americký pitbulteriér a děti

4610
1.11.06 09:05

americký pitbulteriér a děti

Ahoj všechny zdravím!
Zajímalo by mě jaký máte nazor na pitbulteriéry v domácnosti s dětmi.
Slyšela jsem spoustu rozdílných názorů na to, jednak že jsou to psi sice bojovní ale k rodině přátelští a pak i pravý opak. Pořídili jsme si štěnátko fenku, známý má taky pibula a roční holčičku a vztah mají krásný pes na ni nedá dopustit. Budu ráda za jakékoliv názory.
Myslím si že vše je jen o výchově psa.
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
80
1.11.06 09:21

Ahoj,
já sice nemám doma pitbula, ale fenku anglického bullteriéra. Názor na tuhle rasu mají lidi asi stejný jako na pitbula. Je jí 2,5 roku a ještě k ní máme sedmiletého yorkšíra. Klukovi je 1,5 roku a holka už je velká - 15let. Když jsme přivezli mrňouska domů, měla jsem pořádný strach, fenka vrčela, štěkala, byla z miminka nervózní. Teď by na sobě nechala „dříví štípat“. Nedá na kluka dopustit. Zato yorkšír! Nikdy miminko nepřijmul, je na něj zlý a u něho mám opravdu obavy, aby nepokousal. Bulící jsou neuvěřitelní mazlové, nikdy bych tomu nevěřila. Dívá se s mrňousem na pohádky, hlásí, když se pokadí, utěšuje ho, když se bouchne. Snad jen ta výchova je obtížnější - mají snížený práh bolesti, takže necítí výchovný plácnutí a jsou tvrdohlaví.

Myslím, že je to o výchově psa hodně moc a je fakt, že i z dobrého vrhu se nemusí povést „dobré“ štěně.

Ahoj

Ivana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4610
1.11.06 09:24

Moc děkuju přesně tenhle názor zdílím i já, je fakt že kolikrát menší rasy psů jsou k dětem zlejší než tyhle tzv. bojový plemena. Známá má staforda a ted se jim narodilo taky miminko a je úžasnej strašně miminko miluju a je to přitom pes, fenka by byla asi i milejší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
peka83
1.11.06 09:27
:?:

Příspěvek upraven 29.09.14 v 08:44

• Citovat
  • Upravit
peka83
1.11.06 09:29
;)

Příspěvek upraven 29.09.14 v 08:44

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
1.11.06 09:44

Ahojky,

my máme v rodině staffordshirského bulteriéra (bude mu deset let). Sice s námi nebydlí, je to pes manželova tatínka, ale trávíme tam dost času a občas hlídáme psa i dům třeba 14 dní. V rodině jsou čtyři malé děti (my máme zatím jedno, švagrová tři) a ke všem se pes chová mírumilovně. Když jsem tam s ním sama se synem, tak syn s ním leze po zemi a vůbec si s ním chce hrát a když to psa omrzí, tak prostě odejde. Spíš je horší uhlídat dítě než psa. Nebo když dítě spí, tak pes ho chodí kontrolovat, jestli se mu nic špatného neděje. Takže my máme zkušenost dobrou. Ale samozřejmě jsem vždycky nablízku a hlídám, i ten nejmírumilovnější pes může mít nějaký zkrat. A záleží i na jeho povaze. Ten náš nesmí k ostatním psům (vina předchozího majitele, tatínek ho podědil po někom v rodině jako tříletého), ale k lidem je úžasný.

Ulrika

• Citovat
  • Upravit
80
1.11.06 09:45

Já si myslím, že to opravdu poznáte až se miminko narodí. Asi bude fenka hodně žárlit, byla zvyklá, že ona je u vás mazílek a najednou bude někdo jiný. Důrazně bych jí dala najevo co smí a co ne, ale zároveň bych se s ní pomazlila, aby věděla, že jí máte rádi. u nás se to srovnalo tak do měsíce. Brala jsem fenku i s kočárkem na procházky a za to byla hodně vděčná. Pak se už těšila, kdy půjde mrňousek ven.

Ať to u vás dopadne dobře!

Ahoj

Ivana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
peka83
1.11.06 10:09

opravdu jsem zvědavá jak zareaguje. díky za rady budem zkoušet všechno co půjde :-)

• Citovat
  • Upravit
4610
1.11.06 11:45

Taky jsem toho názoru že pokud necháte psa aby byl pánem on tak se podle toho bude chovat, ale můžu říct že mám spíš špatnou skušenost spíše s krysaříky a jinejma podobnejma mrňousema.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
1.11.06 12:07

ppperla - nic proti, ale myslím, že ti žádný veterinář neuspí zdravýho psa jen proto, že ti zavrčel na dítě.

My jsme taky měli psa, rotvika. Taky jsem se bála, jak to bude vypadat, až se malá narodí. Byl to takovej mazel (i když se ho všichni báli), ale nechte mazlit se 70kilovýho psa a dítě, že jo. Nakonec se to vyřešilo samo, dva měsíce potom, co se malá narodila, ochrnul na zadní nohy, žádná léčba nepomáhala, tak jsme ho museli nechat utratit. :cry:

Až si někdy pořídíme psa, bude to asi labrador. Líbí se mi velký psi, máme barák se zahradou, takže může být venku a k dětem bývají hodný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
1.11.06 12:50

ahoj holky,
ja teda jsem nazoru, ze jakemukoliv psovi muze rupnout v hlave a nevite, co udela, byt by byl sebehodnejsi. Kdyz jsem byla mala, psi jsme meli, takze jsem s nima vyrustala, nekteri byli dost zli, nekteri dobraci, ale kdyz se mi narodilo dite, a mela bych volit, tak bych psa dala asi pryc…

Sestre (kdyz byla batole) moji babicky se zakousl pes dobrak do krku a museli ho odseknout sekerou!!! Holcicka pozdeji umrela. Za toho psa davali taky ruku do ohne, ze by nikdy nikomu neublizil…:(

R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
1.11.06 13:08

A holky (ppperlo),

nenapadlo vás spíš psa někomu dát než nechat zdravé zvíře utratit? Přijde mi zvláštní uvažovat takhle dopředu (ještě než vůbec nastane situace, že přijde dítě do rodiny), že pes zavrčí a šup k veterináři. Navíc pokud píšeš, že si psina zvykla na přítele a přidružené zvířectvo atd, tak si nejspíš bezproblémů zvykne i na miminko a bude je bránit jako člena rodiny. Tak uvidíš, věř spíš, že to dobře dopadne a nebude třeba nějaký radikální krok.

Ulrika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
1.11.06 13:17

Ahoj pperlo,
my jsme měli ještě donedávna bassetího důchodce, když se malá narodila bylo mu 13. Jasně je to jiné plemeno než stafford, ale pokud se bojíš toho, jestli si starší pes zvykne nebo ne, tak u nás to bylo o tom jak dalece se budeme psovi dál věnovat a jak mu miminko „podáme“. Když jsme přišli z porodnice tak si jí očuchal. Postupně zjistil že je mimino náhodou moc fajn, chodili jsme na delší procházky, pomaleji a častěji. Dojížděl po malé kaše a příkrmy, takže taky spokojenost. Ze začátku bylo miminko v košíku (samo že na stojanu metr a půl nad zemí), takže k ní nemohl a nijak extra ho ani nezajímala, postupně jak začala lézt tak už byl zvyklý. Nicméně, přes to, jak to byl zlatej, hodnej a spolehlivej pes a kamarád, nikdy bych je s prckem nenechala o samotě.

držím palce, ať to dobře dopadne - a kdyby to pejsek nevydýchal, tak vám přeju ať najdete jinou cestu než je uspání.

maya + adélka 1,5 r + mimísek 40 tt

• Citovat
  • Upravit
17026
1.11.06 13:23

cauky,

jsem taky nazoru,ze kazdy pes je jen pes a muze ublizit,ac treba nechta(patrajici batola jsou nekdy opravdu dost i pro nejvetsiho dobraka)

Nicmene na rasu bych to nespecifikovala.Vim,ze hodne lidi si chvali buliky k detem(a taktez naopak z toho maji strach),o pittbulterierech jsem toho zas tak moc necetla(ale podle me to bude podobne)

Taky bych rekla,ze je skoro pravidlo,ze ti mensi mene-nebezpecni psi,jsou vetsi vztekliny a drive kousnou,nez ti velci,co tak hrozne vypadaji.Pohuzel je ale taky fatk,ze pokud kousne takovy mrnavy,nema to vetsinou katastrofalni nasledky.

Vice nez rasy bych se bala povahy,vychovu snad musi lide u psu zvladnout.U naseho maleho psa(pudl),jsem se trochu obavala,jak prijme prcka,protoze v dobe jeho narozeni ji uz bylo 10let.
Udelali jsme vse jak se ma(onufat vecicky,mimco,atd..),ale zvykani na miminko bylo hoodne dlouhe.Ted jsou fakt kamosi,presto jsem trochu ve strehu(ted uz spis naopak,aby pes neprisel k uhone :roll: )

Muj otec ma velkeho psa(retrivra),pes je to vyborny,naprosto zboznuje deti,presto i u psa,u ktereho se tvrdi,ze miluje deti,jsem tak nejak ve strehu.Bracha ma taky retrivra,ten ovsem deti rad nema-ten pes,myslim :)
Tim chci rict,ze at bulik,pittbul,jezevcik nebo ten „detsky“retrivr" souziti je stejne.Jde to s kazdym,ale rodic musi mit neustale namysli,ze je to dite-a pes,ktery ma i sve instinkty

Ted je memu psovi 12let,do 10let velmi ciperna,za ty dva roky souziti s ditetem zestarla nejmene o dalsich 10let,hlavne posledni rok to s ni jde s kopce.
Az jednou nebude,manzel by chtel hladkosrsteho teriera,to pak budu resit zase naopak-prichod stenete,kdyz uz deti jsou..

Any

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
1.11.06 14:54
jana79 píše:
Moc děkuju přesně tenhle názor zdílím i já, je fakt že kolikrát menší rasy psů jsou k dětem zlejší než tyhle tzv. bojový plemena.

Víš, problém je v tom, že když malý děcko kousne nervózní maltézák nebo čivava, tak to má podstatně menší následky, než napadení pitbulem nebo vlčákem. Ještě jsem nikdy nečetl o tom, že by pudl zakousnul dítě, příběhy o těžkém napadení pitbulem či jinými bojovými plemeny čtu každý rok (viz třeba http://www.novinky.cz/01/51/20.html - to byl taky „mazlík rodiny, který by mouše neublížil“).

Je hezké, že se pibull rád mazlí s dětmi, ale to retrívr nebo pudl dělaj taky. Jenže tyhle rasy si děti nikdy nedaj k snídani a to u pibula prostě nikdy nevyloučíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný