Zvracení u batolete-co dáváte?

178
26.3.09 10:40

Zvracení u batolete-co dáváte?

Ahoj maminky, můj 14-ti měsíční syn od půlnoci zvrací. Ještě ho kojím, takže všechno mléko a žluč. Už chudák neměl ani co a pořád ho to nutilo. Chuť k jídlu má,ale když se napije, tak to lítá všechno ven. Teď na chvilku usnul,tak bych se ráda poradila. Ráno jsem mu kolem půl 8 dala po lžičkách asi 10 lžiček ledové coly, radil to doktor mě samotné,když jsem měla virózu, a už to vypadalo dobře a pak jsem mu před desátou dala cucnout z prsa a vše vyzvracel. Přitom je bez teplot.
Ještě mě napadá, že jsme v pátek dobrali atb,které byly provázeny děsným průjmem až do neděle,takže zlatíčko dost zhubl sám o sobě a za pár dní zas tohle :-( , tak jestli si nějak nepoškodil těmi atb trávení? Jsem z toho dost nervózní,ale u doktora jsem tenhle měsíc co týden s oběma syny, už je mi blbé mu zase volat :-/…pokud ale nebude vyhnutí… :-(
Díky za vaše zkušenosti
 Mila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
421
26.3.09 11:45

Být tebou, tak podám po lžičkách Kulíška a černý čaj s glukopurem. Colu ne, na to je chlapeček ještě malý. Uvidíš, jestli tyto tekutiny v sobě udrží. Pokud ano, zvyšuj dávky. Jestli se to zlepší, dala bych k večeři kousek suchého rohlíku nebo piškot. Kojení bych dnes určitě vynechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6512
26.3.09 11:52

Byly jsme na tom nedavno podobne.. Anicka je teda uz vetsi, ale pomohlo az pul tabletky Kinedrilu (zkusila bych malemu ctvrtecku dat, aby ho to porad nedrazdilo na zvraceni) a Anny byla schopna pozrit max. 3 lzicky caje po 15 min., pak jsme postupne zavadeli nejdriv ryzovou nemlecnou kasi, vyvar, piskot, rohlik..
Jak pise Magi, kojeni bych take dnes vynechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
26.3.09 12:03

Davala bych cerny caj s glukopurem po lzickach… mym detem to vzdycky pomahalo. Neboj se nechat ho klidne cely den bez jidla, zaludek se potrebuje uklidnit a srovnat.
Moje deti kdyz takhle zvraci, tak kolikrat neudrzi ani ten caj a treba fakt 24hodin jsou v podstate bez jidla i tekutin. To neublizi, ale pokud by ani potom nic v sobe neudrzel utikala bych k doktorovi. Nam se to stalo jednou a byla z toho salmonela a 2 dny na kapackach (to te nechci desit, ale proste jeden den je v pohode, ditko to pak dozene, ale vic uz je rychle na doktora ).

Jak se srovna tak bych jeste aspon 3-4 dny vydrzela na diete a cernym caji a mozna bych po tech antibiotikach dala nejaky probiotika treba do piti (upravi mikrofloru ve strevech a zaludku. po ATB je narusena), nam se osvedcil treba Biopron rozmichanej do caje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
452
26.3.09 13:30

Hodně studený hodně přeslazený čaj se špetkou soli. Potřebuje ionty (kulíšek mu moc nepojede :-). A dietu. První den asi nic nejíst. Pak je dobrá a u nás osvědčená polívka z vloček. 1lžíce vloček do přiměřeně vody, rozvařit, rozmixovat a přecedit otruby. Bude z toho taková mléčná hustší voda, malilinko osolit. Doporučila mi to paní doktroka, je to lehounké, nedráždívé a pohladí to nemocné bříško.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
26.3.09 13:40

Ještě se vyrábí zavodňovací džus od Hippu (v lékárně), ten u nás chutnal (i když je to pěknej hnus).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5618
26.3.09 13:44

Určitě Kulíška a nebo roztok ORS2000 - kupuje se v lékárně, je mrkvový, tak není až tak „hnusný“. určitě potřebuje ionty!
A pokud to do rána nepřejde, pádit k dr!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5618
26.3.09 13:45

ORS2000 je to od Hippu! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Thayenta
3.3.13 09:06

Vpodstatě souhlas (kromě koly, to je nesmysl, ale to už tady padlo), ale teda ten Kinedryl mě donutil zareagovat, ten určitě ne!!! Nemá šanci pomoci, funguje úplně na jiném principu u nevolností způsobených např. jízdou v autě, houpáním apod.-tzv. kinetozy. Navíc je do dvou let vysloveně kontraindikovaný.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex