Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
ahoj maminky,
prosím o radu. Mému synovi se v 9M vyklubal první zoubek. Radost jsem měla jen chvilku. Stále kojím a syn mě při kojení začal kousat do bradavky. Doslova si ten jeden zub začal o mě brousit
Teď se děsím až vyroste další. Zkoušela jsem zacpávat nos nebo cvrnkat do ucha, nic nepomáhá a prcek se ještě zlobí, že mu beru zábavu. Moc dobře si uvědomuje co dělá.
Také můžu skončit s kojením, ale je trochu závisláček.
Jak jste tento zlozvyk odnaučili u svých dětí
![]()
Musíš mu to prso vždycky sebrat a nějakou dobu nedat. Pochopí to.
Taky bych mu prso sebrala, kdyby začal kousat a přidala bych trošku mračení a „nesmíš“. U nás to nebylo, dceři vylezly zuby až v 11 měs., kojila jsem do 18 měs a nekousla nikdy. Zato 5měs. synáček kouše a to ještě nemá zuby. Zahubuju tytyty a bradavku mu vyndám. Chvilku na sebe koukáme, pak mu ji vrátím a je pokoj.
Ahoj, tak já to u obou dětí vyřešila jemným plácnutím přes tvářičku-naštěstí oba pochopili rychle-syn napodruhé, malá hned
Jana
Ahoj,
tak mne to syn take zacal delat v 5ti mesicich, kdyz mu vyrostly prvni 2 zuby. Pomohlo odejmuti prsa a nekdy to jemne placnuti, jak pise JVP. Ted se to stane jen zridka, kdyz usina a zapomene se. Ale i tak od obyc kojeni mam dvorce od tech jeho 8mi zubu pekne zhmozdene a to nekouse ![]()
Ahoj, to jsem ráda, že tenhle problém mají i jiné maminky.
Malá začala kousat asi ve třech měsících a to pomohlo, když jsem ji vzala prso a já si myslela, že mám vyhráno ![]()
Pak byl chvilku klid, ale asi v pěti měsících začala znova, i když jinak. Když je u prsa a zaslechne nějaký zvuk, něco se pohne nebo ji prostě něco zaujme, tak zkousne bradavku a i s ní se otočí za zvukem
. Naštěstí ještě nemá zoubky, jinak bych už asi bradavku neměla
Teď to řeším tak, že se na ní škaredě kouknu (už moc dobře ví, co to znamená) a vezmu ji na chvilku prso. Zatím to teda moc nepomáhá, a kolikrát se navíc na mě ještě tak kráásně usměje, jako by si říkala, že ji to prso stejně za chvilku dám ![]()
Přeju pevné nervy s kousavcema, a kdybyste někdo na něco přišel, tak napište ![]()
Já jsem vytáhla prso, zvedla prst, zatvářila se velmi přísně a zvýšeným hlasem jsem řekla:NEKOUSEJ MAMINKU! A Emi mě pak už nikdy nekousla. Asi ze mě jde hrůza
![]()
nene, nevracím moc brzo
normálně se oblíknu, malou dám do ohrádky nebo prostě něco děláme, a teprve když si řekne znova o mlíko, tak do půl hodky, tak ji dám k prsu. Je fakt, že pak si dává chvilku pozor, aby o prso nepřišla, ale jak na to pozapomene, šup a zase zkous ![]()
ahoj
tak já právě bojuju s tím samým…
zatím nic nepomáhá ![]()
ale vždycky, když mu dám prso, tak i s ukazováčkem a podle toho poznám, jestli ta potvůrka má v úmyslu kousat nebo papat ![]()
tak pevné nervy (a hlavně bradavky
)
Díky za rady, určitě vyzkouším.
On ví moc dobře co dělá, vždy se na mě koukne, povytáhne koutek a cvakne
Někde jsem četla, že vyhubování nepomůže, bude to brát jako hru. Seberu mlíka a snad vyhraju. Díky.
Murka:
no já už jsem pak na něm poznala, že chce kousnout a rovnou houkla NE. Celkem to zabíralo. Ale pak začal hodně kousat mimo kojení to bylo ještě horší. Mazlil se se mnou a najednou hryznul, ale fakt strašně…
naše potvůrka kouše jen při kojení, ale stojí to za to
teď se asi dočkáme zoubků, malá je protivná, kouše všechno a všude (mě si kousnout kromě kojení nedovolila) tak jen čekám, kdy se objeví zub a začneme odstavovat
když kouše do bradavky bez zubů, co bude dělat, až tam budou zuby…brrr…už ted je mi z toho na nic ![]()
Ahoj:-)
Přesně toho jsem se děsila,protože když náš Matýsek (8M) ještě zoubky neměl,silně zkousl dásničkama a trhnul hlavičkou a měl z toho obrovskou legraci..V 7.mesicich mu narostly dva zoubky dole a při kojení mě naštěstí ještě nikdy nekousl:-)Zato vždycky přileze a zakousne se mi do nohy,do ruky nebo si stoupne a kouše mě do ramena…okusuje mě jako divej a pěkně to bolí..Tak doufám,že ho to při kojení nenapadne:-) ![]()
""http://www.babysfirstsite.org/newtickers/ticker/128723.birthday.png:http://www.babysfirstsite.org/…birthday.png
Ale vždycky po kojení začne ručičkama zkoumat prso,přesněji řečeno bradavku a nejradši by tahal a škubal ![]()
""http://www.babysfirstsite.org/newtickers/ticker/128723.birthday.png:http://www.babysfirstsite.org/…birthday.png