Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, naše malá (8 měsíců) nechce za žádnou cenu pít z lahvičky na učení od Aventu - jen z dudlíku. Když jí to dám, okamžitě ji uchopí za držadla, ale jen si s ní hraje, ocucává, když ji vemu já, aby se napila, tak začne brečet. Už to zkoušíme docela dlouho, bez úspěchu. Z obavy, že mi nebude pít vůbec, vždy vyměkknu a předělám to zase na dudel. Ona ho snad bude mít do patnácti
Poraďte prosím, jak na ni? Díky moc
Já bych to nehrotila, Ada pítko taky nechce, tak pije z dudáku. Hlavně, že pije. Však oni se to naučí. Chce to jen zkoušet. ![]()
a co vyzkoušet jiné lahvičky? mě klárka taky pítka od aventu totálně odmítala. a máme doma těch lahviček tak 10 různých
docela dobrá je od Nuku, ale není nekapací. zjistila jsem, že některé nekapací jsou strašlivě těžké na pití - tu základní bílou hubičku od aventu jsem neutáhla ani já… a nebo zkus vytáhnout tu nekapací blánu - malá bude sice politá, ale zvykne si na ten tvar…
jinak největší úspěch i nás měly lahvičky s brčky. ale na to je možná ještě malá…
Nase mala s tim taky bojuje,kdyz ji to dam tak to kouse-asi si mysli ze je to kousatko.
Tak to nehrotim a davam ji vodu pit z normalni savicky.
Vždyť je ještě malá, má na savičku nárok. Důležité je, že pije. Možná by bylo lepší koupit láhvičku na učení s průhledným pítkem NUK. Nemá v sobě žádný ventil, ale teče jen trošku. Připomíná dudlík, ale už je to vlastně učení opravdového pití. Petra
jé, ještě jsem si vzpomněla na NUK výrobek Active cup s obrázky krtečka, který má kaučukové pítko nekapací. Je to pítko s dvěma průřezy, které propouští, když to děcko stiskne jako dudlík. U nás se to neujalo, protože dítě neumělo z dudlíka, tak si s tím nevědělo rady. Petra
nas prcek se to naucil prave tim, ze jsem vytahla tu membranu, takze par dni z nej byl kapajici hrnecek a z ditete vodnik, ale bez problemu to pochopil po nandani membrany zpatky - pije tak cca od 7.mesice tusim
Ahoj
tak u nás se osvědčil hrneček nuby se silikonovým pítkem. Prodávajího i v dm pod značkou babylove (ale je to nuby). Klárče nejprve do toho taky kousala, ale pak se naučila i s pevným pítkem.
My už 14 dní pijeme z pítka od Nuku a je to super. Má silikonovou savičku, takže malá to má jako dudlík a krásně to sosá. Ale je fakt, že to nemá blánu proti tečení, takže v posledních dnech jsme často polité čajem, protože se učí si pítko držet sama. Ale jinak když jí ho držím já tak krásně tahá. je fakt, že zkoušela kousat ale to asi jen první den a to se taky často topila, protože jí to při tom kousání teklo hodně do pusy. Ale teď jsme v poho ![]()
Holky, díky moc za rady. Až se uzdravíme, tak je určitě vyzkouším - teď Aničku nechci zatěžovat, když jsme celá rodina marod
Mějte se fajn a buďte zdraví ![]()
A co vyzkoušet obyčejný hrníček? My pijeme z obyčejného hrníčku od začátku a nikdy nebyl žádný problém.
Ahoj, ja myslim, ze muzes byt rada, ze pije z dudliku
Vsak ono to prijde.. ![]()
Dominik nepije z niceho, takze myslim, ze po zkouseni a kupovani tisicu lahvicek (ba ne, mame 3 ruzne
) zacnu rovnou z hrnku jako Cancerka..