Zub nebo perla?

Anonymní
1.1.23 18:43

Zub nebo perla?

Dobrý den, nemáte někdo zkušenost? 3měsíce, zub nebo perly(cysty)? protivná, všechno strká do pusy i hodně slintá.. :( děkuji za odpověď

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
mackA159
1.1.23 18:48

To neni zub. Zuby rostou odjinud.

• Citovat
  • Upravit
10952
1.1.23 18:48
@Anonymní píše:
Dobrý den, nemáte někdo zkušenost? 3měsíce, zub nebo perly(cysty)? protivná, všechno strká do pusy i hodně slintá.. :( děkuji za odpověď

To může k obojímu slintat a vše strkat do pusy…
Popravdě nevím, dětem vždy se zub prořízl na té hraně dásně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
1.1.23 18:50

Jedné dceři se takhle prořezávaly zuby. Taky pak měla rovnátka na srovnání. Měla totiž takový předkus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
1.1.23 19:00

Teoreticky by se takhle mohl prořezávat špičák. ALE - až mnohem později. Nejen časově (kolem roku) ale i vývojově - jsou v pořadí jako poslední před stoličkami. Takže na zuby bych to neviděla.
Každopádně moje dítě bylo nervózní, protivné, uslintané atd 2 měsíce předtím, než se zub prořezal. Ono to totiž docela dlouho trvá. První projevy klidně můžou být.
Znám děti, kterým se prořezaly první zuby už ve 3 měsících. Ale neznám moc dětí, kterým by zuby přeskakovaly vývoj (nejdřív jedničky, potom dvojky,…).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.1.23 19:19

@Whitedog Četla jsem různé diskuze a i to je možné, že rostli špičáky.. tak nevím
Pokud to zuby nejsou co by to mohlo byt? Na obou stranách stejné..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.1.23 19:21

@mackA159 a co to podle vás je prosím? Myslím si, že takto se špičaky taky můžou klubat?

• Citovat
  • Upravit
mackA159
1.1.23 19:22
@Whitedog píše:
Teoreticky by se takhle mohl prořezávat špičák. ALE - až mnohem později. Nejen časově (kolem roku) ale i vývojově - jsou v pořadí jako poslední před stoličkami. Takže na zuby bych to neviděla.
Každopádně moje dítě bylo nervózní, protivné, uslintané atd 2 měsíce předtím, než se zub prořezal. Ono to totiž docela dlouho trvá. První projevy klidně můžou být.
Znám děti, kterým se prořezaly první zuby už ve 3 měsících. Ale neznám moc dětí, kterým by zuby přeskakovaly vývoj (nejdřív jedničky, potom dvojky,…).

Moje mladsi dcera ma dva roky, stolicky ma, a teprve ted se ji prorezavaji spicaky… :think:

• Citovat
  • Upravit
mackA159
1.1.23 19:23
@Anonymní píše:
@mackA159 a co to podle vás je prosím? Myslím si, že takto se špičaky taky můžou klubat?

Ne. Bezne zuby rostou z hrany. Jsou to nejake cysticky. Obe moje dcery tohle mely v puse, a prvni zuby mely nejdrive okolo pul roku.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.1.23 19:24

@mackA159 tak hlavně každé dítě je jiné ne? Někdo se se zoubkem už narodí :*

• Citovat
  • Upravit
mackA159
1.1.23 19:24
@Kelsey píše:
Jedné dceři se takhle prořezávaly zuby. Taky pak měla rovnátka na srovnání. Měla totiž takový předkus.

Ale to byly druhy zuby ne? U prvnich jsem o tom nikdy neslysela.

• Citovat
  • Upravit
mackA159
1.1.23 19:25
@Anonymní píše:
@mackA159 tak hlavně každé dítě je jiné ne? Někdo se se zoubkem už narodí :*

No tvymu diteti se proste ted zuby neprorezavaji. ;)

• Citovat
  • Upravit
74217
1.1.23 19:27
@mackA159 píše:
Ale to byly druhy zuby ne? U prvnich jsem o tom nikdy neslysela.

Jí rostly debi. ně i první zuby. Na první prohlídce u zubařky v roce ta zubařka řekla, že dcera se rovnátkům nevyhne, že ji roste předkus. Tak to pak i bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4575
1.1.23 19:39

Dcera to měla podobně v asi 3 - 4 měsících. První zub ji vylezl v 8m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22266
1.1.23 19:47

Tohle nejsou zoubky, ale s největší pravděpodobností cysty slinných žláz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.