Zuzanka vs Ema (Emma)?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
503
14.5.21 21:24

Mně se líbí Emma, případně Ema, ale Emiček je hodně v dnešní době. Na jméně Zuzana se mi nic tvrdého opravdu nezdá, takže pokud se vám líbí, klidně dejte Zuzanku :-) Rozhodovala bych se, jak je dlouhé příjmení a jak k němu jméno sedí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
14.5.21 22:04

Zuzanku. Jméno Ema je pekne, ale v teto generaci už nesplňuje původní účel jmen - tedy odlišit od sebe jednotlivé osoby :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
14.5.21 22:09

Taky bych dala spíš Zuzanku, je to krásné jméno :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1866
15.5.21 00:54

Zuzku :-) Náhodou ji i navrhoval manžel pro naši druhou dceru. Já si přála Ellu, kterých je teď teda taky prý mraky, ale neprošla. Je to fuška s těmi jmény, co? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
887
15.5.21 11:02

Hlasuji také pro Zuzanku. Ema se mi teda také líbí, ale už je jich víc (u nás ve školce je těch variant Emicek také více). Jako Zuzanka by byla určitě originální a tvrdé mi nepřijde.
My jsme se rozhodovali u jmen dětí od srdce, dali jsme dětem naše srdcovky a pro nás top jména. Na četnost jsme úplně nekoukali a nelitujeme. Tak dejte to, které je blíže vašemu srdicku. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.5.21 18:30

Emma

@Zozi píše:
Ahoj holky, v létě čekáme holčičku a máme dilema.. bude to Zuzanka nebo Emička? Poradíte, prosím? Příjmení máme typicky české. Jméno Zuzka se nám moc líbí, ale mám strach, že zaklad Zuzana už není tak hezky a muze znít tvrdě, proto další varianta Ema, či Emma, která zní i v základu fajn. Děkuju moc za vaše názory :srdce:

Jsem pro Emmu. Jmenovala se tak kněžna z Čech. A znamená „všestranná“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
22.5.21 15:42

Zuzka!!♥️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1101
22.5.21 15:52

Zuzana, moc hezké jméno. Ema/Emma je na každém rohu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
22.5.21 19:09

Mně se líbí obě, ale dala bych spíš Zuzanu :) Emma je moje pětiletá ségra a ve školce mají myslím ještě jednu. Ale mně se líbilo ještě před jejím narozením, kvůli prababičce a její kamarádce, která se jmenovala Ema. Přišlo mně to jako krásné vznešené jednoduché jméno :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148963
27.5.21 19:12

Zuzanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
27.5.21 19:14

Zuzana, bez debaty

Ema je už obouchaná, Emma taky

malých Emmiček a Ellinek jsou plné satelity a nové výstavby…chce to něco neotřelého

;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148963
27.5.21 19:17
@Borrealis píše:
Zuzana, bez debaty

Ema je už obouchaná, Emma taky

malých Emmiček a Ellinek jsou plné satelity a nové výstavby…chce to něco neotřelého

;)

U nás taky, každá druhá je Elinka, ale některá je Eliška, jiná Ella nebo Elenka, Em(m)y také. Ale už to ustává, před pár lety to bylo jak u blbejch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
30.5.21 18:13

Ema nehledě na cetost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2579
7.6.21 18:59

Emu nebo Emmu, Zuzana zní hrozně tvrdě.