Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý večer, je mi 21 let a v květnu 2017 jsem vysadila HA. Od té doby jsem neměla menstruaci. Krevní testy byly v pořádku, byla jsem na vyvolávací injekci, ale nepomohla, tak mi má gynekoložka předepsala Climen, který také nezaúčinkoval. Poté jsem měla měsíc pauzu a čekala, jestli se menstruace objeví. Doteď se neobjevila a doktorka mi předepsala Estrofem + Gynprodyl, máte s tím nějaká zkušenosti? Předem děkuji, cítím se bezradná ![]()
@Marketka777 píše:
Dobrý večer, je mi 21 let a v květnu 2017 jsem vysadila HA. Od té doby jsem neměla menstruaci. Krevní testy byly v pořádku, byla jsem na vyvolávací injekci, ale nepomohla, tak mi má gynekoložka předepsala Climen, který také nezaúčinkoval. Poté jsem měla měsíc pauzu a čekala, jestli se menstruace objeví. Doteď se neobjevila a doktorka mi předepsala Estrofem + Gynprodyl, máte s tím nějaká zkušenosti? Předem děkuji, cítím se bezradná
Mně také kdysi na cca půl roku menstruace nepřišla, pak se objevila a od té doby se mi to nestalo. Když říkáš, že krev v pořádku a u doktorky jsi byla, soustředila bych se na sport a zdravou výživu. Možná se pletu, ale mně osobně to nepřijde tak tragické, možná když to přestaneš řešit a stresovat se, přijde.
@Marketka777 píše:
Dobrý večer, je mi 21 let a v květnu 2017 jsem vysadila HA. Od té doby jsem neměla menstruaci. Krevní testy byly v pořádku, byla jsem na vyvolávací injekci, ale nepomohla, tak mi má gynekoložka předepsala Climen, který také nezaúčinkoval. Poté jsem měla měsíc pauzu a čekala, jestli se menstruace objeví. Doteď se neobjevila a doktorka mi předepsala Estrofem + Gynprodyl, máte s tím nějaká zkušenosti? Předem děkuji, cítím se bezradná
To krvaceni pri HA take nebyla menstruace. Nech to byt, at se telo nastartuje samo. Zkus nejaky byliny.
@tyniste Děkuji a musela jste brát také hormonální léky nebo jste jen vyčkala až se menstruace samovolně objeví? Na sport a zdravou výživu se soustředím ![]()
@Marketka777 píše:
@Verun83 Děkuji, piju i kontryhelový čaj, tak snad to pomůže
Ten je dobry na vysku sliznice, urcite neni spatny. Zkus Gynex - jsou to prirodni kapky z bylin a kamaradka mela ted sileny cykly - 20, 35, 19, 52, 70 dni…a zacala brat Gynex a rikala, ze ji to krasne srovnalo
ale cetla jsem i protichudne nazory, ze nic nezmohl…za zkousku ale clovek nic neda, kor kdyz jde o byliny a ne nejakou chemii
mne krasne naskocil hned po revizi cyklus (brala jsem Gynex hned po te revizi)…
Ahoj holky, chvilku jsem si tu četla vaše případy, až jsem si řekla že sem musím taky napsat můj příběh.
Je mi teprve 19let.
HA jsem začala brát ve svých 15ti letech, kdy jsem měla přítele. Brala jsem ji nějak necelé dva roky a pak jsem si řekla, že už ji brát nechci, protože do sebe nechci cpát hormony..
takže jsem ji vysadila menstruaci jsem normálně měla, ale nějak jsme se s přítelem domlouvaly, že má strach abych neotěhotněla že ji zase budu brát, tak jsem si asi po celým měsíci zase prášky dala co mi doma zbyly, ale rozhodla jsem se, že zkusím jinou HA, protože jsem po této docela hodně pripbrala a kamarádky mi rikaly ze mají HA po které prave nepribiraji, tak jsem byla za Dr. V Moravském Krumlově (gynekolog Šulc) a teď mi dal Minervu ( predtim Bonadea) tu jsme měla ale jen na týden (myslím, týden nebo měsíc) ať si ji zkusím jak mi bude sedet.. samozřejmě vse bylo Ok, ale s přítelem bydlime ve Znojmě a já neměla čas si zajet do MK pro další balení, takže jsem si to nebrala a vyprdal se tedy na nějakou HA, jenže já krava ještě teda pak ze doma mám tu starou HA Bonadeu a tak jsem jeste donesla tu..
no jenže jak jsem ji dobrala tak to bylo nějak 14.1 1017 tak jsem měla v lednu menstruaci, v únoru a v březnu, ale v dubnu nic, ani v květnu nic, takže jsem šla opět za doktorem Šulcem, který mi dal vyvolávací injekci takže to jsem to dostala, ale červenec a srpen zase nic, takže v zari další unjekce plus jsem dostala hormonální prášky norethisteron Zentiva který jsem brala 3 mesice, a 3 mesice jsem tedy měla menstruaci, a pak jsem si řekla, ten už to chci mít normálně a ne pomoci nějakých hormonu a přestala jsem je brát. Takže listopad, prosinec, leden 2018, únor nic.. tak mě mamka obejdnala ve Znojmě na Gynekologii za primářem 14.2
Kde byl teda primář nepříjemný a arogantní, přišlo mi ze mě vůbec neposloucha.. vůbec nechtel slyšet tady ten příběh co jsem vám nahoře psala, jen se ptal jak dlouho jsem brala HA. Podíval se na mě přes vnitřní ultrazvuk a řekl ze vyvolávací injekce a ty hormony byla hrozná hloupost protože to tělo mělo rozházené hormony a taky se rozhazely ještě víc, a ze si mysli ze to musí přijít samo, a vůbec nevnimal, ze už je to rok co to nemam.. Ještě mi řekl, ze mám plné v vajicniky vajíček, které nechcou jít do delohy a proto nemam menstruaci, no takže mi vzali krev a řekl ze mi ji vezme za 3 mesice pak znovu za 3 mesice a taky pořad, a pokud se mi něco nezmění na krvi tak to budeme řešit jinak, takže jsem odchazela s pocitem, jakoze se stejně nic nezměnilo, a asi mi nikdo nepomůže.. takže teď 16. Května 2018 jsem byla znovu a on mi řekl úplně přesvědčený, tak co už jsi to dostala? A já mu řekla ze ne.. tak byl takový udiveny, a ze se na mě znovu podívá.. no byl celou dobu takový divny a pořad přemýšlel, tak to konečně vypadalo jak kdyby o mě měl někdo zájem s tím něco udělat.. pak psal do počítače a pořad tak přemýšlel až jsem se začala bát.. po nějaké chvilce my řekl ze bych mohla mít Syndrom polycistickych ovárii(vajecniků) řekl mi ze to je na vaječníku taková folie která se musí propíchat, ale ze to neví, a proto by bylo nejlepší abych šla na laparoskopii, což je pod narkozou, pod kterou jsem nikdy nebyla a mám z toho strasny strach.. už jen z toho když bych měla být jeden den v nemocnici z je mi špatně.. hned už domlouval termín a vše kolem.. samozřejmě jsem z toho byla zaskočená, a smutná.. ale s přítelem jsme říkali, ze určitě nechceme abych byla ve Znojmě.. a proto jsem říkali ze zkusíme Brno.. zkusíme obilní trh, kde jsem se tedy objednala, ale mezitím mi řekly dvě kamarádky, jak to tam dopadlo špatně a jak tam byly strašně nespokojené.. když mi to rikaly co se jim tam stalo tak jsem byla zaskočená a určitě jsem tam jít nechtěla.. ale mamka mi poradila, kliniku UNICA která je taky v Brně.. nemohl 7 let otěhotnět, kde až ji pan doktor Gogela, pomohl.. řekla mi ze tam jsou moc hodni jsem tam objednána 11.června v pondělí, kde máme dojít i s přítelem.. mezi tím jsem ještě premyslela co by mi tak mohlo pomoct.. bez zákroku doktora.. našla jsem si značku TianDe, kde jsem si objednala 10 vlozek energie života a bylinný čaj pro ženy, který je prave na hormonální poruchy.. Koukal jsem se na YT na různé příběhy co tam ženy řikaly, kde měly stejný problém jako já.. měly problém s vaječníky.. a blátě třeba 6. Vložky jim pomohla, jedna paní říkala ze už 2. Vložka ji nastartovala menstruaci.. ( vložka v sobě má rozdrcene byliny myslím ze 39 bylin) js mám dnes vlozku pátou, a včera už mě Bolek levý vaječníky a potom podbrisko, jak kdybych to měla dostat, ale zatím furt nic :/ tak by už teda těch 5 dni co piju čaj a beru vložky boli bradavky, nebo jsou hodně citlivé nadotek, tak doufám, ze třeba to dostanu, pomoci tady té přírodní cesty, a vše bude v pořádku, ale bojím se aby už nebylo pozde :/ přece jenom by jsme s útěkem taky chtěli miminko
sice ne hned, ale třeba za ten rok nebo dva
třeba mi vajicka odeberou, když jich mám tolik, a pak se to nějak uvolní, no uvidíme
chtěla jsem se zeptat jestli mate nějaké zkušenosti v tom Barmě nebo někde jinde kde vám pomohly ![]()
No to je zase román. Se nedivím, že máš takové problémy, dyž zobeš HA jak se ti chce. A nechat si je napsat v 15ti to je opravdu telecí nápad.
Jinak bych v první řadě vyhodila ty šmejdy z TIanDe. A pokud doktor navrhnul laparoskopii, tak bych do toho šla. Jenže ty ani nevíš, co cheš,. Přestaň vymýšlet blbosti a nehraj si se svým zdravím.
@P4ja píše:
No to je zase román. Se nedivím, že máš takové problémy, dyž zobeš HA jak se ti chce. A nechat si je napsat v 15ti to je opravdu telecí nápad.Jinak bych v první řadě vyhodila ty šmejdy z TIanDe. A pokud doktor navrhnul laparoskopii, tak bych do toho šla. Jenže ty ani nevíš, co cheš,. Přestaň vymýšlet blbosti a nehraj si se svým zdravím.
Jestli máš problém, že je to zase román, tak si ho číst ani nemusela. Ano v 15ti jsem moc rozumu neměla, ale když se podívám na dnešní 15ti létě holky, tak si myslím, že jsem na tom byla ještě hodně dobře
Už jsi zkoušela TianDe když víš, že to jsou šmejdy? Někomu zabírají někomu asi ne, ale za zkoušku si myslím ze to stoji, ještě když to není sama chemie jako ostatní některé věci ![]()
Co já chci a nechci vím dobře já a nebude se tady do mě naváže nějaká cizí ženská, jestli vás můj příspěvek tak rozhořčil, tak si ho příště nečtěte nebo nekomentujte, děkuju, a doufám ze jste to pochopila ![]()
@99Misa99 Mě nerozhořčil, jen je mně líto, že si tak zahráváš se svým zdravím. Jako přece nemůžeš střídat a vysazovat a nasazovat hormony tak, jak se ti zlíbí.
A s těmi TianDe. Jsou napuštěné chemickým bordelem a dělají paseky. Mám tři známé, které teď léčí dost nepříjemné záněty a alergické reakce po tom. A na gyndě doktorka taky dost nadávala, že s tím ženy chodí a pak je fakt problém. Místo TianDe doporučuju hormonální jógu, ta je naprosto přírodní a funguje taky.
No, že víš, co chceš a nechceš moc nevypadá, už jenom podle popisu toho, jak jsi brala HA.
Nehraj si, ať potom můžeš mít děti.
@P4ja píše:
@99Misa99 Mě nerozhořčil, jen je mně líto, že si tak zahráváš se svým zdravím. Jako přece nemůžeš střídat a vysazovat a nasazovat hormony tak, jak se ti zlíbí.A s těmi TianDe. Jsou napuštěné chemickým bordelem a dělají paseky. Mám tři známé, které teď léčí dost nepříjemné záněty a alergické reakce po tom. A na gyndě doktorka taky dost nadávala, že s tím ženy chodí a pak je fakt problém. Místo TianDe doporučuju hormonální jógu, ta je naprosto přírodní a funguje taky.
No, že víš, co chceš a nechceš moc nevypadá, už jenom podle popisu toho, jak jsi brala HA.Nehraj si, ať potom můžeš mít děti.
Dobře, to je hezké ze vám to je líto, ale opět zmiňují, bylo mi 15
je to 4 roky zpátky, kdy jsem byla ve vývinu a přemýšlela jsem úplně jinak, samozřejmě ze teď kdyby mi bylo 15 tak bych HA nechtěla za žádnou cenu
já jsem ještě žádnou paní nebo slečnu neslysela mluvit o TianDe zle, až tedy vás
já co mám 5. Čaj a vlozku tak už jen to ze tam jsou ty malém krůčky a příznaky ze mě boli podbrisko jako před menstruaci a pod.. a to i náplastí na bolesti hlavy jak moc mi pomohly si nemůžu stěžovat
určitě jsou ale lidi, kterým to nic to nic nedělá, ne všichni to máme stejne
dobře, dekuju za radu určitě zkusím ![]()
Tak tim stridanim sis to urcite rozhodila, ale to uz asi vis… Ja ted vysadila po 10 letech a ms nikde. Po 40 dnech jsem si koupila Gynex a kontryhelovy caj a za dva tydny prisla. Ty vlozky neznam. Ale asis to mela resit driv, ne az ted kdy te doktor zene na laparku…
@99Misa99 Opravdu bacha, oni sice říkají, jak je to bez chemie, ale pravda to vůbec není. A jinak oni mažou všechny negativní komentáře a všechny lidi, co píšou, že je to šmejd, tak napadají a negují. Doktorka spíš říkala, že mají štěstí ty, které z toho nic nechytnou a nic to s nima neudělá.
A právě to, že ti bylo 15 je problém, protože pokud se ti ještě nedovyvinul hormonální systém a pak to vysazení společně s tím, žes ji nepravidelně užívala a střídala, mohlo způsobit to, že prostě MS nedošla. Nechápu, proč to doktoři neříkají a píšou to takhle brzo. ![]()
Na PCO hormonální jóga funguje, stejně jako na nepravidelnou MS. Ještě třeba kapky Gynex by mohly pomoct, ale je potřeba se zeptat, jestli to na svoji diagnozu můžeš, jsou to jen bylinky.
@Janee19 píše:
Tak tim stridanim sis to urcite rozhodila, ale to uz asi vis… Ja ted vysadila po 10 letech a ms nikde. Po 40 dnech jsem si koupila Gynex a kontryhelovy caj a za dva tydny prisla. Ty vlozky neznam. Ale asis to mela resit driv, ne az ted kdy te doktor zene na laparku…
Ano vím, určitě zkusím, nevím jak ještě víc jsem to měla řešit, když jsem Litala co měsíc po doktorovi který mi jen píchal injekci 2× a na 3 mesice dal prášky, pak jsem teda přešla jinam ![]()
@99Misa99 A jak jsi měla cyklus před nasazením HA?? Byl pravidelnej, jak dlouho trval?