Čištění zubů - 1rok

37136
9.1.19 18:53

Čistila jsem měkkým kartáčkem pro nejmenší a jen vodou. Ono by i ta gáza měla stačit, ono jde o to jenom setřít ten plak, zvlášť pokud má teprv 4 zuby, já čistila kartáčkem aby si na to zvykal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14376
9.1.19 18:54

@aduska912 já čistím od prvního zoubku(cca od 6 měsíců), používám dětský Curaprox,dělají speciálně pro první zoubky. Spíš aby si zvykl,teď už večer krásně sám otevře pusu a nechá mě čistit. Od roka používám 1*denně na radu doktorky zubní pastu pro děti Elmex

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
468
9.1.19 18:55

a jak dlouho čistíte?nebo jen setřete plak a hotovo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61119
9.1.19 18:56

Ja cistila kartáčkem na prst, doporučila mi ho zubarka, ze je to lepší pro to dite, nemuzes ho tim dloubnout a tak.. Ale mne jako cistici moc nevyhovuje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
9.1.19 19:04

Snažím se mu vyčistit každý zoubek zvlášť, už jich má v puse devět. Ale nějak to nehrotím a když se někdy po chvilce vzpíná, tak to jen přejedu, abych odstranila plak. Nechci mu to znechutit, kámoška chudák malýho musí přimáčknout na sedačku a držet a čistit násilím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
9.1.19 19:10

Moje dcerka do urciteho veku nekooperovala. Takze jsem to neresila a doufala, ze behem prvnich par mesicu kazy mit nebude. Cistit jsme zacali az nekdy na roku a neco, vlastne si nepamatuju kdy presne.

Ted uz krasne otvira pusinku, ale zaroven mi tam strka jazyk nebo pretahuje rty pres zuby tak, ze je problem ji to vycistit. Drhnu ji zuby ze vsech stran: plosky, po vnejsi strane i vnitrni. Na zaver ji dam kartacek do ruky, at si cisti sama. Manzel to musi delat naopak, jinak pisti, ze SAMA! Tak ji nejdrive ta pokousat kartacek chvilku a teprve pak ji cisti zuby on.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Twixinka
9.1.19 19:13

Mala ma 15 mesicu a bez problemu cistime zoubky kartackem asi od osmeho mesice,kdy jich mela sedm :) ted ma zoubku 15 a cistim tak,ze prejedu pres ty zoubky vepredu nekolikrat a pak dozadu na stolicky,vsechno parkrat prejedu tam a zpatky ;) jo a cistime troskou perlicky,kterou pak zapije vodou :)

• Citovat
  • Upravit
1155
9.1.19 19:20

Malá má 5 zubů a máme dětský kartáček MAM tuším..Bez pasty jen vodou. Jen to tak rychle přejedu protože mi tam strká jazyk už se jí to nelíbí :D Pak jí ho dám do ruky ať si vyčistí i sama :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1117
9.1.19 19:35

Vnučka si čistlia v roce zoubky speciálním dětským kartáčkem,který je určení pro první zoubky a jen vodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.