Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
@Anonymní píše:
Dobrý den, nemáte někdo zkušenost? 3měsíce, zub nebo perly(cysty)? protivná, všechno strká do pusy i hodně slintá..děkuji za odpověď
To může k obojímu slintat a vše strkat do pusy…
Popravdě nevím, dětem vždy se zub prořízl na té hraně dásně…
Jedné dceři se takhle prořezávaly zuby. Taky pak měla rovnátka na srovnání. Měla totiž takový předkus.
Teoreticky by se takhle mohl prořezávat špičák. ALE - až mnohem později. Nejen časově (kolem roku) ale i vývojově - jsou v pořadí jako poslední před stoličkami. Takže na zuby bych to neviděla.
Každopádně moje dítě bylo nervózní, protivné, uslintané atd 2 měsíce předtím, než se zub prořezal. Ono to totiž docela dlouho trvá. První projevy klidně můžou být.
Znám děti, kterým se prořezaly první zuby už ve 3 měsících. Ale neznám moc dětí, kterým by zuby přeskakovaly vývoj (nejdřív jedničky, potom dvojky,…).
@Whitedog Četla jsem různé diskuze a i to je možné, že rostli špičáky.. tak nevím
Pokud to zuby nejsou co by to mohlo byt? Na obou stranách stejné..
@mackA159 a co to podle vás je prosím? Myslím si, že takto se špičaky taky můžou klubat?
@Whitedog píše:
Teoreticky by se takhle mohl prořezávat špičák. ALE - až mnohem později. Nejen časově (kolem roku) ale i vývojově - jsou v pořadí jako poslední před stoličkami. Takže na zuby bych to neviděla.
Každopádně moje dítě bylo nervózní, protivné, uslintané atd 2 měsíce předtím, než se zub prořezal. Ono to totiž docela dlouho trvá. První projevy klidně můžou být.
Znám děti, kterým se prořezaly první zuby už ve 3 měsících. Ale neznám moc dětí, kterým by zuby přeskakovaly vývoj (nejdřív jedničky, potom dvojky,…).
Moje mladsi dcera ma dva roky, stolicky ma, a teprve ted se ji prorezavaji spicaky… ![]()
@Anonymní píše:
@mackA159 a co to podle vás je prosím? Myslím si, že takto se špičaky taky můžou klubat?
Ne. Bezne zuby rostou z hrany. Jsou to nejake cysticky. Obe moje dcery tohle mely v puse, a prvni zuby mely nejdrive okolo pul roku.
@mackA159 tak hlavně každé dítě je jiné ne? Někdo se se zoubkem už narodí ![]()
@Kelsey píše:
Jedné dceři se takhle prořezávaly zuby. Taky pak měla rovnátka na srovnání. Měla totiž takový předkus.
Ale to byly druhy zuby ne? U prvnich jsem o tom nikdy neslysela.
@Anonymní píše:
@mackA159 tak hlavně každé dítě je jiné ne? Někdo se se zoubkem už narodí
No tvymu diteti se proste ted zuby neprorezavaji. ![]()
@mackA159 píše:
Ale to byly druhy zuby ne? U prvnich jsem o tom nikdy neslysela.
Jí rostly debi. ně i první zuby. Na první prohlídce u zubařky v roce ta zubařka řekla, že dcera se rovnátkům nevyhne, že ji roste předkus. Tak to pak i bylo.
Dcera to měla podobně v asi 3 - 4 měsících. První zub ji vylezl v 8m.
Tohle nejsou zoubky, ale s největší pravděpodobností cysty slinných žláz.
Dobrý den, nemáte někdo zkušenost? 3měsíce, zub nebo perly(cysty)? protivná, všechno strká do pusy i hodně slintá..
děkuji za odpověď