Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky taky to tak nekdo mate? Nasmalej ma dva roky a osm mesicu, tak se snazim zrusit uplne kocar.Uz jsem chtela driv, ale skoro rok uz mame obdobi vzdoru a cesta s nim bez kocaru by byla boj a nikam bych nedosla.Nema ani problem fyzicky to ujit, i kdyz jednu dobu chtel taky porad nosit od manzela, ale ted uz ne.Spis uz jsem na netvy z toho, ze me velmi rad smeruje kam chce on.Tak se dost casto za ruku pretahujem kdyz odbocuje tam kam chce. Samozrejme s revem a pak si zacne sedat.Ma 20kg takze zadna sranda.Dnes jsme sli tak pres kilometr na hriste.Po ceste scena ze chce na salinu.No a pak zas scena zpet ze uz z hriste jdeme, kdyz on si chce hrat.Tak jsme ho s manzelem vlekli za ruce.Ja zas z toho cela otravena. Manzel uz se tesi na ukonceni dovolene
![]()
Tak toto jsem řešila před rokem, teď má 2r 6m a už je vycepovaný. Nerad chodí za ruku, ale řeknu kam jdem a po cestě mu říkám směr. U něj je spíš problém, že nejde normálně vedle mě, ale tam proběhne příkopem, tam vyleze na schody, nebo do trávy. Ale jde se mnou stejným směrem.
Tenkrát měl 10 kilo, tak jsem ho drapla pod paži a odnesla. Teďka prostě řeknu že jdu sama a on beze mě nevydrží a utíká za mnou.
@jezevinka mam neco podobneho, jen s tim rozdilem, ze muj syn vazi necelych 12 kilo, takze manipulace s nim je lehci
posledni dny je to lepsi, dokonce je s nim i mozna domluva.
Skoro bych i řekla, že tu chůzi bez kočáru začínáte trénovat docela pozdě
Jinak to znám taky, ale prostě nepolevím a hotovo. Samozřejmě že se občas vzteká, občas se se mnou přetahuje tak, že si potom stěžuje, že ho ta ruka bolí, ale já ho prostě nepustím a ať se mu to líbí nebo, tak jde mým směrem.
Mam tedy zatim jen 18 měsíčního, ale ted jsme zavedli ksirky a super. Ma pocit volnosti, ale nezdrhne mi a dobre se koriguje kam se vydá
@Tunrida no uz samozrejme zkousime trenovat od roku a pul treba.Ale prevazoval kocar.Ted jsem ho uz fakt schovala do sklepa.ze si ani nevrzne.Spis jsem ho vyuzivala na delsi trasu ci obchod a mesto. V obchode se s nim driv vubec nedalo.To si valil vesele vsude kde chtel.Je blbe ze si zacne sedat na zem kdyz nechce jit.
@Lidym no to na nej driv platilo.Ted mu to je fuk. Klidne se otoci a vali kam chce on.Tak ho tam nemuzu nechat. Vsude auta a silnice chjo.
@jezevinka No a ty ho vodíš teda za ruku nebo ho necháváš jít samotnýho?
@Tichošlápek no kdyby byl tak malej tak by to slo.Ale ma dvacet kilo a pres metr.To bych musela mit postroj na koně ![]()
@Tunrida jednu dobu sel za ruku.Ted me furt odstrkuje ze chce sam.Za ruku uz ho vlecu kdyz je krize nebo silnice.
Tak potom to vodítko na děti. O tom jsem jeden čas hodně uvažovala. I teď by se uplatnilo.
Tak mu dej odrážedlo, posad´ho at´jede. A cestu koriguj ty.On uvidí chodník a pojede po něm. Bude to rychlejší a bez nervů.
@berry4 odrazedlo obcas jezdi.Ale ujede pul cesty a pak uz mi ho cpe ze nechce