Odkdy sedí mimi?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
116
2.10.05 16:35

Odkdy sedí mimi?

Ahoj, maminy. Odkdy sedí(ěla) vaše prťata? Eminka má 6 měsíců a 14 dní a sama „usedí“ tak 2 vteřiny a pak se kácí. Jasně že ji neposazujeme často, jenom někdy na zkoušku. Vleže zvedá hlavičku a část zádíček, někdy se chytne peřiny, dupek apod. a má tendence se zvedat do sedu, ale zatím se nedaří. :( Tak chci vědět, jestli náhodou nejsme se sezením zase ve skluzu :) (přetáčet na bříško se začala až v 6 měsících)
díky. petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Missorka
2.10.05 16:37

Mimi sedí až se po:,–(í samo. :-) Náš Vojta až v 11 měsících… ;-)

Peta

• Citovat
  • Upravit
3624
2.10.05 16:42

Sezení miminka

Ahojky Petro,

vůbec nic nehroť, přesně, jak psala Missorka, dítě sedí, až se samo po:,–(í. My Adámka posazovali, naštěstí jsme mu tím nezkazili záda a seděl v 6 měsících, ale on se sám sápal nahoru … no tak jsme ho posazovali. Berunku necháváme svému vývoji, takže až si sama sedne, tak si sama sedne. Každé dítě je jiné, má svoji rychlost vývoje a nelze srovnávat. Moje kamarádka říká, HLAVNĚ NESROVNÁVAT…vývoj dětí myšleno.

papa VABE

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kdoviktera
2.10.05 17:06

Ahojky,

taky se přidám. Matyáš začal sedět na 7,5 měs. když se sám uměl po:,–(it. Filda je stejně starej jako Tvoje mimi a taky ještě nesedí. Péruje na kolínkách, podsouvá si je pod sebe, leží na boku vzepřenej na ruce s nohama ve vzduchu, ale když ho babi po:,–(í (mě to ještě nenapadlo :) ), tak padá. Vůbec to nehodlám řešit, až si sedne, tak bude sedět :lol:

Měj se hezky a hodně štěstí s mimi přeje

Katka

• Citovat
  • Upravit
1966
2.10.05 19:47

Ahoj,
náš Tomík začal sedět taky dost pozdě - až v devíti měsících. Naštěstí máme dobrou paní doktorku, která nás vždycky utěšuje, počkejte, však je čas, dojde si k tomu sám…a má pravdu :P Moje kamarádka chodí k doktorce, která ji neustále péruje, že je její syn opožděný minimálně o tři měsíce, no co byste na to řekly??? I kdyby to byla pravda, tak to vždycky jde říct citlivě, že jo. A navíc je to maminka poctivka, cvičí s ním, atd.
Takže, žádný stres, děti jsou často chytřejší než my :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
2.10.05 19:56

Ahoj, u nas se sedi od 7m. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
2.10.05 20:51

Ahoj,

vyčteno:
Mimi se naučí přirozeně sedět až začne lézt. Takže jak poleze, tak si třeba poté přisedne nožičku a např. ve formě překážkového sedu se takto naučí sedět, posílovat si u toho záda. Až má samo dost, tak změní polohu, lehne, odleze apod. Pak se naučí sedět i s nataženýma oběma nohama /překážkový je bezpečnější/ a další varianty.

Nejhorší je asi po:,–(it s tím, že to dítě zvládá, jenže hodně dětiček se z toho sedu neumí dostat, takže se hroutí, nebo naopak přepínají svaly a drží moooc dlouho než žuchnou a to je špatně.

Takže my samostatné sezení vůbec nesledovali, prostě přišlo samo. Do té doby seděla vždy jen v autosedačce či polohovací jídelní židličce či opřená o nás = zádíčka vždy podepřená.

Nevím kdy přesně, 7-8m lezení, 9m stání a někdy mezi tím to samostatné sezení příšlo.

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
2.10.05 21:26

kdy sedí ?

:wink:

Dobry Vecer,

jsem zde prvne a se sezenim si delam trochu starost.
Nas synek sedi jiz od cca 5 mesice bez opory ale neznamena to ze by se sam po:,–(il (na brisko se zacal otacet po prvnim mesici). Nicmene sezeni vsemi moznymi i nemoznymi zpusoby vyzadoval tak jsme jej proste po:,–(ili a byl z nej nejspokojenejsi kojda na svete dokonce jsme kvuli tomu instalovali sportovni kocar mnohem drive nez jsme zamysleli a nez se doporucuje. v soucasne dobe se lezoplazi (je mu 7,5 mesice) a splha se po ohradce a chce chodit. Nerada bych mu jakkoliv ublizila avsak po porade s lekarkou mu jen davame prostor a pomahame kde si myslime ze nemuzeme ublizit. prospiva dobre a pohyb mu dela velkou radost akorat se diky jeho pohybovym schponostem neda temer prebalit.

Kazde mimco ma na vse jiste svuj cas a ja chapu ty kteri se odmnvaji ze uz neco zvladat melo podle ostatnich ci knizek a ono tomu tak neni a ze se tim vice ci mene trapi.
Mne moc trapilo ze nemame jeste zuby a delala jsem si starost ze asi nemame dost vapniku atak pod.. no dne s jsem jiz spokojena nebot dnes ve vane pri koupani byl prvni zub odhalen.......

preju Vsem jen dobre a jeste lepsi a predebsim mnoho a moc zdravicka (neni tofraze)

pa sony

• Citovat
  • Upravit
2184
2.10.05 21:42

Ahoj,
náš syn se po:,–(il v devíti měsících. Určitě nejste ve skluzu, každé mimčo je jiné a vaše Eminka se také jednou po:,–(í :) . Chce to čas a vůbec není kam pospíchat.

Hezký večer

Zůza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2133
2.10.05 21:52

Ahojky!
Ondra si sedl v roce. Dr. se nad nicim nepozastavovala, naopak, po kazde poradne jsem odchazela s tim, ze muj syn je sikulenka sikovna :-)). Lozit zacal v 11 m., chodit v 16.m. V pul roce se zacal prevracet na brisko :-))). …pohybove ani jinak rozhodne nijak pozadu neni, naopak, myslim, ze je docela dost sikovny :wink:
Takze klid! Jak pise Veronika, hlavne nesrovnavat. Kdyby neco bylo v neporadku, tak to dr. v poradne zaregistruje.

Hezky vecer!

Sylva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1272
2.10.05 22:35

ahoj,v půlroce je na sezení ještě hodně brzy!naše malá se v 6m začala teprve otáčet.v 11m se během týdne začala posazovat sama,lézt a stoupat.a ve 14m se rozešla!to chce klid!každé mimi je jiné a opravdu se nedá a nemá srovnávat.my jsme sice v hrubé motorice pomalejší(sezení…),ale v jemné jsme zase napřed(uchopování předmětů,psaní tužkou…).
luka a kačenka 15,5m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.10.05 08:35

Ahoj,
mám 8 měsíční holčičku a sama se ještě také nepo:,–(ila. V kočárku vleže se jí pomalu přestává líbit. Myslíte, že jí můžu zvednout opěrku zad, aby seděla? Tak by byla určitě spokojená, jen mám obavy, aby se jí neničila zádíčka. Díky. Jana

• Citovat
  • Upravit
2901
3.10.05 08:57

Jani, jestli můžu radit, tak ji do sedu nezvedej!!! Naše malá seděla sama od 7 měsíců a přímo ukázkově, přesto mě pediatr varoval, ať ji nechám v kočáru co nejdýl ležet. U nás to nebyl takovej problém, ležet jí nevadilo:)) Takže ještě asi měsíc potom, co se sama po:,–(ila, jsme pro jistotu vozili vleže.
Ale dají se vymýšlet různé skopičiny, jako vozit ji na bříšku a tak, aby mohla pást koníky (nebo klečet) a koukat z kočárku…

Baghira a Eliška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
3.10.05 10:08

Ahoj Jani,
taky se přidávám k názoru, že určitě neposazovat, nejlepší je pro dítě pokud si na vše přijde samo, zapojí správné svaly, a podle mě sedí lépe než děti, které rodiče posazují. Když pominu neblahý vliv na páteř, ušetří si pády na hlavičku, které jsou těchto dětí časté.
Můj mladší sedí od 6,5m to se 1ručičkou opíral o zem. K sezení dospěl z polohy na kolínkách, takže pak následovalo ruku v ruce i lezení. Starší syn seděl sám až od 9m. V 10,5m lezl a za 14dní na to začal sám chodit. Takže co z toho plyne :?: :lol: Opět, že každé dítě je JINÉ! :D :D :D
PS: Ale vzpomínám si, že první děti se vždycky moc řeší… :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky