Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ano, v některých potravinách kumarin je. Je ho tam minimální množství a velmi se to hlídá, kolik je ho v TianDe, to nikdo neví.
A třeba eugenol, to je taky chuťovka.
https://www.slozeni-kosmetiky.cz/eugenol
Já tě tu nebudu přesvědčovat o složení téhle značky, o tom tato diskuze být nemá. Pokud tomu věříš, tak to používej dál - jsi dospělá a plnoletá, rozhoduješ se za sebe sama. ![]()
@amarila píše:
Ano, v některých potravinách kumarin je. Je ho tam minimální množství a velmi se to hlídá, kolik je ho v TianDe, to nikdo neví.
A třeba eugenol, to je taky chuťovka.
https://www.slozeni-kosmetiky.cz/eugenolJá tě tu nebudu přesvědčovat o složení téhle značky, o tom tato diskuze být nemá. Pokud tomu věříš, tak to používej dál - jsi dospělá a plnoletá, rozhoduješ se za sebe sama.
Však tady klidně napište zase vás názor
aspoň se dozvím něco víc, když tomu složení asi nerozumím tolik jako vy
@99Misa99 píše:
Ano, ale kumarin je třeba i ve žvýkačkách, a kolikrat si někdo dá tu žvýkačku za den..
A prosím - v které? Když jsem zadala složení žvýkačky, kumarin tam nebyl…
@Russet píše:
I v odkazu co jste mi poslala je to napsané
@Russet píše:
Já ho třeba viděla v jogurtu - nějakém “pro děti”. Kostíci, nebo něco takového s “křupkama”.
![]()
@99Misa99 píše:
Však tady klidně napište zase vás názoraspoň se dozvím něco víc, když tomu složení asi nerozumím tolik jako vy
No známá v laboratoři z hecu otestovali krém a nestačili se divit, co v tom všechno je. ![]()
Jinak kdyby to bylo tak úžasné a skvělé, tak by složení bylo volně dostupné na netu a ne až na krabičce až ji objednáš.
Stejně tak by se to neprodávalo stylem letadla a na FB nemazaly negativní recenze a fotky alergických reakcí. Kde ti na každou věc napíšou, že je to individuální reakce, tak jak to je na jedné z fotek, co jsi dávala. A styl některých dam, co to prodávají, kdy třeba doporučují ten krém na věc, které podle složení může pěkně ublížit to taky na důvěryhodnosti nepřidá.
Jinak jasně v kazde kosmetice je skoro vždycky něco. Proto se nedivím, že se dost lidí vrací k sušeným bylinkam, kokosovému aj. oleji atd.
@99Misa99 píše:
I v odkazu co jste mi poslala je to napsané
Ale tam más jen žvýkačky. Žádnou konktrétní ![]()
Ahoj holky,
v červnu 2018 jsem vysadila HA a do března 2019 jsme ji neměla. Zkoušela jsem úplně všechno o čajů, bylinek, tinktur, Gynexu… až po akupunkturu kde jsem nechala opravdu hodně peněz… S tím vším přišlo ještě šílené akné, takže totální katastrofa ![]()
Pak jsem zhlédla na internetu jedno video, a paní pomohl progesteronový krém.
Říkala jsem si, že za pokus to stojí, i když to taky není úplně nejlevnější, ale kdo si to prožil, ví, že za každou naději dá klidně majland…
Díky krému do 14ti dnů menstruace přišla!! Byla celkem nepravidelná, ale každý měsíc se objevila. V srpnu 2019 jsme se začali snažit o miminko a od té doby zase menstruace nikde. Teď je konec listopadu 2019 a od té doby nic, ale těhotná nejsem - testy negativní.
Takže opět začínám boj… je to už psychicky vyčerpávající a běh na dlouhou trať…
![]()
Má někdo zkušenost kdo otěhotněl i bez menstruace?
Dobrý den chci se zeptat jestli tu někdo měl podobný problém stejně jako já. Po vysazení HA jsem první 2 měsíce dostala pravidelnou MS po 28 dnech cyklu. Tento měsíc se MS nedostavila vůbec na podobných diskuzích sem četl že se to může stát po vysazeni HA. Měl prosím někdo s tím zkušenost?
PS: Těhotenský test jsem si už dělala a vychází negativní.
Obnovuji diskuzi
Po 13 letech jsem vysadila antikoncepci.
Nemám partnera, tak mi to přijde zbytečné.
Po vysazení přišla menstruace téměř na den, ale od té doby už 3 měsíce nic.
Na gyndu jsem volala při vynechání 2 měsíců a sestra mi řekla, ať tomu dám čas…
Jak dlouho by jste čekaly, než by jste na gyndu šly?
Nemám žádné obtíže. Naopak. Nemám migrény, nemám křeče do lýtek, nemám dokonce ani mykozy, na které jsem trpěla
@Anonymní píše: Více
Věř tomu nebo ne, ale to, co jsi měla při užívání antikoncepce, menstruace nebyla ani zdaleka. Nech tělu čas na zotavení, bylo 13 let ve velkém zápřahu… Co chvíli se to tu řeší, někomu to trvá dva měsíce, někomu půl roku, někomu i déle…