu 2012 jsem vysadila HA a od té doby mi nechodí MS, tak musím chodit na vyvolávačky a na duphaston… když se na to vždy chci na nějakou dobu vykašlat, že duphaston brát nebudu, vydržím to bez MS 4 měsíce a pak se zase naštvu a jdu na gyndu, zase vyvolávačka, zase duphaston a furt tak dokola…nikam mě zatím neposlal, ale 2 roky bez spontánní menstruace už začínám být fakt zoufalá… asi si dupnu, ať mě někam pošle, nebo si od něj vezmu kartu a půjdu jinam…