Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj maminky, můj 14-ti měsíční syn od půlnoci zvrací. Ještě ho kojím, takže všechno mléko a žluč. Už chudák neměl ani co a pořád ho to nutilo. Chuť k jídlu má,ale když se napije, tak to lítá všechno ven. Teď na chvilku usnul,tak bych se ráda poradila. Ráno jsem mu kolem půl 8 dala po lžičkách asi 10 lžiček ledové coly, radil to doktor mě samotné,když jsem měla virózu, a už to vypadalo dobře a pak jsem mu před desátou dala cucnout z prsa a vše vyzvracel. Přitom je bez teplot.
Ještě mě napadá, že jsme v pátek dobrali atb,které byly provázeny děsným průjmem až do neděle,takže zlatíčko dost zhubl sám o sobě a za pár dní zas tohle
, tak jestli si nějak nepoškodil těmi atb trávení? Jsem z toho dost nervózní,ale u doktora jsem tenhle měsíc co týden s oběma syny, už je mi blbé mu zase volat :-/…pokud ale nebude vyhnutí… ![]()
Díky za vaše zkušenosti
Mila
Být tebou, tak podám po lžičkách Kulíška a černý čaj s glukopurem. Colu ne, na to je chlapeček ještě malý. Uvidíš, jestli tyto tekutiny v sobě udrží. Pokud ano, zvyšuj dávky. Jestli se to zlepší, dala bych k večeři kousek suchého rohlíku nebo piškot. Kojení bych dnes určitě vynechala.
Byly jsme na tom nedavno podobne.. Anicka je teda uz vetsi, ale pomohlo az pul tabletky Kinedrilu (zkusila bych malemu ctvrtecku dat, aby ho to porad nedrazdilo na zvraceni) a Anny byla schopna pozrit max. 3 lzicky caje po 15 min., pak jsme postupne zavadeli nejdriv ryzovou nemlecnou kasi, vyvar, piskot, rohlik..
Jak pise Magi, kojeni bych take dnes vynechala.
Davala bych cerny caj s glukopurem po lzickach… mym detem to vzdycky pomahalo. Neboj se nechat ho klidne cely den bez jidla, zaludek se potrebuje uklidnit a srovnat.
Moje deti kdyz takhle zvraci, tak kolikrat neudrzi ani ten caj a treba fakt 24hodin jsou v podstate bez jidla i tekutin. To neublizi, ale pokud by ani potom nic v sobe neudrzel utikala bych k doktorovi. Nam se to stalo jednou a byla z toho salmonela a 2 dny na kapackach (to te nechci desit, ale proste jeden den je v pohode, ditko to pak dozene, ale vic uz je rychle na doktora ).
Jak se srovna tak bych jeste aspon 3-4 dny vydrzela na diete a cernym caji a mozna bych po tech antibiotikach dala nejaky probiotika treba do piti (upravi mikrofloru ve strevech a zaludku. po ATB je narusena), nam se osvedcil treba Biopron rozmichanej do caje.
Hodně studený hodně přeslazený čaj se špetkou soli. Potřebuje ionty (kulíšek mu moc nepojede
. A dietu. První den asi nic nejíst. Pak je dobrá a u nás osvědčená polívka z vloček. 1lžíce vloček do přiměřeně vody, rozvařit, rozmixovat a přecedit otruby. Bude z toho taková mléčná hustší voda, malilinko osolit. Doporučila mi to paní doktroka, je to lehounké, nedráždívé a pohladí to nemocné bříško.
Ještě se vyrábí zavodňovací džus od Hippu (v lékárně), ten u nás chutnal (i když je to pěknej hnus).
Určitě Kulíška a nebo roztok ORS2000 - kupuje se v lékárně, je mrkvový, tak není až tak „hnusný“. určitě potřebuje ionty!
A pokud to do rána nepřejde, pádit k dr!!
Vpodstatě souhlas (kromě koly, to je nesmysl, ale to už tady padlo), ale teda ten Kinedryl mě donutil zareagovat, ten určitě ne!!! Nemá šanci pomoci, funguje úplně na jiném principu u nevolností způsobených např. jízdou v autě, houpáním apod.-tzv. kinetozy. Navíc je do dvou let vysloveně kontraindikovaný.