Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj chtěla bych se zeptat jestli je možné že by synovi rostli zuby jsou mu 2 měsíce od pátku moc nechce jíst když se konečně přisaje tak začne za pár minut plakat nejde utišit skoro nespí a. Noci se budi častěji včera měl průjem a teplotu 37,6 pořád si strká prsty do pusy dásně má bílé dudlík nechce od narození. Nemyslíte že je na zuby brzo D? Děkuji za odpověď
Dcera měla zuby „připravené“ už od narození, vykoukly v šesti týdnech. Dokonce se občas narodí i dítko se zoubky, takže ANO, možné to je.
@Bebuše dobře děkuji za odpověď dávala jste něco na bolesti?
Zuby to být mohou. Kamaradum se narodil kloucek uz se zubem.Ja sem na bolest dávala jedině calgel, ale to vyjmecne. Přes den skoro ne a když už sem nevěděla co se snim děje v noci mazla jsem a byl klid.Jen nevím jestli je pro takhle malý
@Verunka1995 píše:
@Bebuše dobře děkuji za odpověď dávala jste něco na bolesti?
Já mám dobrou zkušenost s homeopatiky chamomila vularis. Ale musíš si být jistá, že jsou to zuby.
Ahoj,
Jsou jí začínající 2. Měsíc, 6 týden čili měsíc a kousek.
Nevím proč, ale nekrká si vždycky po jídle dostane škytavku kdy vyjde teochu mlíka i vychází když ji mám v ruce opřenou osebe a nic pak ji položím a vyteče zní mlíko. Teplotu nemá, v noci spí 9 hodin přes den mi řve v ruce v klidu je tak 10 minut. U manžela spí.
Zuřivě si jak všude spousta maminek píše cumlá prsty, z prsa chvíli jí a pak začne hystericky no spíš jako kdybych ji zlomila ruku nebo ublížila začne brečet a pere se semnou, chci ji dát zpátky na prso a ona nechce.
Tak si odpočine a zase ji chci dát z druhého to první mi přijde prazdnejsi a ona nechce. No a pak místo abych večeřela nebo cokoliv během dne měla chvíli čas na starší dítě nic… Prostě řev neutisici do toho chce tříleté dítě nalít čaj ledový, vychlazený nebo na záchod či jiné věci a jíst a já ho musím odbýt slovy. Počkej teď držím Verunku. A on nani pst neplakej a podobně ji chce utěšit.
Já nevím jestli zoubky se neobjevují. Přijde mi to ovšem brzy. Syna,ale netrápili ovšem každé miminko a těhotenství je jiné ikdyž jsou sourozenci a ona se narodila 38tt a on 36tt a vše dohnal a ona je taky šikulka přeroste bráchu
A druhý týden života mi dokonce slinila a byla rudá a bubliny a mlíko šlo i očima a nosem…to jsem neměla doma manžela a to jsem si myslela, že se dusi tak jsem plašila zda nevzít děti na pohotovost a nakonec jsem počkala až se vrátí a pak už to bylo dobrý
Nám lezou zoubky od 2 měsíců mazala jsem kapičkou calgelu (protože je až od 5 měsíců mylsim).
No dneska má studené ručičky, horkou celou hlavu, teplota 37,2 a Blinka pořád a hodně mléko ![]()