Zvládnu být matkou?

Niki278
25.2.16 16:40

Zvládnu být matkou?

Ahoj holky :mavam:

Mám takový, možná by se dalo říct „zbytečný“ dotaz. S přítelem už jsme spolu víc než 6 let, tudíž v plánu je miminko. Samozřejmě nejsem proti, necháme to prostě na osudu. Ovšem, až to příjde… Mám obavy z mateřství :nevim: Bojím se, že svému miminku nedokážu dát vše. Třeba že nepoznám, kdy má hlad, kdy je mu horko, zima… Určitě chápete co tím chci říct :) Ano, bojím se neznámého, ale zároveň se moc těším. Mám úžasnou maminku, která mi bude určitě pomáhat, přítele, kterého moc miluji a tak dále, ale někdy si říkám… Zvládnu být dobrou maminkou? :think: Poznám to? Naučím se vše potřebné? :? :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10631
25.2.16 16:42

Naučíš, poznáš a zvládneš :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
25.2.16 16:43

Ano, zvládneš. Já tyhle obavy měla, i když jsem čekala druhou. A to mám holky 2 roky od sebe. Moc to neřeš a věř intuici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
25.2.16 16:43

Pochyby, zda budes dobra matka, jsou prvni predpoklad se ji stat ;)

je normalni se toho bat (ono je ceho :mrgreen: ), ale pokud ma zazemi, dobreho partnera a dokonce i pomoc rodicu, tak se vic tes a min boj,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
25.2.16 16:44

@Niki278 Věcí, které popisuješ, se bát nemusíš. Většinou asi zafungují přirozené procesy a instinkty, a když selžou, tak vždycky někdo poradí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
25.2.16 17:00
@Niki278 píše:
Ahoj holky :mavam:Mám takový, možná by se dalo říct „zbytečný“ dotaz. S přítelem už jsme spolu víc než 6 let, tudíž v plánu je miminko. Samozřejmě nejsem proti, necháme to prostě na osudu. Ovšem, až to příjde… Mám obavy z mateřství :nevim: Bojím se, že svému miminku nedokážu dát vše. Třeba že nepoznám, kdy má hlad, kdy je mu horko, zima… Určitě chápete co tím chci říct :) Ano, bojím se neznámého, ale zároveň se moc těším. Mám úžasnou maminku, která mi bude určitě pomáhat, přítele, kterého moc miluji a tak dále, ale někdy si říkám… Zvládnu být dobrou maminkou? :think: Poznám to? Naučím se vše potřebné? :? :kytka:
Tak na toto se ptam sama sebe den co den. Za mesic mam rodit. Rodinu mam daleko, takze na to budu sama s manzelem.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Niki278
25.2.16 17:03

@rena621 Určitě to zvládneš!… :kytka: moc držím palce :hug:

• Citovat
  • Upravit
1671
25.2.16 17:07
@Niki278 píše:
@rena621 Určitě to zvládneš!… :kytka: moc držím palce :hug:
Jestli to zvladneme my, tak i Vy to zvladnete. :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.2.16 17:13

Ahoj, já s malým často jedu pokus omyl :D Ale vzhlem k tomu že je převážně spokojený tak si nemyslím že jsem špatná matka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.2.16 17:31

Já rodim za 14 dní, nikoho krom přítele nemám, kdo by mi pomohl. Vyrostla jsem bez mámy, v životě jsem dítě nedrzela v ruce. Dítě je chtěné, ale stejně nevím vůbec jak to zvládnu, prostě věřím, že jo :)

• Citovat
  • Upravit
13119
25.2.16 17:32
@Anonymní píše:
Já rodim za 14 dní, nikoho krom přítele nemám, kdo by mi pomohl. Vyrostla jsem bez mámy, v životě jsem dítě nedrzela v ruce. Dítě je chtěné, ale stejně nevím vůbec jak to zvládnu, prostě věřím, že jo :)

ani přítel nemá maminku, která by ti pomohla? Nebo tvůj táta?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
25.2.16 17:45

:kytka: To víš, že to zvládneš. Moc o tom nepřemýšlej, až to přijde, tak to přijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.2.16 18:07
@ynax píše:
ani přítel nemá maminku, která by ti pomohla? Nebo tvůj táta?

Přítel má maminku přes 70 let (měla ho pozdeji) a ta se mě nedávno ptala, jestli mi přijde nějaká kamarádka po porodu pomoct. Tátova přítelkyně zase jestli mi přijde pritelova maminka pomoct. Takže to vypadá, že se nikdo dobrovolně nehlásí :) Navíc nikdo z nich nezije v Praze. Ale tak aspoň máme uklizecku, tak mám o starost min. A přítel funguje skvěle, sice neumí vařit, ale předpokládám, že po porodu budou důležitější věci :) Já věřím, že to šestinedělí spolu zvládneme, spíš se bojím, jestli dám dítěti do budoucna dobrý vzor do života a vychování. Vůbec se neumím k dětem chovat, snad zafunguji hormony a přijde to samo…

• Citovat
  • Upravit
2522
25.2.16 18:11

@ElisabethaElsa Jak mas stareho prcka? My mame 6 tydnu a fungujeme podobne :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27265
25.2.16 18:25

@Niki278 Jmenuje se to mateřský instinkt nebo mateřský cit a má to v sobě zakořeněná většina žen. No a když ho mít nebudeš, budeš mít emimino :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí