Ztráta OP a pošta???

5532
17.6.09 20:19

Ztráta OP a pošta???

Ahoj holky, můžete mi prosím poradit, jak je to s poštou - konkrétně vybírání peněz nebo dopisů do vlastních rukou, když dotyčná osoba ztratí občanský průkaz a má jen náhradní doklad, než dostane nový průkaz? Je možné, aby pošta na tento doklad nic nevydávala a odůvodnila to tím, že na náhradním dokladu není fotografie???
Děkuji za rady :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4854
17.6.09 20:36

Ahoj,no nevím jak pošta (myslím si,že je to všude stejné),ale mě v bance nedala paní právě kvůli tomu,že nemám fotku na prozatimním papíru peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13674
17.6.09 20:41

Ahoj, pracuju na poště, na náhradní doklad ti peníze nevydají. Ale jestli máš doma platný pas, tak je to bez problému

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1687
17.6.09 20:42

Bohužel, je to tak :cry:

Ale je tu jedna možnost.

Když ztratíš OP, tak ti úřad vydá potvrzení o ztrátě/odcizení (to je ten doklad, o kterém asi ty píšeš - tam není fotka). Na to ti ani pošta doporučený dopis nevydá, na to nepodepíšeš smlouvu, nevybereš peníze.

Ale můžeš si nechat vystavit OP s platností na 1 měsíc. je to ručně vypsaný OP s fotkou (vypadá jako staré OP - ještě před těmi současnými, strojově čitelnými OP) a vydají ho na počkání. Je tam fotka, stojí 200,– Kč (cena jako za normální OP) a platí 1 měsíc. Je zcela plnohodnotný, takže můžeš s ním na poštu, do banky…

Vím to, neb mého drahého před 14 dny okradli a zrovna jsme potřebovali uzavřít smlouvu u notáře, takže jsme zjišťovali, jak to s OP udělat. A na poště jsembyla několikrát svědkem toho, jak se lidi dohadovali, že nemají Op (jen to potvrzení o odcizení) a chtějí vydat dopisy apod. Bohužel, nikdy jim nic nevydali :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1752
17.6.09 21:30

mám podobnou zkušenost a uspěla jsem jen s pasem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
18.6.09 00:12

Jo, jo, je to, jak psaly holky. Mně přímo na policii, když mi vydali náhradní doklad, řekli, že mi na to pošta nic nevydá a že si mám proto rychle zařídit nový OP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
18.6.09 12:25

Mě doporučili přímo na policii rovnou všude chodit s pasem, protože prý i u silniční kontroly jim náhradní doklad stačit nebude. Takže doporučuju pas a na poštu s ním chodím běžně :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ewelina85
12.7.13 10:55

ztáta OP

Tak abych se pochlubila i já včera večer jsem nechala v místní pizzerii celou peněženku dnes mi přišli na složenku peníze a v neděli podepisuju nájemní smlouvu a zbyly mi jen oči pro pláč

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová