Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj maminy,
plně kojím 2.měsíční holčičku,už asi týden máme ale s kojením problémy!Začnu jí kojit a přesně po 5.minutách začne děsně řvát a už se nechce přisát,myslim,že problém v tom,že bych neměla mlíko asi neni,když zmáčknu prso,tak normálně mlíko stříká,ale Ája řve jak hysterka,občas se přisaje a pak zase řve,tak zkusim vyměnit prso a u něj vydrží tak 3.minuty a začne opět řvát,tak už nevim co dělat:-( jsem z toho celkem na nervy.Zvláštní je,že v noci to nedělá,to normálně kojíme, v kliku se nají a usne,ale přes den je to síla.Nevíte čím to je?nebo měli jste stejný problém někdo?Prosím poradte…díky
Mně to udělal Matoušek jen párkrát, nechala jsem ho chvilku ve svislé poloze, odkrknul si nahromaděný vzduch a pokračoval v pití. Nic jiného mně nenapadá ![]()
Ahoj, mam stejny problem s malym (ted skoro ctyri mesice). U nas jsou to prdiky nebo boleni briska. Chvili po tom co pije zacne hrozne brecet, po vymene prsa se zas na chvili chytne a zase rev. V noci je taky v pohode (na netu jsem vycetla, ze v noci pije skoro kazdy mimco lip). Me nic moc nezabira, spis se snazim hlidat jidlo, abych mu nepritizila, ale moc to nepomaha.
To jsem taky zkoušela,ale to začně řvát ješte víc a je fakt hysterická:-(pak usne a je skoro nenajezená.
Ahoj,
myslím, že po těch 5 min přestává téct přední mlíko, u kterého se(ruku na srdce) nenadře:), pak už holt musí tahat a to se jí nelíbí, zadní mlíko je hustčí a už to kojo není taková pohoda.
Tot můj názor a hlavně 2měs. mimi už si začíná vymýšlet a prostě to zkouší.
V noci je holčička rozespalá a hladová a tak tyhle problémy nejsou.
Tímhle obdobím jsme si prošly taky a po čase to ustalo. Prostě prsa vymeň a nabízej a nabízej, pokud bude mít hlad, dá si říct.
Třeba ale holky budou mít jinou zkušenost.
R.
Ruzo - já mám pocit,že už skoro nic nejim špatnýho,dost si taky jídlo hlídám a i přesto řve.
Treba to opravdu zkousi jak psala Pralinka.
Ondrasovi vadi temer vsechno jidlo, co mu nedela problemy jsou brambory a ryze a na tom se zit dlouhodobe neda. Ale vidim na nem, ze si treba dam chleba (stary), vajicka nebo varenou cibuli v cemkoliv - je v temer kazdy omacce a je zle mnohem vic nez normalne.
To, jeslti neni liny sat jsem zjistovala. Odstrikany mliko si z flasky, kdyz takhle rve, neveme a kdyz jsem mu dala mliko z flasky rovnou tak po chvili zacal rvat.
Pralinka radi dobre - prohazuj prsa a me se jeste osvedcilo nechat ho chvili bez jidla, zabavit ho treba hrackou, pockat az se uklidni a za chvili mu zkusit dat prso znovu.
U nás se dělo to samé, prdíkama ![]()
A myslím, že i kdyby jsi nejedla nic, lepší to nebude. Já taky nejedla žádné nadýmavé potraviny, čokoládu a spol. a bolení měl pořád.
Zkus vyměnit prso, vždy, když začne, jinak bohužel neporadím ![]()
A neboj se, časem to přejde, držím palce, ať je to co nejdřív ![]()
(U nás to nejhorší přešlo kolem 3 - 4. měsíce)
No,zkoušela jsem to ted dost dlouho dala jsem jí spát,je klidná,ale má dudlíka a s ním teda jede,kdyby takhle jela na tom prsu,snad to opravdu přejde,pořád čtu,jak máme být trpělivý s kojením,ale jakmile začne furt řvát jak hysterka,tak teda jsem hotová a nemám vůbec chut kojit.
Jestli je to prdíkama, možná ji zkus podle dávkování před každým kojo dát Sab simplex, nebo něco podobného. Smí se dávat často, vlastně při každém krmení ![]()
Anebo kapky BabyCalm, jsou čistě přírodní, bez předpisu, my je dávali taky před každým kojením ![]()
Ahoj Koutnakovko,
říká se tomu „bojkot kojení“, už se to tady několikrát probíralo. I u mé prsomilky Aničky se to několikrát stalo, trvalo to třeba i týden, byla jsem z toho mrtvičná, ale vždycky to odeznělo. Pomáhá změnit polohu, kojit v naprostém klidu (ne u televize nebo se s někým bavit), do jídla nenutit a hlavně se nestresuj - fakt to přejde.
Světlana
Koutnakovko,
my jsme meli stejny problem s chlapeckem z dvojcatek, ale jak uz pisi holky…bylo to brisko, vzdycky jsme pochovali, tak z nej sel vzduch, proste ho to asi dost bolelo, meli jsme sab simplex, kapky, ktere mu pomahali, jinak to bylo fakt o nervy, ale za par tydnu, se to vcelku srovnalo, tak hodne stesti a spokojene kojenicko,
Sabri
tak nas Kuba tohle delal skoro hned od narozeni, tak do tri mesicu, tak kazde druhe kojeni, v noci taky v pohode, nepomahalo nic, ale protoze jsem chtela, aby se najedl, tak jsem ho, jak zacal rvat, odlozila, a co nejrychleji odsala, a dala mu to ve flasce, to vypil v klidu, asi mu to skutecne neslo sat, mela jsem hodne zanetu prsu, asi jsem mela uzke mlekovody, postupne zanety zmizely a Kuba taky pil normalne, Jana
Jéje, takových období jsme při kojení měli
Začalo to kolem 3. měsíce a od té doby se to u nás objevovalo asi každý druhý měsíc (do 8 měsíců věku syna)
Často za to mohlo bříško, později zvědavost a netrpělivost (prostě ho to už nebavilo). Řvaní během kojení ve 3 měsících se nás drželo asi 14 dní. Nicméně i když syn vydržel u prsa asi jen 5 minut, kupodivu byl najedený. V noci taky papal dobře, protože byl rozespalý a nešil sebou.