Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lumíkovec píše:
@pikola tak třeba dostala něco od rodičů a na rozdíl od většiny to nerozchlastala v barech, ale šetří si to… Co to je za otázku? Nikde nepsala, že si to vydělala na brigádě.
A kdo za ní bude platit hypotéku když bude na řodičáku? Mě by jen zajímalo, jak to je, asi kouzlo ![]()
@pikola hypotéka nebo nájem, stejně musí nekde bydlet, s dítětem, bez, s partnerem nebo bez… Jak to je? Zatím asi nijak, proto to tady asi resi…
Je to i D i o t!!! Mohla jsi v pohode makat v baru a vydelat si ranec, urcite jsi mala a pekna, takze o dyska snad nouze nebyla. Jdi od nej pryc a Delej co te bavi!!!
Prosim te, jsi strasne mlada, tohle je tvuj prvni pritel, nic jsi nezazila jeste…hypoteku ti nedaji, kdyz nemas stabilni prijem. Soustred se spis na svoji kvalufikaci, na dite je brzy, nemas k tomu vhodnejo partnera, bydleni, ani nemas tu praci ani vzdelani. Makej na sobe.
Bič a pryč. Na to se nedá říct nic jiného. Jsi mladá, asi šikovná, a rozhodně nepotřebuješ nekoho, kdo Tě bude deptat.
@Nell2 dostala jsem spoření od babičky, která mi sporila od dětství do mých 18 letb+ jsem si v 16 udělala i své spoření, na které jsem si dávala díky svým brigádám ![]()
@kalie Tak prozatím chodím na brigády, ale jak se rekvalifikace dodělá, mám domluvenou práci na 100% do které během příštího měsíce mohu nastoupit, páč rekvalifikace bude už hotová.
A i kdybych si ji nedělala, tak mám maturitu, což si myslím, že není až tak zle, ale není v oboru jakej bych chtěla dělat, proto ta rekvalifikace.
@pikola Dostala jsem v 18 od babičky spoření
a ano něco jsem si našetřila i sama, když jsem si v 16 udělala i své spoření na které jsem si dávala z brigád ![]()
@pikola píše:
A kdo za ní bude platit hypotéku když bude na řodičáku? Mě by jen zajímalo, jak to je, asi kouzlo
No já si myslím, že je teda lepší dát za hypotéku měsíčně např. 15000 než být v bytě který nebude nikdy můj a platit ten samý nájem ![]()
Šla bych od něj, toto není partner do života. Umíš si s ním představit žít celý život? Nelíbilo se mu kde děláš, pak o tobě mluví, jak jsi neschopná, že nepracuješ. Partner tě má podporovat a ne tahat ke dnu.
@Anonymní píše:
No já si myslím, že je teda lepší dát za hypotéku měsíčně např. 15000 než být v bytě který nebude nikdy můj a platit ten samý nájem
To určitě ano, ale sama 15k hypotéku jako sociální pracovník opravdu neutahneš. Máš dobře našlápnuto, nepřijdeš mi jako nemakačenko, snažíš se zvýšit kvalifikaci, tak na toho blba, co ti sráží sebevědomí se vykašli, začni pracovat, odstehuj se na chvíli třeba do spolubydlení a dal šetři a uvidíš. Ono hnát se do hypotéky na barák a do dítěte s takovým volem je fakt bláznovství, když tě shazuje už teď, bude to dělat pořád. Postav se na vlastní nohy a užívej života, žij sama pro sebe a tak jak chceš ty! Určitě si najdeš nějakeho fajn kluka co tě ocení a třeba bude i to mimino a to už budeš mít aspoň nárok na mateřskou. Nepohnoj si ten start!
@Anonymní píše:
No já si myslím, že je teda lepší dát za hypotéku měsíčně např. 15000 než být v bytě který nebude nikdy můj a platit ten samý nájem
Hele, je super, že sis ušetřila, resp. máš nějaký základ, ale přemýšlej, než se pro něco rozhodneš…Jsi hrozně hr a pěkně by sis zadělala na problémy. Chceš pracovat jako sociální pracovník, tam bude mít tak 20 čistýho a budeš ráda. Na to ti ani nedají takovou hypotéku, abys někde platila 15 tisíc za hypotéku (to je totiž tak cca 4 miliony hypotéka). Nechápu, proč se mladí ženou do baráku, na který prostě nemají, žijou ode mzdy ke mzdě a když jde ženská na mateřskou, tak se dostávají do finančních problémů…Tvé příjmy a našetřený obnos spíš odpovídá malému bytu, který v pohodě utáhneš, i když bys nakonec zůstala sama. Do baráku můžeš jít v pozdějším věku. K tomu, pokud chceš dítě, tak jak hodláš platit hypotéku, která bude představovat dokonce víc, než co bude činit tvůj rodičák, pokud bys do baráku skutečně šla? V tomhle jsi opravdu hoooodně a měla bys ubrat. Co se týká přítele, měli byste si zkusit bydlet sami, než si nějaké dítě pořídíte. Třeba se vztah uklidní, když nebude mít za sebou svojí rodinu a taky se bude muset doma otáčet, aby vydělal na bydlení a uklízel…
@Anonymní píše:
15 na rodičáku ale mít nebudeš
a ten tvůj ti na tvojí hypotéku asi nedá
Teď ještě bys mohla napsat pár důvodů, proč s ním jsi. Protože takhle to vypadá, že tě baví dělat ze sebe onuci.
@pikola píše:
Jo jasně, na tu hypotéku jsi našetřila z ty brigády, jo?v 21 letech.
Nejspíš nějaká „lepší“ brigáda.