Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
tak já mám spoustu výrazu
ale na všechny si asi nevzpomenu.
Mates,matesáček.Matesák,Matyášek,Matýsek,Maty(asi užívám nejčastěji)Matík,Matíček a pak samozřejmě ruzné jiné oslovení jako brouček,miláček atd.. ale to tě asi nezajímá ![]()
Ještě občas Matheasi ![]()
Holky děkuju,
mám broučka doma 14 dní a nějak porad nemůžu vybrat to pravé oslovení, před porodem jsem si byla jistá, že jsem vybrala dobře a teď si nějak nemůžu zvyknout
Zatím říkám Matý, Matí a Kvído, Kvíčalo ![]()
Měly jste to taky? Nebo jsem divná ????
Nika
Já Takle oslovovala už malého v bříšku,hned jak jsem si byla jistá že to je kluk,takže mě to přišlo přirozené.Neboj zvykneš si ![]()
Kamarádka má Matyáše - Maty, Matý
nejčastější ![]()
Ale jinak takhle diskuze v „Zařízení bytu“ dobrý
![]()
My říkáme nejčastěji Matýsku, Maťuldo, Miško (univerzální - teď tak říkáme i Marečkovi), když zlobí tak Mates nebo Matyldo.
Ahoj okolo nas je hodne Matěju a Matyášu.tak co nebylo mozna vysloveno - Matheo.a jeste jsem slysela snad v Kozim príběhu Máca (ale ted nevim jestli to nebylo na nejakou holku Marketu)
jo a sousedi rikaji svemu Matyskovi - cípisku Matysku.
Jinak mimo otazku,my mame Davida a taky vymyslim predelavku jmena aby se mi na hristi neprihnali vsichni Davidové. ![]()
Anonymní, divná nejseš, nebo jsme divné dvě…
. Mně přišlo hrozně nezvyklý říkat čerstvě narozenýmu miminku jeho jménem, nějak jsem si musela zvyknout.. takže to byl první dny a týdny šmudlíček, uzlíček, miláček, mazlíček, prdísek, drobeček, štěstíčko, oslovovala jsem ho „ty moje kouzlo, ty moje zlatíčko“
a tak.
Matýsky máme v okolí hned dva.
Oslovení, která slýchám:
Máťo, Maťulo, Maty, Matesi, Matulajdo, Matínku, Matíku
Kamarádka říká „Máťo“.
To je v pohodě- já ještě v porodnici jsem vybírala pro miminko označení všelijaká - hlavně roztomilá a všeobecná - jen ne jménem ! Taky mi připadalo zvláštní, že ta mrňavoučká panenečka, připomínající spíš larvičku nebo zárodek človíčka, má vlastně jméno ![]()
Omlouvám se za zařazení, moc se tady nevyznám
Ášek jsem ještě neslyšela, ale není to špatný ![]()
Tak holky děkuju Vám za typy,určitě si s tím nějak poradíme.
Tak ať nám ty miminka pekne rostou
( i když si přeju, aby tohle krásný období neskončilo nikdy)
Ahojky Nika
Kdysi jsem tohle jméno chtěla (než se stal masovou záležitostí) a měla jsem vymyšlené taky: Máťo, Matý, Maty, Maťula… Toho se dá vymyslet
Je to krásné jméno ![]()
Máme doma Matyáše a říkáme mu Maty,Matys,
Matyasi, ale hodně používáme i Matouši, Matoušku!!!
No já jsem matyáš a říkají mi mates nebo maťo ale táta mi říka kdo to rozbil
![]()
Ahoj holky,
prosím Vás o nápady jak říkat Matyášovi.
Matýsek, Mates.....
Díky za inspiraci.
Nika