Zvýšena teplota, motání

Petra34123
20.12.21 19:27

Zvýšena teplota, motání

Mám dlouhodobé problémy, začalo to v 18 letech na střední, kdy se mi udělalo špatně, měla jsem pocit, že omdlím, motala se mi hlava. Druhý den to samé, to jsme jeli na pohotovost kde jsem měla jen zvýšenou tělesnou teplotu 37.5°C, vyhodnotili to jako akutní stresovou reakci. Poté jsem byla půl roku doma, bylo mi každý den špatně (motání hlavy, pocit, že spadnu)
Mezitím jsem byla několikrát na odběru krve, rentgenu nosních dutin a plic, kardiologii, neurologii, sonu břicha a na infekčním oddělení na testech. Někdy jsem měla zvýšené CRP, v nosní dutině jsem měla zánět a ještě mi řekli, že mám nízký tlak. Od té doby mám teplotu 37.2°C, vždy něco málo přes 37°C. Už to nikdo nějak neřešil, musela jsem k psychologovi a k psychiatrovi. Beru Cipralex 10mg s tím, že jak se mi motá hlava tak to je panická porucha. Od té doby se to motání o něco zlepšilo, ale furt se necítím dobře. Motá se mi hlava když i sedím na židli, v obchodních centrech, vlastně všude a skoro každý den, někdy je to lepší a někdy horší. Poslední dobou se potím ze spaní na hrudi, teplotu mám už od 18 let stále stejnou. Všichni mi tvrdí, že je to psychikou, ale já tomu moc nevěřím, od 18 let beru antidepresiva a teď mi za 4 měsíce bude 21 a stále mám ty stavy. Omlouvám se za tak rozsáhlou zprávu, jen už nevím kam jít aby mi pomohli. Jsem mladá a chtěla bych žít normální život ve kterým mi není každý den špatně, nemůžu kvůli tomu už skoro nic dělat, i práci musím mít z domova.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2367
20.12.21 19:40

Štítnou žlázu máš zkontrolovanou?

Panika a úzkosti se léčí na psychoterapii. Jenom prášky nestačí. Je více možností AD, požádej psychiatra o změnu. Cipralex se dá navýšit na 20 mg, když 10 mg nestačí. Anebo vyměnit.

Terapie může být bezplatná (na pojišťovnu) u klinického psychologa. Nebo placená, kdy je možné využít příspěvky zdravotních pojišťoven k soukromému terapeutovi. I online z domu, když je ti venku blbě.

Jedná z možností by byla požádat si o hospitalizaci, aby ram lépe sestavili prášky.

Namísto hospitalizace/po hospitalizaci si můžeš požádat o lázeňskou léčbu na psychiatrickou indikací na tři a jeden týden s prodloužením (neuroticke úzkostne poruchy) lázně Jeseník, Karlova Studánka, Dolní Lipová.

Panika a „venkovni“ úzkosti se taky léčí na skupinové terapii, která probíhá jako docházkovy stacionář (denně, jednou týdně, stacionáře mají různé možnosti) anebo 6 - 8 týdenní pobyt na psychoterapeutickem oddeleni, kde mají všichni podobné potíže jako ty. Dobre hodnocení má NUDZ Praha, FN Olomouc, Kroměříž…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Petra34123
20.12.21 19:55

@jejjej
Děkuji moc za odpověď, štítnou žlázu mám v pořádku, jen mi k tomu všemu nesedí 3 roky denně zvýšená teplota, to si nemyslím, že by bylo psychicky.

• Citovat
  • Upravit
2367
20.12.21 20:01
@Petra34123 píše:
@jejjej
Děkuji moc za odpověď, štítnou žlázu mám v pořádku, jen mi k tomu všemu nesedí 3 roky denně zvýšená teplota, to si nemyslím, že by bylo psychicky.

Může být. V průběhu panického záchvatu se může zvýšit teplota. Máš zvýšené jen maličko, a to vypadá na psychiku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
20.12.21 20:11

Jsi v psychoterapii? Cvičíš na záda? Protože tím jak úzkost stahuje svalový krunýř, tak docela dobře vytváří dysbalance, které ti pak způsobují třeba právě to motání.

Plus třeba joga, co na páteř a další věci pomáhá dost pomáhá i s úzkostí.

Brát jen antidepresiva uleví, ale nevyřeší to, že potřebuješ pochopit, kde se ta úzkost bere a co s ní dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Petra34123
20.12.21 20:21

@jejjej akorát, že to mám zvýšené stále, ne jen při panickém záchvatu, dnes mě bolí tělo, snad jen obyčejné nachlazení….já z toho šílím, už ani nevěřím, že to je z psychiky, ale bojím se, že to může být nějaká vážná nemoc :zed:

• Citovat
  • Upravit
Petra34123
20.12.21 20:23

@Ou dochazim pouze 1× za dva měsíce k psychiatrovi a ten mě ani neposlouchá, jen předepíše prášky. Byla jsem na rehabilitacích s krční páteří a prý to mám dost ztuhlé, nijak mi to, ale nepomohlo :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2367
20.12.21 20:26

@Petra34123 tak si najděte psychiatra, který bude více komunikovat.
„Povídací“ terapie probíhá u terapeuta. Psychiatr předepisuje léky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí