Druhé dítě a náročnost

Anonymní
1.10.17 08:19

Druhé dítě a náročnost

Dobrý den,

čekáme druhé dítě a všichni, včetně mojí mámy, která mi rovnou říká, že to nezvládnu, mi tvrdí, že druhé dítě je náročnejší a ukřičenější než první.
Naše první bylo v pohodě, nechci říkat zlaté a nebrečící dítě, ale prostě nic, co bych asi nečekala, když se řekne mimino.
Teď má rok a půl a pořád nespí celou noc, ale pohoda.

Jak to máte vy s vašima dětma?

Prosím anonym, mamka sem chodí.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3515
1.10.17 08:22

Taky čekám druhé a taky mi mamka říká, že to budu těžce zvládat a že mám malý věkový rozdíl (tři a čtvrt roku) :) Já teda doufám, že to nějak půjde. Jinak moje kámošky spíš měly druhé dítě hodnější než první, takže to není žádné pravidlo, že musí být druhé náročnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
1.10.17 08:24

U nás přesně naopak - první pořád brečelo, druhý bylo klidný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8095
1.10.17 08:27
@Anonymní píše:
Dobrý den,

čekáme druhé dítě a všichni, včetně mojí mámy, která mi rovnou říká, že to nezvládnu, mi tvrdí, že druhé dítě je náročnejší a ukřičenější než první.
Naše první bylo v pohodě, nechci říkat zlaté a nebrečící dítě, ale prostě nic, co bych asi nečekala, když se řekne mimino.
Teď má rok a půl a pořád nespí celou noc, ale pohoda.

Jak to máte vy s vašima dětma?

Prosím anonym, mamka sem chodí.

Ahoj já mám děti přesně o dva roky a náročné to je dost ale dá se to zvládnout. maly je pohodove dítě a mala je vzteklina nespí do teď celou noc a ted si k tomu pridala zarleni :D nejhorší byl začátek nez jsem sladila režim obou dětí spani atd..vařím peru v noci at přes den mám klid. Uvidíš az bude prcek na svete kazdy to ma jinak ale určitě se to zvládnout dá. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1231
1.10.17 08:29

Mam mezi prvnim a druhym 2roky rozdil. pohoda. druhe je zlate.za odmenu :-) a to je to kluk.ale ani prvni nebylo zadny zlobidlo. neboj da se to :-) mladsimu ted bude 11 mesicu a uz bych si klidne troufla na treti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434

Ach jo, já to nechápu některé ty matky a lidi, že mají potřebu někoho stresovat a strašit, zvlášť těhotnou ženskou. Vlastní zkušenost nemám, nemám ani jedno, ale toto mě může rozčílit. S mámou si promluv, proč má potřebu tě takhle shazovat a tvrdit ti, že něco nezvládneš? K čemu ti to má jako pomoct? Co to jsou za blbé kecy? :zed: Mamka by se měla chytit za nos fakt…
Každý je jiný, ty jsi jiná než tvoje matka i tvé okolí a taky je každé dítě jiné a přece, jaké si to uděláš, takové to budeš mít. Jasně, že to zvládneš a budeš dobrá máma!!! Nenech si to nikým vymluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708

Tak to je tedy podpora od tvé maminky :roll: My jsme pěstouni, máme jedno děťátko skoro 4 roky a žádáme o dvě další. Budou samozřejmě mladší. Chceme 3, takže jsme se rozhodli, že si vezmeme rovnou dvě. A říkáme si, zvládli to jiní, takže proč ne my. Takže se hoď do klidu a nenech se vystresovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
1.10.17 08:30

To nikdy nevíš, každé dítě je jiné. Já byla s prvním na nervy, každé ráno jsem se bála, co zase bude a jestli to zvládnu (řval mi první měsíce prakticky nonstop). Druhý byl naopak pohodové miminko, za což jsem byla opravdu ráda, protože u prvního ta náročnost tak nějak přetrvávala. Jinak kluci jsou 22 m od sebe, jako byl to fičák, ale zvládlo se to. Jaké bude tvé druhé dítě, to ti opravdu nikdo nepoví. Náročné to bude, ale nevím, proč bys to nezvládla.

Příspěvek upraven 01.10.17 v 08:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13976
1.10.17 08:30

Co to je za mamu, kdyz nepodpori a shazuje?? :roll:… Hele kdyby to bylo tak bylo, tak si nikdo neporizuje druhd, treti, ctvrte,… nemusi byt pravidlo, ze druhe je horsi a nemyslim si, ze by to byla pravda. Uz nejsi vyklepana prvomatka co nevi co ji ceka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
1.10.17 08:31

Mam rozdíl 22 měsíců. První bylo náročné na pozornost a mizerne spalo. Druhé je asi tisíckrát horší. Nicméně stále žijeme a spokojeně :mrgreen: si zvyknes

@Sofie2013 co to je za hloupost s tím věkovým rozdílem? Vždyť mas docela velký

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
1.10.17 08:32

Hlavně je to moc hodna maminka, že to takhle hezky komentuje místo nabídky pomocí :think: no já mám kluky 16m od sebe. Nebudu tu dělat hrdinku, první dva měsíce mazec, byla jsem ráda za každou pomoc, ale bylo to dané i tím, že mladší byl nespací a neodložitelný. Pak ale změna, zvedl hlavu a začal lépe spát a hned to bylo lepší. Postupně jsem si i vytvořila režim, takže sice celý den v zápřahu, ale uvařím, obstaram kluky, chodíme ven. Jsem ráda, když někdo pohlídá, ale nelituji. Dnes jsou jim 27 a 11m. Bitky o hračky jsou na denním pořádku, ale stejně tak stále více společných her a mazlení. Jsou z nich parťáci už teď a věřím, že to bude ještě lepší až se skutečně domluví :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
1.10.17 08:34

@Tichošlápek že jo, prej že malej rozdíl :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
1.10.17 08:36

@Sofie2013 nemyslím to zle, muj plán byl dva a víc, holt příroda rozhodla jinak :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
1.10.17 08:40

Mám tri deti 5, 3 a 1 rok a som tu, žijem :) U nás sa to práve postupne zlepšuje. Mať prvé dieťa je najťažšie, kým nie sú skúsenosti. Pri menších vekových rozdieloch medzi deťmi je to náročnejšie na začiatku, ale potom sa už spolu aj zahrajú a hlavne pre nich je to obohatenie, mať súrodenca. Veľmi mi pomáhal nosič. Ak máte podporu rodiny (čo ja teda nemám), nebála by som sa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.17 08:43

Jasně, že to v pohodě dáš. Jsi zdravá? Jestli nemáš nějakou nemoc typu rakoviny, roztroušené sklerozy nebo tak něco, tak zvládněš mnohem víc dětí. Znám maminku, která má roztroušenou sklerozu, dvě děti rok po sobě, manžel jí vůbec nepomáhá, babičky nemá a taky do musela dát.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure