Zúčtování daní a RD

Anonymní
18.3.23 15:19

Zúčtování daní a RD

Dobrý den, v roce 2022 jsem měla do 14.6.22 PPM, pak mi proplácely dovolenou kus 2021 a 2022 celkem asi 34dnu. V únoru jsem byla u účetní pro potvrzení pro partnera, že neuplatňují slevu na dítě a podepsala jsem ji zúčtování daní (slevu na poplatníka jsem měla podepsanou z loňska myslím)A ona mi řekla, že za to proplacení (čerpani)dovolene mi vrátej kolem 1000,–kc. Jak je to prosím možný? Nechápu to. Účetní věřím, ale vrtá mi to v makovici. Prosím anonym.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
18.3.23 15:20

No normálně. Pokud jsi odvedla ta tu dovoleno daň, tak ti ji vrátí. Sleva na poplatníka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.3.23 15:21

@martina.se a proč mi vrátí kolem 1000 dyt taková výše není sleva na poplatníka a hlavně jsem myslela, že ta dovolená zaplacena co mi v létě přišla byla po odectu té slevy na poplatníka.

• Citovat
  • Upravit
101702
18.3.23 15:54

No, protože tu 1000,– jsi zaplatila jako zalohu na dani a po prectu za cely rok vyslo, ze zadnw dane plarit nemas, tak ri ji vraci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20898
18.3.23 18:51
@Anonymní píše:
@martina.se a proč mi vrátí kolem 1000 dyt taková výše není sleva na poplatníka a hlavně jsem myslela, že ta dovolená zaplacena co mi v létě přišla byla po odectu té slevy na poplatníka.

Jelikož tu 1000 jsi reálně z té dovolená zaplatila na daních, tak ti ji vrátí. Jasný jako facka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35832
18.3.23 20:28

Máš nějakou výplatní pásku za tu dovolenou? Vrátí ti jen tolik kolik ti max strhli zálohu na daň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.3.23 21:24

@JancaS84 Asi jsem si o ní neřekla. Mě jen překvapilo, že jsem fyzicky 2022 nebyla v práci jen čerpala dovolenou a ještě mi vrátí daně..ale asi je to tedy dobré..

Příští rok když budu mít jen RD, tak zúčtování (přiznání) vůbec nebudu podepisovat, že jo

• Citovat
  • Upravit
35832
18.3.23 22:23
@Anonymní píše:
@JancaS84 Asi jsem si o ní neřekla. Mě jen překvapilo, že jsem fyzicky 2022 nebyla v práci jen čerpala dovolenou a ještě mi vrátí daně..ale asi je to tedy dobré..Příští rok když budu mít jen RD, tak zúčtování (přiznání) vůbec nebudu podepisovat, že jo

Mateřská dovolená se počítá jako by jsi pracovala, takže je za ní nárok na dovolenou. A za dovolenou je náhrada mzdy takže to je zdranitelny příjem. Tak pak může vzniknout přeplatek na dani.
Pokud budeš mít jen rodičovský příspěvek tak to zdanitelný příjem není, nic zpět nedostaneš, nemusíš nic řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák