Druhé dítě a náročnost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
1.10.17 08:43

Jasně, že to v pohodě dáš. Jsi zdravá? Jestli nemáš nějakou nemoc typu rakoviny, roztroušené sklerozy nebo tak něco, tak zvládněš mnohem víc dětí. Znám maminku, která má roztroušenou sklerozu, dvě děti rok po sobě, manžel jí vůbec nepomáhá, babičky nemá a taky do musela dát.

• Citovat
  • Upravit
39
1.10.17 08:48

Hlásím rozdíl mezi třemi dětmi 17 m a 15 m, taky se to dá zvládnout! Každé dítě je originální! Teď je nejnáročnější prostřední (18m). Bohužel nemám možnost hlídání, to je asi nejhorší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3515
1.10.17 08:52

@Tichošlápek @Mollify83 Já to taky nechápu, chtěli jsme druhé i dřív, ale nedařilo se. Navíc je mi 34, takže nevím, do kdy bych jako měla s druhým dítětem čekat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
1.10.17 08:54

No, je pravda, že se mi to zdá tak trochu na střídačku, vždy v porovnání s předchozím sourozencem, po (trochu) náročnějším se vždy narodil (větší) pohodář, s tím, že jsem začla s tím náročnějším, což mi ale nezabránilo toužit záhy po dalším… Teď mám právě opět toho pohodáře a i díky němu myšlenky na páté, jenže po těch zkusenostech už můži čekat, že by to až takový pohodář nebyl :lol: Takže asi :mavam: Ale nelze zaškatulkovat, prostě něco je těžší, něco lehčí a každé dítě je úplně jiné, ale na nějaké nezvládání to opravdu obvykle není ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
1.10.17 08:56

@Sofie2013 budeš mít pohodu, zvlášť jestli starší chodí do školky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25186
1.10.17 09:18

Zvládneš, budeš muset ;) Najdeš si systém, který si bude vyhovovat. U nás teda ukřičenější druhé dítě platilo, ale pomohl moc šátek.
Ale je to pěkně hnusný, co ti říkají. Mamka by měla být oporou a ne tě takhle shazovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25186
1.10.17 09:18
@niezabudka píše:
Mám tri deti 5, 3 a 1 rok a som tu, žijem :) U nás sa to práve postupne zlepšuje. Mať prvé dieťa je najťažšie, kým nie sú skúsenosti. Pri menších vekových rozdieloch medzi deťmi je to náročnejšie na začiatku, ale potom sa už spolu aj zahrajú a hlavne pre nich je to obohatenie, mať súrodenca. Veľmi mi pomáhal nosič. Ak máte podporu rodiny (čo ja teda nemám), nebála by som sa.

Máme to aktuálně 6, 4 a 2 roky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8056
1.10.17 09:58

Mám dvě dcery 18m od sebe. První tři měsíce byly masakr. Druhá dcera trpěla na bříško. Začala řvát v šest ráno a s dvacetiminutovými přestávkami končila okolo jedné v noci. Napomahalo naprosto nic, nosit, vozit, chovat… pořád řev. Do toho 18m mrně.
Nejhorší bylo odpoledne uspat starší. Domácnost vypadala jak po výbuchu atomovky.
Odčtvrtého měsíce už to byla pohoda. Břicho přestalo bolet, dcera si vydržela hrát i půl hodiny a já se konečně mohla věnovat i té starší.
Teď už je starší ve školce a mít jen jedno dítko dopoledne je těžká pohoda.
Neboj se, že bys nezvládla. Když musíš, tak zvládneš. Potečou slzy, občas budeš padat únavou, ale ženská vydrží, když jde o děti opravdu hodně. Držím palce, ať máš spavé miminko a bude to ok;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
1.10.17 10:23

No, on ten rozstup dětí bude záhul, tak to prostě je, budeš mít dvě malé děti blízko u sebe. Takže je prostě potřeba připravit se na to, že to bude záhul a to dost veliký. A co se náročnosti týče, ano, druhorozená byla náročnější, přes den jako miminko byla nesmírně hodná, v podstatě neplakávala, ale v noci byla vzhůru co hodinu ještě v roce a brzy vstávala. Takže nemůžu říct, že by to bylo zlobivé dítě, to vůbec, ale nespala prostě. Mít k ní dvouleťáka, jdu si hodit mašli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.10.17 10:35

Ja budu mit rozdil 2 roky a 3 mesice. Trochu se bojim, hlavne spani. A pak ze budu odbyvat starsiho kvuli mladsimu. No coz, nejak bude ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.17 10:42

Druhy syn byl trosinku narocnejsi nez prvni, na druhou stranu jsem ja uz byla zkusena matka a mela v zaloze par triku, ktete ho zpacifikovali. Navic jsem neplasila kvuli kazdemu prdu. Treti syn byl prvmi dva mesice satanek, k tomu trilety, jedenapullety, venku snih, rozvod na krku, exekutori za zady… No a ziju :jazyk:
Ono totiz cloveku nezbude nez to nejak zvladnout.

• Citovat
  • Upravit
30971
1.10.17 10:43

Ono je dost jedno, jaky rozestup mas. Ted to muze byt zahul a nemusi. Ale budes mit deti krouzkove v podobnem veku, takze ti odpadne vozeni deti nekam na stridacku. Starsi ti bude nosit ze skolky nemoci v dobe, kdy jeste budes doma a nebudes musetresit ocr na 2deti. Proste jakykoli rozestup nese jista uskali. Spis je skoda, ze te mamka nepodpori, nenabidne pomoc do zacatku apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
1.10.17 10:44

A hlídá ti někdy mamka? dáváš jí to první dítě na hlídání? - jestli ne, tak s tím brzy začni, když je mamka tak prozíravá a varuje tě, tak jí poděkuj za úžasné rady a že teda se podle jejích rad musíš zařídit=připravit staršího na příchod mladší. tak když bude starší zvyklé u babičky, tak to bude s miminem pohoda…

mám teda jenom 2 děti, ale hlídání nebylo nikdy ani na 10minut, všecko s dětmi, ke každému doktorovi ve třech (já a obě děti), na úřady, na nákupy, všecko s nimi. manžel pomáhal vždycky úplně nadstandardně, jenže prostě přichází z práce v podvečer.

s druhým to byl fakt záhul. někdy jsem myslela, že se během dne prostě sesunu na zem, usnu a týden nevstanu. kdybych měla někdy možnost si lehnout během dne, zajít nakoupit základní věci sama bez vajíčka a bez staršího za ruku… všecko by bylo o hodně jednodušší.
Je to naprosto jiný svět, lidi s hlídáním a bez hlídání…

jestli máš hlídání (předpokládám že určitě máš, když si s mámou v kontaktu), tak to bude o něčem jiném. dáš jí staršího, nebo jí dáš kočár a budeš mít čas na staršího, nebo půjde s tebou třeba k doktorovi a pohlídá ti děti v čekárně…

každý to nějak zvládne a dopředu se nervovat je v tomhle naprosto zbytečné. miminko může prořvat noci nebo může být naprosto v pohodě a broukat si spokojeně v postýlce. to dopředu nevíš.

rozhodně ale začni dopředu připravovat tvoji mamku na tu nejhorší variantu(když už je tak hodná, že ti ji vykresluje) a dávej jí staršího často na hlídání, pozvi si ji na pomoc na nejrůznější práce doma, které jako těhotná přece nemůžeš dělat (i když můžeš, to neva) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
1.10.17 10:49

Mít děti s takovým věkovým rozdílem nebude žádná hrůza. Tříletý už by mel byt bez plen, schopny se sam najíst, oblect triko, kalhoty atd. A hlavně už řekne např že ma hlad, neco ho bolí… Takže opravdu nevidím důvod, proč by to zdravý člověk neměl zvládnout.
Já mela kluky 14 měsíců po sobě. Tzn oba prebalovat, krmit, oblékat, vozit v kočárku… Kdybych mela mladšího teď ( starší ma 3 roky a měsíc), tak si snad i piskam. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
1.10.17 10:51

Mam dva a čekám třetí a plánujeme určitě pokračovat :mrgreen: chcem vekou rodinu - tak přece kdyby tobyla taková hrůza tak do toho ty lidi dobrovolně nejdou, né ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí