Zubní výplň

Anonymní
12.1.19 10:06

zubní výplň

Prosím, chtěla jsem pro dceru bílou fotokompozitní výplň, zubařka ji objednala na nějakou podobnou, co hradí pojišťovna, že ta je pro dítě lepší.
Může si ji prý pak později vyměnit. Říkala jsem si, že si o tom doma něco přečtu, ale nemohu najít co to je. Nechtěla bych jí dávat něco nekvalitního. Amalgám nechci určitě-to je podle mě škodlivé.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Hanka1
12.1.19 10:17

No amalgam kvalitni zubar ti uz ani nenabidne, natoz diteti. Moje dite melo v deviti letech prvni a doufam posledni kaz, zubu ma normalni bilou plombu, ten samy material, co dava dospelym, nic se v budoucnu menit nemusi. Platila jsem za ni se vsim vsude i s rtg a a injekci 1.600,–

• Citovat
  • Upravit
26270
12.1.19 10:51
@Anonymní píše:
Prosím, chtěla jsem pro dceru bílou fotokompozitní výplň, zubařka ji objednala na nějakou podobnou, co hradí pojišťovna, že ta je pro dítě lepší.
Může si ji prý pak později vyměnit. Říkala jsem si, že si o tom doma něco přečtu, ale nemohu najít co to je. Nechtěla bych jí dávat něco nekvalitního. Amalgám nechci určitě-to je podle mě škodlivé.

Nejspíš se jedná o skloinomerní cement.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.19 11:31

Díky, tak už jsem to asi našla…rozdíl je světlem tuhnoucí a chemicky tuhnoucí. Má někdo zkušenost s tou chemicky tuhnoucí?

• Citovat
  • Upravit
26270
12.1.19 11:40

a co chceš jako za zkušenosti? skloinomerní cement se dává na mléčné anebo vitální zuby (lze i FK).
Uvolňují se i fluoridy.....akorát má nižší životnost a někdy se dělá sendvič - cement se překryje fotokompozitem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.19 11:47
@Malaga píše:
a co chceš jako za zkušenosti? skloinomerní cement se dává na mléčné anebo vitální zuby (lze i FK).
Uvolňují se i fluoridy.....akorát má nižší životnost a někdy se dělá sendvič - cement se překryje fotokompozitem

A u té světelné se fluoridy neuvolňují?
Obě jsou tedy bílé a rozdíl je jen ve tvrdost? Už má druhý zub.

• Citovat
  • Upravit
26270
12.1.19 12:05

obě jsou bílé a rozdíl je ve složení a vlastnostech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat