Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj,
chtěla bych se poradit, uklidnit, mám zvýšený cholesterol, hodnota 6,17 což teda není úplně málo. Chci se zeptat, máte to některá taky tak? Nevím upřímně z čeho, mám 57 kg a 170 cm, jím normálně, sem tam ujedu, ale nic, že bych se cpala bůčkem
Beru antikoncepci, ale jaterní testy jsou OK, poraďte co jíst, co by mohlo způsobovat, může za to i stres?
Předem díky za rady, vždycky mi pomůžete a uklidníte ![]()
Míša
Já jsem obézní a cholesterol mám ukázkový, sestřička u doktorky mi řekla, že prostě to tak je, někdo je tlustý a má ho v pořádku a hubeňour má vysoký hodnoty i při dietě..i já mám kamarádku, opravdu je jak tyčka, drží už tři roky dietu a cholesterol má pořád vysoký..takže to, že jsi hubená ti nezajistí to, že budeš mít cholesterol v pořádku
Ahoj, zkus v lékárně česnekové tablety, jsou pod různýma značkama. Stačí úprava jídelníčku, omezit tučné masa, vajíčka a pokrmy z nich, hlavně taky uzeniny, přidat do stravy víc zeleniny a ovoce. Existuje taky bylinný čaj na snížení cholesterolu, manžel obojí užíval a cca po 1,5 měl výsledky o mnoho lepší. Stačí málo a půjde to
Manžel je taky štíhlý a hýbe se, tak to chce přemýšlet nad jídlem
Ja mivam taky zvyseny cholesterol, posledni mereni nevim, ale nejvic jsem mela 7,5. Postavu mam normalni 175 cm a 65 kg. Doktor mi pouze doporucil omezit zivocisne tuky, jenze ty obecne moc nejim, takze nevim. Snazim se jist vic cerstve zeleniny. Krom cholesterolu mam od detstvi blby jaterni testy a nikdo mi nerekl jestli to souvisi, ale spis ne. A rodinneho puvodu to nebude, moji rodicove, at se stravuji silene, maji cholesterol v normalu. A stres muze zhorsit cokoliv, u me stres vzdy zhorsi ty jaterky, to vim teda i bez testu, bo mam vzdy zlusti belmo a lidi na me cuci jak na nejakou zloutenkarku ![]()
Ahoj, zkus v lékárně česnekové tablety, jsou pod různýma značkama. Stačí úprava jídelníčku, omezit tučné masa, vajíčka a pokrmy z nich, hlavně taky uzeniny, přidat do stravy víc zeleniny a ovoce. Existuje taky bylinný čaj na snížení cholesterolu, manžel obojí užíval a cca po 1,5 měl výsledky o mnoho lepší. Stačí málo a půjde to
Manžel je taky štíhlý a hýbe se, tak to chce přemýšlet nad jídlem
Mám to úplně stejně, když zrovna nejsem těhu, tak mám stejnou váhu, jím zdravě i nezdravě, stejně to nemá vliv, asi je to rodový. Pokud nemáš nějaké potíže, tak to neřeš.
Já Ho mám mírně zvýšený cely život. Ať jsem na zdravý dietě nebo zeru jak prase.
Zvýšená hladina cholesterolu může také souviset s některými nemocemi, jako například snížená funkce štítné žlázy, nebo v důsledku ledvinových onemocnění.
Také těhotenství nebo léky na hypertenzi a odvodnění, hormonální antikoncepce, nebo kortikoidy mohou nepříznivě ovlivnit cholesterol v krvi.
Ahojky holky.....to se nedá říct, tak to neřeš, jak to tady kdosi zminuje. Protože, když je zvýšený dost a dlouho, usazuje se v tepnách, potom dochází k zůžení tepny a pak máš daleko vyšší procento k infarktu. A je jedno jestli jde o mladého člověka, nebo o staršího. Já mám tetka zvýšený cholest. v těhotenství. Tak mě mudr. proškolovala .Tak doufám, že jak porodím, tak se to dá do normálu…nikdy jsem to neměla. A je dobré jíst hodně česneku a v lékárně si koupit omega 3 kyseliny. Ta je výborná právě na srdce, cevy a ten cholest. A nejíst masná jídla+smažená.
Je cholesterol při hodnotě 7 zvýšený, nebo už vysoký? Přítelovi byl zjištěný a rovnou dostal léky, ale zdá se mi to ještě nízká hodnota na to, aby léky už bral.. ![]()
@jessamin Ahoj, já mám pod 7, tuším nejvíc sem měla 6,4 a už je mám taky slíbený. Zatím je neberu proto, že rodím děti ![]()
Já měla také hodnotu 7.To mi sdělila sestra do telefonu, že mám dojít a že to musím s paní doktorkou pořešit co a jak. Že mi napíše nějaké léky nato. Asi týden nato se měnila doktorka-šla do důchodu a na její místo jsme vyfasovali pana doktora, tak se mi tam moc nechtělo k novému. Tak jsem slyšela, že na cholesterol je dobré brát Lecitin. Tak jsem koupila a brala ho. Pak asi po třech měsících jsem šla k tomu novému panu doktoru a on mi povídá, že je tam nový a že si udělá svoje nové odběry. Pak jsem si došla po týdnu na výsledky a světe div se-já měla uplně vše v pořádku i cholesterol. Takže lecitin je super
@jessamin Já jsem měla něco málo přes 7 a brala to už jako vysoký, taky jsem dostala léky.
Tet už ho neberu denně, ale tak jednou za týden.
On ten Lecitin obsahuje kyselinu linolovou a ta ten cholesterol v cévách a v krvi rozpouští.