Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mně se líbí Emma, případně Ema, ale Emiček je hodně v dnešní době. Na jméně Zuzana se mi nic tvrdého opravdu nezdá, takže pokud se vám líbí, klidně dejte Zuzanku
Rozhodovala bych se, jak je dlouhé příjmení a jak k němu jméno sedí.
Zuzanku. Jméno Ema je pekne, ale v teto generaci už nesplňuje původní účel jmen - tedy odlišit od sebe jednotlivé osoby ![]()
Zuzku
Náhodou ji i navrhoval manžel pro naši druhou dceru. Já si přála Ellu, kterých je teď teda taky prý mraky, ale neprošla. Je to fuška s těmi jmény, co? ![]()
Hlasuji také pro Zuzanku. Ema se mi teda také líbí, ale už je jich víc (u nás ve školce je těch variant Emicek také více). Jako Zuzanka by byla určitě originální a tvrdé mi nepřijde.
My jsme se rozhodovali u jmen dětí od srdce, dali jsme dětem naše srdcovky a pro nás top jména. Na četnost jsme úplně nekoukali a nelitujeme. Tak dejte to, které je blíže vašemu srdicku. ![]()
@Zozi píše:
Ahoj holky, v létě čekáme holčičku a máme dilema.. bude to Zuzanka nebo Emička? Poradíte, prosím? Příjmení máme typicky české. Jméno Zuzka se nám moc líbí, ale mám strach, že zaklad Zuzana už není tak hezky a muze znít tvrdě, proto další varianta Ema, či Emma, která zní i v základu fajn. Děkuju moc za vaše názory
Jsem pro Emmu. Jmenovala se tak kněžna z Čech. A znamená „všestranná“.
Mně se líbí obě, ale dala bych spíš Zuzanu
Emma je moje pětiletá ségra a ve školce mají myslím ještě jednu. Ale mně se líbilo ještě před jejím narozením, kvůli prababičce a její kamarádce, která se jmenovala Ema. Přišlo mně to jako krásné vznešené jednoduché jméno ![]()
Zuzana, bez debaty
Ema je už obouchaná, Emma taky
malých Emmiček a Ellinek jsou plné satelity a nové výstavby…chce to něco neotřelého
@Borrealis píše:
Zuzana, bez debatyEma je už obouchaná, Emma taky
malých Emmiček a Ellinek jsou plné satelity a nové výstavby…chce to něco neotřelého
U nás taky, každá druhá je Elinka, ale některá je Eliška, jiná Ella nebo Elenka, Em(m)y také. Ale už to ustává, před pár lety to bylo jak u blbejch.