Zůstat v práci?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35326
10.1.19 19:27
@Aduš8 píše:
@finduska já tohle všechno chápu, ale divím se, že lo osmnácti letech ve zdravotnictví se s tím zakladatelka ještě nesetkala. A pokud udala do podmínek, že může sloužit víkendy a pondělky, je těžké se dohadovat. Pokud jí přislíbily jen dva víkendy v měsíci, musela by to mít písemně. A když jí napíšou 8 služeb a obsadí tím všechny čtyři víkendy, tak se vyřeší co,například?

No promin, ale ma si snad nechat vsechno libit? I kdyby se s tim setkala? Kdyz ji napisou vsechny vikendove sluzby, tak se muzou tesit, ze jim da vale jeste v prubehu mesice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
10.1.19 19:28
@Aduš8 píše:
@mroe jo, teď koukám, s tím pondělí jsem se sekla. Jedno to není. Asi moc práci ve zdravotnictví neznáš, že?

Znam, pracuju v nem. Ale nenecham se sebou orat, znam svoji cenu. :mrgreen:
A ty bys mela taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
10.1.19 19:28

@mroe ale nemusí, to je otázka celé diskuze :zed: zda má dát výpověď!! Tak řešení je absolutně jednoduché :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
10.1.19 19:29

@mroe já svoji cenu znám. Stejně, jako vycházím v rámci možností vstříc svému zaměstnavateli, tak vychází on mně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
10.1.19 19:31
@Aduš8 píše:
@mroe já svoji cenu znám. Stejně, jako vycházím v rámci možností vstříc svému zaměstnavateli, tak vychází on mně.

Nezda se, kdyz ji takhle radis. Faktem je, ze se na necem dohodli a pokud to nesplni, nedomluvi se a jeste se chovaji arogantne, nemuzou cekat yadnou vstricnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
10.1.19 19:35

@mroe a co mám v tvém případě poradit? Ať si stojí za svým, nepřipouští více než dva odpracované víkendy a jde si stěžovat k vedení. Ano, i to je způsob. Já volila vždycky to mírnější a kupodivu se mi to vždy vyplatilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.1.19 19:42

No právě,holky já nechci aby jste se tady dohadaly ještě i vy,jde mi o to ,jestli jen já mám pocit ,že nedrží slovo,nepredpokladala.jsem že když sedí naproti mně 3 setry, které chcou abych nastoupila i za těch podmínek co jsem si řekla budou hned 1 .měsíc rušit naší dohodu a dělat že se se mnou vůbec bavit nebudou.Plus ještě příští měsíc,všechny víkendy opět mám odsloužit,plus 2 podelky,na to mi taky neodpověděla…Když u zkrácenýho úvazku oni neplatí příplatky za přesčas jak je to u celých úvazku.Jako pracovala jsem teda těch 18 let jen v jedné nemocnici na 2 oddělení chtěla,vždy jsme se domluvili,měli tam taky maminky na půl úvazku a když řekly že budou chodit do práce jen určité dny staniční sestra si je do plánu služeb napsala a takhle to bylo.Je jasný že když někdo vypadl zeptala se jich taky ale nikdy jim nenaridila služby bez toho ,aby se zeptala.Proste mně jen zaráží tohle chování.

• Citovat
  • Upravit
101592
10.1.19 19:52
@Aduš8 píše:
@mroe já svoji cenu znám. Stejně, jako vycházím v rámci možností vstříc svému zaměstnavateli, tak vychází on mně.

Ale zákoník práce evidentně neznáš a tvrdíš tu pěkné blbosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11160
10.1.19 19:56
@Aduš8 píše:
@mroe ro je pravda,na začátku jsem to psala, že odejít může. Ale na druhou stranu, zaměstnanec ve zdravotnictví opravdu nemůže očekávat, že po něm zaměstnavatel nebude požadovat ani den práce navíc a psát směny dle jeho přání, to snad nefunguje ani v jiných oborech.

Tak když potřebuji, aby odpracovala 10 služeb a ne 7, tak ji mají dát vyšší úvazek. U půl úvazku snad nejsou přesčasy, ne?

Mě by se to nelíbilo. To je jako vy sis domluvila, že budeš chodit jen na ranní, protože něco a najednou bys měla chodit 3× týdne na noční. Z nějakého důvodu si to domluvila takto, a stejně to neplatí. Určitě bych se ozvala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.1.19 19:58

Já právě nejsem typ člověka co vše řeší humbukem,proto jsem šla nejdříve za staniční jestli ví že mám pouze úvazek 0,5 (jsem jediná) a ne 0,6 jak mají jiný holky ,že mám mít jiný počet hodin,ona že služby nepsala ,že mám jít za vrchní,tak jsem šla a ona se se mnou vůbec nechtěla bavit,na to, asi za 3 hodiny donesla služby na únor a opět mi napsala všechny víkendy a kromě4.2.a 11.2. i pondělky,takže je to 10 služeb a ne půl úvazku,co v únoru dělá pouze 7 služeb.

• Citovat
  • Upravit
101592
10.1.19 20:01

Stvor papir, vymysli si nejake jmeno pravnika a pisemne jim sdel, ze pri snizenem uvazku nesmi dle zakoniku prace nařídit přesčasy a tudiz ze pozadujes smeny pouze do byse uvazku a za druhe, napsani vsech vikendu jedne osobe se da oznacit za diskriminaci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
10.1.19 20:02

Delam na polovicni uvazek a s naduvazkem souhlasim jenom, kdyz ma sefka dovolenou, protoze to jinak vykryt nelze. Jinak delam 80 hodin mesicne a hotovo. Nevim proc bych mela travit v praci tretinu casu navic zadarmo. Jako prescas mi to nezaplati, vlastne mi to neplati ani jako ten naduvazek a 80 hodin NV si vybiram od leta a jelikoz neni kdy, tak si je proste nevyberu. Na sluzbach se s kolegynema vzdycky domluvime, samozrejme ze je to kazdy mesic o kompromisu, ale pokud mam smlouvu na 80 delam 80.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
10.1.19 20:10

@j.a.n.i1 ano presne to mi o prescasech rikala danova poradkyne. Jenze ve zdravotnictvi se porad hresi na to, ze si nechame nalozit jak soumari a zakonik prace se dodrzuje jenom na papire.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
10.1.19 20:10
@Aduš8 píše:
@mroe a co mám v tvém případě poradit? Ať si stojí za svým, nepřipouští více než dva odpracované víkendy a jde si stěžovat k vedení. Ano, i to je způsob. Já volila vždycky to mírnější a kupodivu se mi to vždy vyplatilo.

Ano, presne to by mela. Dohodli se a ten, kdo dohodu porusuje, neni ona. Tecka. Kdyz budou chtit neco navic, musi se s ni slusne domluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
10.1.19 20:40

No kdyby se to nevyřešilo, tak se stav u nás, sestru vezmeme všema deseti a na služby si holky píšou požadavky (Praha 9).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat