Ztráta menstruace po vysazení hormonální antikoncepce

7
29.4.14 23:31

Ztráta menstruace

Ahoj holky, :mavam:
přibližně na konci léta 2013 jsem vysadila hormonální antikoncepci a cítím se bez ní lépe. Problém ale je, že jsem od té doby dostala měsíčky pouze 3×, naposledy to bylo 26. ledna. Cyklus se mi nechce srovnat. Již v minulosti jsem po vysazení HA menstruaci měla nepravidelnou, ale aspoň jsem ji měla. Gynekoložka mi řekla, že musím začít brát HA, aby se mi menstruace vrátila a zpravidelnila, ale já s ní nemám dobré zkušenosti a už ji opravdu nechci. :,( Nemáte, prosím, někdo podobnou zkušenost? Je mi 22 let. Děkuju za rady :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31672
29.4.14 23:34

Zkušenost nemám, ale je to dobrá blbost. braní HA ti nezpravidelní přirozenou menstruaci, nýbrž ti navodí pravidelnou pseudomenstruaci, která nemá se zdravým cyklem nic společného, a jen překryje problém, který je. Ty už máš patrně od počátku nějaký problém, ten je potřeba najít, a vyřešit, ne ho překrýt HA. takže za normální gynekoložkou, co nepíše bez rozmyslu HA, na celkový vyšetření, kde zjistí, co je špatně, a vyléčí. držím palečky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
29.4.14 23:52

Vysadit HA a spravit cyklus nasazením HA? Má ta Dr. vůbec mozek? Utíkej jinam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
30.4.14 01:32

@Sudoku po vysazení HA jsem asi 4 nebo 5 měsíců nemenstruovala vůbec. U doktorky jsem byla po 3 měsících, řekla že ještě chvíli počkáme, ale že dýl jak 5-6 měsíců nemenstruovat nemůžu, že tak nechávám tělo bez ženských hormonů a víc jak 1/2 roku by bylo dlouho a chtěla to pak začít řešit nějakými hormony..ale nebylo to nasazování HA. Dala by mi vyvolávačku a pak cosi na podporu..ale nakonec k tomu nedošlo, obnovila se mi sama. Být tebou počkám do roka od vysazení, přeci jen to sem tam dostaneš a pak to řešila s nějakou gynekoložkou odbornicí.. HA bych si zpět nenasadila..čím si tím pomůžeš k dalšímu vysazení?? Zkusila jsi nějaké bylinky na podporu cyklu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
30.4.14 06:14

Po vysazení antikoncepce jsem 3 roky nemenstruovala vůbec, vaječníky a děloha byly úplně utlumené. Hormonální léky nepomáhaly, bylinky také ne, úžasně mi pomohlo cvičení podle Ludmily Mojžíšové a celková rehabilitace. A také trochu přibrat, vážila jsem 48 kilo a moje tělo bylo nastavené tak, že se menstruace spustí až kolem 52 kilo, které jsem měla ve 13,když jsem to poprvé dostala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.4.14 06:19

Já sem dávám, příspěvek, který jsem kdysi psala už v jiné (ne)menstruační diskusi:

Mně se to samé stalo po 8letech užívání HA. V té době jsem ještě netoužila po miminku. Tak jsem si dovolila i trochu dát menses na čas.

Když jsem poprvé nedostala menses, šla jsem na gynekologii. Tam mě vyšetřil, vše bylo v pořádku. Dostala jsem injekci – menses jsem dostala. Další cyklus opět nic-tak další injekce. To jsem absolvovala celkem 3×.

Pak jsem tam už nešla – chtěla jsem se pročistit, a ne do sebe cpát další chemii, ale v jiné formě. A vrhla jsem se na alternativu.2× denně Sarapis, měsíčně medové detoxikační masáže. Po roce jsme se s léčitelkou dohodly, že vyberu jedno platíčko antikoncepce, aby se menstruace rozjela. Pamatuji si, že mi říkala, abych nevyschla jako studánka.

Že jsem to vydržela rok bez menstruace? Mám kamarádku gynekoložku (bohužel v zahraničí), která mi řekla, že by nemenstruování v případě, že je vše po gyn. stránce v pořádku, řešila po roce bez HA.

• Citovat
  • Upravit
3270
30.4.14 06:25
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
30.4.14 15:48

Tak přibrat určitě nepotřebuju :mrgreen: Bylinky jsem nezkoušela, asi si zkusím říct o to vyšetření, třeba za tím vším může být úplně něco jiného :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
2.12.14 13:23

Ahoj,
V lednu jsem vysadila HA po 8 letech. Pred ni cyklus pravidelny na den. Po vysazeni ms chodila a pak najednou konec. Od srpna nic! Hormonalni profil v poradku. Muzu pry jen cekat. Poradi nekdo? Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.12.14 13:35

@MateaFitz kontryhelový čaj :think: nebo gynex.. mi pomohl ten čaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
2.12.14 13:53

@MateaFitz také jsem pila kontryhelový čaj, dělala jsem si sypaný a pomohlo to :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
2.12.14 14:04

Ja ho pila hned po vysazeni a pak mi to vynechalo…pak sem ho nepila a dobry. Tak ja nevim. Jak casto jste ho pily? Beru jeste Femigard, tak abych se nepredavkovala…me to tak stve!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
2.12.14 14:08

@MateaFitz Já jsem vysadila loni v srpnu a první menstruace přišla až v lednu, už jsem byla objednaná na vyvolávačku, na kterou jsem nakonec nemusela. Další menstruace měla opět zpoždění tak jsem si koupila kontryhelový čaj a pila jsem půl litrový hrnek denně vždycky čtrnáct dní a potom pauza týden a znovu. Ještě jsem to teda střídala s detoxikačním čajem od leroxu. Tak nevím, který přesně zabral, ale menstruace potom přišla pravidelně a v červnu jsem otěhotněla :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
2.12.14 14:09

Edit: lerosu, přímo to byl tento http://www.lekarna.cz/…e-organismu/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
3.12.14 10:58

Furt nic :evil: :roll: