Prosím, chtěla jsem pro dceru bílou fotokompozitní výplň, zubařka ji
objednala na nějakou podobnou, co hradí pojišťovna, že ta je pro dítě
lepší.
Může si ji prý pak později vyměnit. Říkala jsem si, že si o tom doma
něco přečtu, ale nemohu najít co to je. Nechtěla bych jí dávat něco
nekvalitního. Amalgám nechci určitě-to je podle mě škodlivé.
Zubní výplň
No amalgam kvalitni zubar ti uz ani nenabidne, natoz diteti. Moje dite melo v deviti letech prvni a doufam posledni kaz, zubu ma normalni bilou plombu, ten samy material, co dava dospelym, nic se v budoucnu menit nemusi. Platila jsem za ni se vsim vsude i s rtg a a injekci 1.600,–
@Anonymní píše:
Prosím, chtěla jsem pro dceru bílou fotokompozitní výplň, zubařka ji objednala na nějakou podobnou, co hradí pojišťovna, že ta je pro dítě lepší.
Může si ji prý pak později vyměnit. Říkala jsem si, že si o tom doma něco přečtu, ale nemohu najít co to je. Nechtěla bych jí dávat něco nekvalitního. Amalgám nechci určitě-to je podle mě škodlivé.
Nejspíš se jedná o skloinomerní cement.
Díky, tak už jsem to asi našla…rozdíl je světlem tuhnoucí a chemicky tuhnoucí. Má někdo zkušenost s tou chemicky tuhnoucí?
a co chceš jako za zkušenosti? skloinomerní cement se dává na mléčné
anebo vitální zuby (lze i FK).
Uvolňují se i fluoridy.....akorát má nižší životnost a někdy se
dělá sendvič - cement se překryje fotokompozitem
@Malaga píše:
a co chceš jako za zkušenosti? skloinomerní cement se dává na mléčné anebo vitální zuby (lze i FK).
Uvolňují se i fluoridy.....akorát má nižší životnost a někdy se dělá sendvič - cement se překryje fotokompozitem
A u té světelné se fluoridy neuvolňují?
Obě jsou tedy bílé a rozdíl je jen ve tvrdost? Už má druhý zub.
Provozovatelem tohoto serveru je MAFRA, a.s., se sídlem Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČO: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Společnost MAFRA, a.s., je členem koncernu AGROFERT.