4-měsíční mimi u moře

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
695
3.10.05 11:48

4-měsíční mimi u moře

Ahoj maminky cestovatelky,
na konci října chceme odcestovat na 8 dní na Kypr (samozřejmě letecky). Tou dobou budou našemu mimískovi 4 měsíce. Bereme ssebou kočárek, autosedačku a vše potřebné k pohodlí miminka. Mimi má první hexavakcínu úspěšně za sebou (bez potíží) a druhou dostane po návratu z Kypru. Cestovat letadlem se nebojíme, info už jsem všudemožně sehnala. Hotel, kde budeme bydlet se zdá být pohodlný a čistý a dětská postýlka bude k dispozici na požádání. Navíc máme v místě pobytu žije naše česká kamarádka, za kterou se vlastně jedeme podívat. Takže by nám pomohla v případných situacích typu „jak to u vás chodí; kde co sehnat; nebo domluva v řečtině, kde angličtina nezabírá“. Taky si budeme půjčovat auto a mimi nechci vláčet v batohu na zádech, jak si asi moje mamka představuje… Teploty už budou max. 26-25stupnů.
Problém je v tom, že moje máma, jak slyšela, že s malým pojedeme „někam na Kypr“, je z toho na nervy a pořád šílí, že s tak malým dítětem nemáme nikam jezdit. Trochu mě děsí a proto potřebuju uklidnit od vás, které máte pobyt s mimi u středozemního moře za sebou.
Napište mi, prosím, zkušenosti, jak jste zajistili, aby miminko mělo vše tak aby se nenakazilo něčím špatným atp. -příprava UM (brali jste ssebou svou balenou vodu?, koupání-v hotelové vaně a vodě?- je to hygienické). Jak jste chránili mimi před sluncem? Případně jestli jstě někdo nepobývali v Paphosu, v hotelu Veronica.
Prosím pište své zkušenosi. Díky, Marki

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1308
3.10.05 11:56

Ahoj Marki,

my jsme byli v září s Aleškem v Chorvatsku. V době pobytu mu bylo 4,5m a musím říct, že to bylo děsně fajn. Jeli jsme autem na Makarskou. Cesta dlouhá, ale zvládli jsme to, měl korbičku (Jané) a autosedačku a střídali jsme to. Tím letadlem to budete mít ještě jednodušší.
Kojím, takže s vodou nevím. Na koupání jsme ale používali buď lavor, který jsme měli na pokoji nebo vanu. Vše v jejich vodě a v pohodě..
U moře měl Aleš na dece ještě svojí hrací deku, mazala jsem ho 40 a byl pod slunečníkem, který jsme si sebou vezli.

Neboj se toho a určitě si to užijete. Jo a nejraději byl večer, když jsme jeli do města. To koukal na ta světýlka a byl mooooc spokojený. Jo a přes poledne jsme byli na pokoji.
V moři jsme Aleška ani nekoupali. Mělo 24st a to bylo na něj málo. Max jsme mu namočili nožičky a ani to se mu moc nelíbilo. A to je na vodu zvyklej z plavání.

Držte se a užijte si to!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
695
3.11.05 14:15

Navrat z Kypru

Ahoj holky,
tak jsme prolomili predsudky o nevhodnosti cestovani s miminkem a na ten Kypr jsme se vypravili. Predevcirem jsme se vratili. V letadle byl Marecek v pohode (cestou tam nebylo letadlo zcela plne a mohl sedet v autosedacce, cestou zpet bylo narvano, takze celou dobu byl v pololeze u me na kline). Dobre spal i papal. Pujcili jsme si auto (je tam Car rental na kazdym rohu) a behem dne jsme stridali pobyt syna v autosedacce s lezenim v kocarku, babysatkem a nasi volnou naruci. Vodu na pripravu UM jsme koupili standardni pitnou v lahvi, na myti jsme vodu z kohoutku prevareli. Voda z kohoutku tam pry je pitna, ale neni chutna jelikoz je odsolnovana. Koupali jsme ho ve velke vane bez problemu. Posledni tyden v rijnu je na Kypru uz velmi vlahe pocasi, takze max. 26 a nektere dny uz jen kolem 21 stupnu. Pred slunickem jsme ho chranili. Nektera mista jsme v pohode procestovali i s kocarem (anticke pamatky). Pohodicka.
Jedina nevyhoda Kypru je, ze je tam dost draho- srovnatelne s Anglii.
Snad tim pomuzu nekomu, kdo se rozhoduje cestovat s miminkem do podobne krajiny.
Ahoj, Marki

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
3.11.05 14:50

SUPER ZPRÁVY!! :D
Mě se to zrovna hodí - sice chceme na jaře na hory, ale taky je to cestování a je fajn, kyž vidím, že to někdo zvládá v pohodě i s prckem :) .
Minulé léto nás se starší holčičkou Dr odradil od moře (jeho osobní názor) a já si doteď nadávám, proč jsem se toho zalekla.

Tak hodně příjemných dovolených přeje Bubu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
3.11.05 22:46

Ahojky, my se zrovna vratili z Holandska. Jedine co jsem resila je kojenecka voda na cajicek, ale jinak bylo vse v pohode. Jen ta cesta. V Holandsku a Nemecku, super, Julinka ji prohajala v sedacce (jeli jsme autem, je to okolo 12hod.). Ale pak prislo Cesko a ty cesty a ta D1(stani v kolone primo nesnasi), to kricela jako dabel, stejne tak jako kdyz jsme jeli tam. Jelikoz, nevim proc, se naucila vstekat, ze az zrudne a je jako v amoku, bylo to dost narocne. Ale zvladlo se to a ted uz spinka. Takze cestovani 3 ZDAR!!!!! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
4.11.05 08:17

:D jeje…to je uplne super..mam skoro 4 mesicni holcicku,pravidelne kazdy rok jezdime do Chorvatska k Omisi…letos jsem nejela..byla jsem tehotna…ale pristi rok jsem chtela jet..ale muj pritel nechce..pry maly bude rok a to je jeste brzo…a je mala a kdesi cosi…jsem rada..ze jsem si vase prizpevky precetla..moc jste me potesili a dekuji ze ne..hned jak se pritel vrati..ukazu muje..Kdyz jsem chtela letos v zari..vsichni mi to rozmluvili…„male jsou teprve dva mesice..neblazni,je malinka na takovou dalku“.......Takze vam vsem moc dekuji..je to porada..a uz se tesim na leto..az si ji vemu sebou…I vam preji prijemne stravenou dovolenou s vasemi mazlicky..Janina a Terezka :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3420
4.11.05 08:22

My byli s 5.měsíčním prckem letos letecky v Bulharsku.Kojila jsem takže naprosto bez starosti.Plínky jsem vzala raději s sebou,ale dali se všude koupit Pampersky(cca 5-6kč/Ks)
Let byl v pohodě-trval asi 1,5h,takže perfektní.
Byli jsme v červenci na 15dní a bylo to skvělé-rádi na to vzpomínáme :wink:

Pa Gabule

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.7.22 09:47

Zdravím jeli byste s malym mimcem narozenym ke konci brezna do Chorvatska autem? Ke konci srpna? Dekuji

• Citovat
  • Upravit
74219
22.7.22 09:48

Ne. Minimálně rok bych moře odložila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6879
24.7.22 01:12
@Anonymní píše:
Zdravím jeli byste s malym mimcem narozenym ke konci brezna do Chorvatska autem? Ke konci srpna? Dekuji

Uplne v pohode. Vsechny nase 3 deti byly poprve u more, kdyz jim byly 2-3 mesice. A to bylo autem na Azurove pobrezi, jednou v dubnu, dvojcata v rijnu.
Kdyz dvojcatum bylo 6mesicu, dali jsme mesicni okruh Spanelskem a Francii a ted v necelych 11mesicich pres dva tydny Chorvatsko a Slovinsko.
Ale urcite Ti zde par mistne protrelych devcat napise, ze ani nahodou, jak je to nebezpecne, nezodpovedne, jak by to nezvladly apod. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí