Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj trápí taky někoho zubní pigment je mi teprav 22 a na dolních zubech ze zadní strany podle zubařky mám zubní pigment a začíná se mi to dělat i na vrchnich ze zadní strany a to si čistím zuby opravdu pravidelně byl už někdo na opiskovani na dentální hygieně a jaké to je? Nebo popřípadě jak zabránit aby se netvořil mám strach že jednou mi to půjde i na přední zuby
@Daniela 42023 píše:
Ahoj trápí taky někoho zubní pigment je mi teprav 22 a na dolních zubech ze zadní strany podle zubařky mám zubní pigment a začíná se mi to dělat i na vrchnich ze zadní strany a to si čistím zuby opravdu pravidelně byl už někdo na opiskovani na dentální hygieně a jaké to je? Nebo popřípadě jak zabránit aby se netvořil mám strach že jednou mi to půjde i na přední zuby
jako jaký je pocit to pískování? jako by ti na zuby stříkali nějaké blátíčko, úplně fajn ten pocit není, ale nic hrozného
@stinga takže to nebolí? Já spíš mám strach aby to nebolelo a když stě byla kolik za to chtěly? Jde jít na dentální hygienu a tím že chcete jen to opiskovani
@Daniela 42023 píše:
@stinga takže to nebolí? Já spíš mám strach aby to nebolelo a když stě byla kolik za to chtěly? Jde jít na dentální hygienu a tím že chcete jen to opiskovani
No a i kdyby to bolelo tak co jako ![]()
@Daniela 42023 píše:
to nevím, myslím, že už hygienistka bude chtít vyčistit i zubní kámen, bez toho to nepůjde, na dentální hygieně nebolí nic, akorát máš docela dlouho otevřenou pusu, ale nebolí tam nic,
mně stála první návštěva 1200 a další návštěvy 1000
@medvidka tak nic to se nemůžu ani zeptat jestli to bolí nebo ne
@stinga dobře děkuji popremyslim nad tím a asi si to nechám odstranit ono se to stejně tvoři znovu ten pigment ne?
Já mám problémy se zubním kamenem. První návštěva byla hodně nepříjemná, ale nebolela. Teď už je to v pohodě (nemám toho kamene tolik). První návštěva stála 1200 (byla jsem tam 50 minut), každá další je za 850 (trvá maximálně 30 minut). Okresní město, vyhlášená hygienistka.
@Daniela 42023 píše:
@stinga dobře děkuji popremyslim nad tím a asi si to nechám odstranit ono se to stejně tvoři znovu ten pigment ne?
asi ano, pomáhá pak nepít moc kávu, červené víno, kolu
@AnnieTRoj já když sem to viděla poprvé že to mám tká sem si myslela že ti je zubní kámen ten totiž dělá naše zubařka a to pískování už právě nedělá
Děkuji aspoň tak zhruba vím co a jak
@stinga Je to i dědičné nebo něco mezi nebem a zemí, jako u mě. ![]()
Nepiju, nekouřím, nekafuju…
Pigmenty na dolních předních zubech a zezadu. Dentalka 1800 Kč jedna návštěva. Pigmenty se stejně vrací. ![]()
@liptom jestli je to dědičné tak to bohužel nezjistím 😀ale štve mě to jako dokud je to zezadu ok ale spíš mám strach aby mě to nevlezlo j dopředu což na horních mám už trošku vidět ale to je takový místo kde s emoc nedostanu kartáčkem já jeden čas kouřila a říkala sem si právě z toho ale pokud říkáte že nekourite je to i z jídla já si hroznej hypochondr ze všeho hned plasim stejně jako z tohohle pak na to zapomenu pak si na to zas vzpomenu že to mám tak zas plasim 😀 🤣
@Daniela 42023 píše:
@liptom
ptom/ jestli je to dědičné tak to bohužel nezjistím 😀ale štve mě to jako dokud je to zezadu ok ale spíš mám strach aby mě to nevlezlo j dopředu což na horních mám už trošku vidět ale to je takový místo kde s emoc nedostanu kartáčkem já jeden čas kouřila a říkala sem si právě z toho ale pokud říkáte že nekourite je to i z jídla já si hroznej hypochondr ze všeho hned plasim stejně jako z tohohle pak na to zapomenu pak si na to zas vzpomenu že to mám tak zas plasim 😀 🤣
tak neplaš a našetři si na tu hygienistku,
a i kdybys věděla, že to je dědičné, tak ti ta informace k ničemu není - je to jedno
@stinga a to stačí jít jednou a pak zas časem až se mi to zas udělá ne? Nemusím tam chodit pak pořád jako k zubarce
@Daniela 42023 píše:
@stinga a to stačí jít jednou a pak zas časem až se mi to zas udělá ne? Nemusím tam chodit pak pořád jako k zubarce
tak ta moje mě zase hned objedná na příště, ale povinné to není, to fakt ne