Jak říkat Matyášovi?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymni
8.8.09 14:19

Jak říkat Matyášovi

Ahoj holky,
prosím Vás o nápady jak říkat Matyášovi.
Matýsek, Mates.....
Díky za inspiraci.
 Nika

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2977
8.8.09 14:23

Nu ja jsem slyšela, že říkávají Maty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
8.8.09 14:24

tak já mám spoustu výrazu :lol: ale na všechny si asi nevzpomenu.
Mates,matesáček.Matesák,Matyášek,Matýsek,Maty(asi užívám nejčastěji)Matík,Matíček a pak samozřejmě ruzné jiné oslovení jako brouček,miláček atd.. ale to tě asi nezajímá :lol:
Ještě občas Matheasi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
8.8.09 14:45

Holky děkuju,
mám broučka doma 14 dní a nějak porad nemůžu vybrat to pravé oslovení, před porodem jsem si byla jistá, že jsem vybrala dobře a teď si nějak nemůžu zvyknout :) Zatím říkám Matý, Matí a Kvído, Kvíčalo :)
Měly jste to taky? Nebo jsem divná ????
 Nika

• Citovat
  • Upravit
48576
8.8.09 15:26

Já Takle oslovovala už malého v bříšku,hned jak jsem si byla jistá že to je kluk,takže mě to přišlo přirozené.Neboj zvykneš si :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
8.8.09 15:26

Kamarádka říká Maty, Matýsku, Maťo, Ášo, Ášku :wink: . J*

• Citovat
  • Upravit
28414
8.8.09 15:29

Kamarádka má Matyáše - Maty, Matý :arrow: nejčastější :wink:

Ale jinak takhle diskuze v „Zařízení bytu“ dobrý :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
8.8.09 16:21

My říkáme nejčastěji Matýsku, Maťuldo, Miško (univerzální - teď tak říkáme i Marečkovi), když zlobí tak Mates nebo Matyldo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
832
8.8.09 16:28

Ahoj okolo nas je hodne Matěju a Matyášu.tak co nebylo mozna vysloveno - Matheo.a jeste jsem slysela snad v Kozim príběhu Máca (ale ted nevim jestli to nebylo na nejakou holku Marketu) :wink: jo a sousedi rikaji svemu Matyskovi - cípisku Matysku.

Jinak mimo otazku,my mame Davida a taky vymyslim predelavku jmena aby se mi na hristi neprihnali vsichni Davidové. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
8.8.09 16:37

Anonymní, divná nejseš, nebo jsme divné dvě… :D. Mně přišlo hrozně nezvyklý říkat čerstvě narozenýmu miminku jeho jménem, nějak jsem si musela zvyknout.. takže to byl první dny a týdny šmudlíček, uzlíček, miláček, mazlíček, prdísek, drobeček, štěstíčko, oslovovala jsem ho „ty moje kouzlo, ty moje zlatíčko“ :) a tak.

Matýsky máme v okolí hned dva.
Oslovení, která slýchám:
Máťo, Maťulo, Maty, Matesi, Matulajdo, Matínku, Matíku

• Citovat
  • Upravit
1837
8.8.09 17:51

Kamarádka říká „Máťo“.

To je v pohodě- já ještě v porodnici jsem vybírala pro miminko označení všelijaká - hlavně roztomilá a všeobecná - jen ne jménem ! Taky mi připadalo zvláštní, že ta mrňavoučká panenečka, připomínající spíš larvičku nebo zárodek človíčka, má vlastně jméno :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
8.8.09 20:07

Omlouvám se za zařazení, moc se tady nevyznám :) Ášek jsem ještě neslyšela, ale není to špatný :)
Tak holky děkuju Vám za typy,určitě si s tím nějak poradíme.
Tak ať nám ty miminka pekne rostou :) ( i když si přeju, aby tohle krásný období neskončilo nikdy)
Ahojky Nika

• Citovat
  • Upravit
14092
8.8.09 20:55

Kdysi jsem tohle jméno chtěla (než se stal masovou záležitostí) a měla jsem vymyšlené taky: Máťo, Matý, Maty, Maťula… Toho se dá vymyslet :-) Je to krásné jméno :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verronika
1.12.09 11:40

Máme doma Matyáše a říkáme mu Maty,Matys, :-D :-) Matyasi, ale hodně používáme i Matouši, Matoušku!!!

• Citovat
  • Upravit
Mates2788
9.8.11 21:52

Jak nazívat

No já jsem matyáš a říkají mi mates nebo maťo ale táta mi říka kdo to rozbil :D :D :mrgreen: :-D :pocitac:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure