Ztráta menstruace po vysazení hormonální antikoncepce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9374
15.2.15 20:51

@Anabel33 To mě mrzí :( Když jsem obnovovala téma, tak jsem udělala, jak jsem uznala za vhodné :) Tedy Duphaston jsem nezačala brát. Ale ms nikde, teoreticky jsem na 38. dnu cyklu. Takže ještě hodlám nějaký čas počkat, příp. zkusit nějaké bylinky. Je to blbé, ale já nic brát nechci :(
A když chodíš opakovaně na vyvolávačky, nedostala jsi „sprda“ od doktora, že to braní Duphastonu flákáš? Bylinky nebo něco jiného než umělé hormony jsi zkoušela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
16.2.15 10:46

Ahoj holky, přidávám se do klubu :) vysadila jsem antikoncepci v květnu a od tý doby nic, akorát po dvou vyvolávačkách a po Norethisteronu…po poslední návštěvě mi můj pan doktor řekl, že to vypadá na PCO…:( Anabel, dělal ti tvůj doktor nebo doktorka ultrazvuk?? protože je divný, že už si to vysadila tak dávno a pořád nic… :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
16.2.15 11:10

@vejuu17 Promiň za neznalost, ale co je PCO? a i když dělá doktor ultrazvuk, co se na tom dá poznat? U mě viděla jen vysokou děložní sliznici a dostala jsem vyvolávačku. Na další se mi ale jít nechce :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
16.2.15 11:14

To se neomlouvej, taky jsem to nevěděla, měla jsem to asi napsat rovnou normálně :mrgreen: je to syndrom polycystických vaječníků…pozná se tak, že na ultravuku (tom vnitřním) vidí doktor zvětšený vaječníky obalený malýma cystama…ten syndrom se projevuje právě tím, že chybí ovulace a menstruace nebo je hodně nepravidelná…ale tím vás nechci strašit holky…snad by to doktor při ultrazvuku viděl a u vás to bude třeba jen tím že se tělo čístí po hormonech, pokud to teda ale není několik let, jako u anabel :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
16.2.15 12:38

@vejuu17 ahoj, a zkousis neco na vyvolani? Ja od srpna nic! Neresila jsem to ani vyvolavackou ani hormonama. Proste cekam…kontryhel nezabral, Femigard taky ne, cviky podle Mojzisovy taky nic…jak se citis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
16.2.15 12:50

Zkoušela jsem kontryhel, gynex, pak všechno možný na detox (myslela jsem si, že potřebuju vyhnat cizí hormony z těla) :)) a nic no…podle mě je gynex super, ale nesmí tam bejt větší problém, jako ty polycystický vaječníky, protože si myslim, že na to je příroda krátká…jak se cítím? divně :D chvíli jsem jak v přechodu a chvíli jako těhotná, pobolívá mě to břicho a jsem furt taková unavená a bez nálady no…myslim, že hormony u ženských toho ovlivnujou strašně moc… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
16.2.15 12:59

@vejuu17 ja ted beru 3 tydny gynex a tyden me boli dost prsa, ted uz nemuzu ani spat na brise, skrti me podprsenka, hnus…dr mi rekl, ze to muze byt blizici se menstruace a kdyz se do svou tydnu nic nestane, mam prijit. Cely pul rok jsem nemela jedinej priznak a ted ten posledni tyden me vse boli a i naladu mam na nic :( snad to brzy prijde!!!
Kolik ti je? Ja to orvala, kdyz mi rekl, ze ted bych ani prirozene otehotnet nemohla. Fakt me to trapi a nesnasim reklamy na vlozky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
16.2.15 13:04

Tak já si myslim, že už ti to každou chvíli přijde…ten gynex bude určitě super, ale jak říkám, nesmí tam být větší problém jako u mě…u tebe to snad bude jen tělo zmatený z antikoncepce a gynex ti to vyvolá :)) je mi 24…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
16.2.15 13:10

@vejuu17 ale tak to PCO ti nepotvrdil ne? Pred HA jsi mela cyklus normalni?…jsi mladounka, mas jeste cas na srovnani a mimco se pak urcite povede :kytka:
Asi potrebuje moje telo cas, po 8 letech brani nemuzu chtit vsechno hned…me jen zarazi, ze pul roku mi to chodilo v pohode a najednou konec :( uz mam i myslenky, ze jsem skoncila, co se plodnosti tyce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
15.3.15 17:18

@MateaFitz promin, nějak jsem si toho všimla až teď, že jsem ti neodpověděla… :lol: před HA jsem měla cyklus nepravidelnej, ale jen v rozmezí pár dnů, měla jsem ms docela silnou a dlouhou ale chodila…když sem se ptala pana doktora, jestli se ten PCO mohl udělat z HA tak mi řekl, že to stopro ne, akorát se to projevilo až teď…co u tebe nového?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
16.3.15 14:43

@vejuu17 já to v únoru konečně dostala! Po půl roce! Nevin jestli zabral gynex, cvičení nebo to, ze jsem trochu pribrala…ted čekám jestli se tenhle měsíc zase zadari. Co ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
19.3.15 13:25

@MateaFitz tak to ti moc gratuluju :) já jsem musela kvůli těm polycystickým vaječníkům nasadit HA :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
22.3.15 12:04

@vejuu17 myslíš, že se tím něco lečí?…nejsem odborník, ale přijde mi, že HA to jen zakryje a až jednou vysadíš a budeš chtít dítě, stejně se to bude muset nějak řešit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
22.3.15 12:13

Samozřejmě, že se to tim neléčí, ale když si přečteš něco o PCO, nebo se zeptáš gynekologa, tak zjistíš, že jiná volba, než hormony nejsou…at už ve formě antikoncepce nebo jiných hormonů…na pco prostě žádnej gynex ani jiný bylinky zabrat nemůžou…až budu chtít dítě, bude se to řešit zase hormonama, akorát jinýma, než HA…vím, že to asi myslíš dobře, ale jsem ted trochu háklivá na množící se lidi, co o týhle nemoci nic neví (a já jim to nemám za zlý že to neznaj, taky sem to neznala), ale neustále mi opakujou, že přece hormony nic neřeší…v případě tohohle syndromu to bohužel řeší… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
22.3.15 12:56

@vejuu17 ja si o ty nemoci nacetla hodne…zvlast po tom, kdy mi dr v listopadu rekl, ze ji mam a ze nikdy menstruovat normalne nebudu a dite bude problem a budu muset brat hormony. Jsem tvrdohlava, obrecela jsem to a rekla si, ze hormony nechci a ze to zvladnu jinak. Tim samozrejme netvrdim, ze bylinkovy kapky nebo cviceni jsou zazrak a pomuze to kazde. Jen rikam, ze to pomohlo me. Ted si rikam nestli ten syndrom vubec mam, protoze pichybuju, ze bych ho vylecila…
Koneckoncu je to kazdeho vec jak to bude resit, dulezity je vysledek :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital